Klantenkaarten, cadeaukaarten of aanbiedingen gebruiken

Op uw iPhone kunt u kaarten opslaan en gebruiken, maar u kunt geen NFC-transacties uitvoeren met Google Pay. Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Een klantenkaart of cadeaukaart toevoegen

Als u een klantenkaart wilt toevoegen aan uw Google Pay-account, scant u deze kaart of logt u in op uw klantenkaartaccount en slaat u de kaart op.
Belangrijk: Als uw cadeaukaart een netwerklogo bevat (zoals MasterCard of Visa), moet u de cadeaukaart als betaalmethode toevoegen.
  1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Kaartenen dan Kaart.
  3. Tik voor klantenkaarten op Loyaliteitsprogramma. Tik voor cadeaukaarten op Cadeaukaart.
  4. Zoek de naam van de verkoper of het programma en tik erop.
  5. Volg de instructies op het scherm. Uw klantenkaart wordt weergegeven in Google Pay.

Klantenkaarten of cadeaukaarten sorteren

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik op Kaarten.
  3. Tik op de kaart die u wilt verplaatsen en sleep deze naar de juiste plaats.

Een aanbieding toevoegen

Als u in de app of op de website van een verkoper de knop 'Opslaan in Google Pay' ziet, tikt u hierop om de aanbieding toe te voegen.

Een klantenkaart, cadeaukaart of aanbieding gebruiken

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Kaarten.
  3. Kies de klantenkaart die u wilt gebruiken.
  4. Vraag de kassamedewerker om de barcode te scannen. Als uw kaart geen streepjescode heeft, leest u uw lidmaatschapsnummer voor aan de kassier.

Een probleem oplossen

Kassier kan de kaart niet scannen

Als de kassier uw klantenkaart, cadeaukaart of aanbieding niet kan scannen, kunt u het volgende proberen:
  • Reinig uw scherm.
  • Controleer of het scherm barstjes vertoont waardoor de streepjescode niet goed te lezen is.
  • Vraag de kassier om de code rechtstreeks in de kassa in te voeren.

Klantenkaart is verdwenen uit Google Pay

Kaart is vanuit Gmail toegevoegd

Als u de e-mail met daarin de klantenkaart verwijdert, wordt de kaart ook uit Google Pay verwijderd. Verwijderde Gmail-berichten blijven dertig dagen in uw prullenbak staan. Daarna worden de e-mails definitief verwijderd.
U kunt de kaart opnieuw toevoegen via de app.

Kaart is op een andere manier toegevoegd

In de volgende gevallen kan uw klantenkaart verdwijnen:
  • U herstelt de fabrieksinstellingen op uw apparaat.
  • U verwijdert uw Google-account van uw apparaat.
  • U wist alle gegevens van Google Play-services of Google Pay.
U kunt de kaart opnieuw toevoegen via de app.
Walgreens Balance® Rewards gebruiken

Zo voegt u uw Walgreens Balance® Rewards-kaart toe:

1. Scan uw streepjescode of download de Walgreens-app.
  2. Tik op Opslaan in Google Pay.

Zo gebruikt u uw Walgreens Balance® Rewards-kaart:

1. Ontgrendel uw telefoon en houd deze tegen de contactloze betaalautomaat.
  2. Tik om uw Balance Rewards-kaart toe te passen en voer uw Balance Rewards-nummer op de betaalautomaat in.
  3. Tik nogmaals om te betalen.
Bepaalde automaten van Coca-Cola
Doe het volgende bij geschikte automaten van Coca-Cola:
  1. Ontgrendel uw telefoon en houd deze tegen de kaartlezer van de automaat.
  2. Tik om uw Coca-Cola Vending Pass te gebruiken en een drankje te kopen.
Plus! Rewards-kaart gebruiken

De Plus! Rewards-kaart toevoegen

1. Bezoek de Plus!-website.
  2. Log in op of registreer u voor uw Plus!-account.
  3. Tik op Opslaan op telefoon.

De Plus! Rewards-kaart in winkels gebruiken

1. Ontgrendel uw telefoon en houd deze tegen de contactloze betaalautomaat.
  2. Verdien LinkPoints en wissel ze in. Dit kan met één tik bij bepaalde Plus!-partners.
  3. Tik opnieuw om te betalen. Dit kan overal waar contactloze betalingen worden geaccepteerd.