Een betaalmethode bewerken of verwijderen

U kunt gegevens bewerken of verwijderen over pinpassen, creditcards en bankrekeningen die in Google Pay opgeslagen zijn.

U kunt uw Google Pay-saldo niet bewerken of verwijderen.

Een betaalmethode bewerken

Belangrijk: Als u een betaalmethode verwijdert die wordt gebruikt voor een abonnement op een Google-service, wordt u mogelijk gevraagd een nieuwe betaalmethode toe te voegen. U kunt ook een abonnement opzeggen.

1. Ga naar Google Pay.
  2. Klik bovenaan op Betaalmethoden. Als Betaalmethoden niet bovenaan wordt weergegeven, moet u mogelijk uw browservenster vergroten of op Menu Menu klikken.
  3. Klik naast een kaart of bankrekening op Bewerken.
    • Kunt u Bewerken niet vinden? Verwijder dan de betaalmethode en voeg deze opnieuw toe.
  4. Voor kaarten kunt u het volgende bewerken:
    • Vervaldatum
    • CVC
    • Naam van de rekeninghouder
    • Adres

Belangrijk: Als u uw naam of adres niet kunt updaten, neemt u contact op met support.

Voor bankrekeningen kunt u alleen de naam of het adres bewerken. Als u andere informatie wilt updaten, verwijdert u de bankrekening en volgt u de stappen om een nieuwe bankrekening toe te voegen.

Tip: Als u de vervaldatum of beveiligingscode van een verlopen kaart wilt updaten, klikt u naast de kaart op Oplossen. Voer vervolgens de maand (MM), het jaar (JJ) en de CVC in.

Een betaalmethode verwijderen

Belangrijk: Als u een betaalmethode verwijdert die wordt gebruikt voor een abonnement op een Google-service, wordt u mogelijk gevraagd een nieuwe betaalmethode toe te voegen. U kunt ook een abonnement opzeggen.

1. Ga naar Google Pay.
  2. Klik bovenaan op Betaalmethoden.
  3. Klik naast een kaart of bankrekening op Verwijderen en dan Verwijderen.
Tip: Als u een kaart verwijdert die in Google Pay-winkels is gebruikt, moet u deze ook van uw telefoon verwijderen. Kies bovenaan uw telefoontype en volg de stappen om een betaalmethode te verwijderen.

Een betaalmethode een bijnaam geven

1. Log in bij Google Pay.
  2. Selecteer bovenaan Betaalmethoden.
  3. Selecteer de betaalmethode die u een bijnaam wilt geven.
  4. Tik op Bewerken.
  5. Tik naast Bijnaam kaart op Bewerken Bewerken.
  6. Geef uw aangepaste naam op.
  7. Klik op Updaten.
Tip: Uw aangepaste naam moet uit letters bestaan en minder dan 25 tekens bevatten.

Een bijnaam voor een betaalmethode verwijderen

1. Log in bij Google Pay.
  2. Selecteer bovenaan Betaalmethoden.
  3. Selecteer de betaalmethode die u wilt bewerken.
  4. Tik op Bewerken.
  5. Tik naast Bijnaam kaart op Bewerken Bewerken.
  6. Verwijder uw aangepaste naam.
  7. Klik op Updaten.