Hantera betalningsmetoder som har lagts till i Google Wallet-appen

Du kan uppdatera, ändra ordning på, ta bort eller namnge bankkort, kreditkort och andra betalningsmetoder du har lagt till i Google Wallet.

Redigera en betalningsmetod

Du kan inte redigera en betalningsmetod i Google Wallet-appen, men du kan redigera betalningsmetoden online.

Du kan redigera utgångsdatum, kortets verifieringskod (CVC), namnet på kontot och din adress. Kontakta supporten om du inte kan uppdatera namn eller adress.

1. Go to wallet.google.com.
  2. Click Payment methods.
  3. Choose the payment method that you want to update.
  4. Click Edit.

Tips! Om du vill uppdatera utgångsdatumet eller CVC-koden för ett kort som slutat gälla klickar du på Åtgärda bredvid kortet. Ange sedan månad (MM), år (ÅÅ) och CVC.

Learn how to manage payment methods on the Google Wallet website.

Kort som uppdateras automatiskt

Om ett kort som du har sparat i Google Wallet försvinner, skadas, blir stulet eller löper ut kan banken automatiskt uppdatera det i appen när de skapar det nya kortet. När kortet har uppdaterats i Google Wallet kan du använda det för kontaktlösa transaktioner på enheten, även om du inte har det fysiska kortet ännu.

Tips! För onlinebetalningar kan du behöva uppdatera dina uppgifter i Google-kontot när du får det fysiska kortet.

Ändra ordning på betalningsmetoder

Så här ändrar du ordningen på kontokorten i plånboken:

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Svep åt vänster från skärmens högra kant för att bläddra igenom dina betalningsmetoder tills du kommer till den sista.
  3. Tryck på Ändra kortordningsföljd .
  4. Så här ändrar du ordningen: Tryck länge på ett kort och dra det sedan.
    • Kort som är längst upp i listan visas först i Google Wallet.

Tips! Din standardbetalningsmetod ändras inte när du uppdaterar kortens ordning. Läs mer om hur du ändrar standardbetalningsmetod.

Ta bort ett bank- eller kreditkort

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Leta reda på betalningsmetoden du vill ta bort.
    • Om det inte är det första kortet sveper du åt vänster tills du hittar det.
  3. Tryck på kortet.
  4. Tryck på Mer More följt av Ta bort betalningsmetod uppe till höger.

Ange ett namn för en betalningsmetod

Du kan lägga till ett namn för att identifiera ett kontokort när du gör köp i Chrome, YouTube eller Play Butik.

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Leta reda på betalningsmetoden du vill namnge.
    • Om det inte är det första kortet sveper du åt vänster tills du hittar det.
  3. Tryck på kortet.
  4. Klicka på Information längst ned på skärmen.
  5. Tryck på Lägg till ett namn längst ned.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.

Obs! Namnet får bara innehålla bokstäver och får vara högst 25 tecken långt.

Ta bort ett namn från en betalningsmetod

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Hitta betalningsmetoden du vill ha.
    • Om det inte är det första kortet sveper du åt vänster tills du hittar det.
  3. Tryck på kortet.
  4. Klicka på Information längst ned på skärmen.
  5. Tryck på betalningsmetodens namn längst ned.
  6. Ta bort namnet på kortet.
  7. Tryck på Spara.