Maksun kiistauttaminen, ilmoittaminen tai peruuttaminen

Jos ostoksessa tai rahojen lähettämisessä tai vastaanottamisessa on mielestäsi kyse vilpistä, voit kiistauttaa tapahtuman. Osan Google Paylla tehdyistä maksuista voi peruuttaa.

Vaihe 1: Tarkista, että maksu on suoritettu

• Maksua ei voi kiistauttaa, ennen kuin se on käsitelty.
  • Vielä käsittelyssä olevien maksujen summat ovat tilapäisiä ja voivat muuttua.
  • Kun olet peruuttanut tilauksen tai maksun, voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin rahat hyvitetään tilillesi.

Vaihe 2: Selvitä, onko joku tuntemasi henkilö tehnyt maksun.

Jos maksun on tehnyt perheenjäsen tai kaveri, jolla on ollut pääsy Google-tilillesi tai maksutapaasi, siirry alemmas tätä koskevaan osioon.

Google-ostoksen peruuttaminen

Tärkeää: Nämä ohjeet koskevat yksityishenkilöitä, ei yrityksiä. Lisätietoja Google Payn yrityskäytöstä on maksukeskuksen ohjekeskuksessa.

Ota yhteyttä tuotteen tukitiimiin.

Google-tilauksen peruuttaminen

Tärkeää: Kun peruutat tilauksen, tehtyjä maksuja ei hyvitetä. Peruutusta ei voi kumota, mutta tilauksen voi aina tehdä uudelleen.

Ohjeet Google-tilauksen peruuttamiseen

Google Pay ‑sovelluksella yritykselle tehdyn maksun peruminen

Jos haluat peruuttaa, kiistauttaa tai ilmoittaa maksun, jonka olet tehnyt Googlen ulkopuoliselle yritykselle kaupassa, verkossa tai sovelluksessa, ota yhteyttä kyseiseen jälleenmyyjään.

Luvattoman maksun kiistauttaminen tai ilmoittaminen

Googlen tuotteita koskevan maksun kiistauttaminen

Jos uskot, että Google-tuotteesta (kuten Playsta tai YouTubesta) veloitettu maksu on vilpillinen, voit kiistauttaa sen.

Tuntemattoman maksutapahtuman kiistauttaminen Google Pay ‑sovelluksessa

Jos et tunnista jotain maksutapahtumaa Google Pay ‑sovelluksessa, tee näin:

1. Vertaa Google Pay ‑maksun summaa verkkopankin tai pankkisovelluksen tietoihin.
    • Älä luota pelkästään paperilla saamiisi tiliotteisiin, sillä niiden tiedot voivat olla vanhentuneet.
  2. Jos pankkipalvelussa näkemäsi summa ei vastaa maksua tarkkaan tai et löydä veloitusta, ota yhteyttä kauppiaaseen ja yritä ratkaista asia hänen kanssaan.
  3. Jos et pysty selvittämään asiaa kauppiaan kanssa, voit kiistauttaa maksun.

Google Pay ‐sovelluksella kaverille lähetettyjen rahojen kiistauttaminen

Voit kiistauttaa lähettämäsi maksutapahtuman.

Tip: For international payments, contact Wise support.