Maksun kiistauttaminen, ilmoittaminen ja peruuttaminen

Jos ostoksessa tai rahojen lähettämisessä tai vastaanottamisessa on mielestäsi kyse vilpistä, voit kiistauttaa tapahtuman. Osan Google Paylla tehdyistä maksuista voi peruuttaa.

Ennen kiistauttamista

• Tarkista, ettei maksua ole tehnyt perheenjäsen tai ystävä, joka pääsee käyttämään Google-tiliäsi tai maksutapaasi.
  • Varmista, ettei maksu ole katevaraus. Pankki voi tehdä katevarauksen tilillesi sillä välin, kun jälleenmyyjä valtuuttaa maksusi. Katevaraus häviää itsestään jonkin ajan kuluttua.
  • Jos olet äskettäin peruuttanut tilauksen tai maksun, voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin rahat palautetaan tilillesi.

Sinun, perheesi tai ystäviesi tekemät maksut Googlen tuotteista

Nämä ohjeet koskevat Googlen tuotteisiin, kuten Google Playhin, YouTubeen ja Google Storeen liittyviä ostoksia.

Luvattoman maksun kiistauttaminen tai ilmoittaminen

Jos maksussa on mielestäsi kyse vilpistä, voit kiistauttaa maksun.

Huom. Jos tuntemasi henkilö on tehnyt ostoksen vahingossa, seuraa alla kuvattuja ostoksen peruuttamisen ohjeita.

Maksun peruuttaminen

Ota yhteyttä tuotteen tukitiimiin.

Huom. Nämä ohjeet koskevat yksityishenkilöitä, ei yrityksiä. Lisätietoja Google Payn yrityskäytöstä on maksukeskuksen ohjekeskuksessa.

Muille yrityksille Google Payn kautta tehdyt maksut

Jos haluat peruuttaa, kiistauttaa tai ilmoittaa maksun, jonka olet tehnyt Googlen ulkopuoliselle yritykselle kaupassa, verkossa tai sovelluksessa, ota yhteyttä kyseiseen jälleenmyyjään.

Toiselle henkilölle lähetetyt rahat

Toiselle henkilölle tehdyn rahansiirron peruuttaminen

1. Mene osoitteeseen pay.google.com.
  2. Klikkaa peruutettavaa maksua. Jos et näe sitä, klikkaa Näytä lisää tapahtumia.
  3. Klikkaa Peruuta maksu. Jos tätä valintaa ei ole näkyvissä, vastaanottaja on jo lunastanut rahat tai maksua ei voi enää peruuttaa. Tässä tapauksessa pyydä vastaanottajaa palauttamaan rahat.
    • Hyvityksen maksamisessa kestää enintään kymmenen päivää käytetystä maksutavasta riippuen.

Ystävälle tehdyn rahansiirron kiistautus

Tee kiistautus.