As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Maksun kiistauttaminen, ilmoittaminen tai peruuttaminen

Jos ostoksessa tai rahojen lähettämisessä tai vastaanottamisessa on mielestäsi kyse vilpistä, voit kiistauttaa tapahtuman. Osan Google Paylla tehdyistä maksuista voi peruuttaa.

Ennen kiistauttamista

• Varmista, ettei maksu ole katevaraus. 0 $:n tai 1 $:n tilapäisellä veloituksella Google Pay vahvistaa, että credit-korttisi on kelvollinen. Veloitus poistuu 1–7 arkipäivän kuluessa pankistasi riippuen.
  • Tarkista, ettei maksua ole tehnyt perheenjäsen tai ystävä, joka pääsee käyttämään Google-tiliäsi tai maksutapaasi.
  • Jos olet äskettäin peruuttanut tilauksen tai maksun, voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin rahat palautetaan tilillesi.

Sinun, perheesi tai ystäviesi tekemät maksut Googlen tuotteista

Nämä ohjeet koskevat Googlen tuotteisiin, kuten Google Playhin, YouTubeen ja Google Storeen liittyviä ostoksia.

Luvattoman maksun kiistauttaminen tai ilmoittaminen

Jos maksussa on mielestäsi kyse vilpistä, voit kiistauttaa maksun.

Huom. Jos tuntemasi henkilö on tehnyt ostoksen vahingossa, seuraa alla kuvattuja ostoksen peruuttamisen ohjeita.

Maksun peruuttaminen

Ota yhteyttä tuotteen tukitiimiin.

Huom. Nämä ohjeet koskevat yksityishenkilöitä, ei yrityksiä. Lisätietoja Google Payn yrityskäytöstä on maksukeskuksen ohjekeskuksessa.

Tilauksen peruuttaminen

Jos peruutat tilauksen, aiemmin maksamiasi maksuja ei hyvitetä. Peruutusta ei voi kumota, mutta tilauksen voi aina tehdä uudelleen.

Muiden tilausten peruuttaminen

Voit peruuttaa joitakin tilauksia Google Payssa.

1. Kirjaudu Tilauksiin.
  2. Etsi peruutettava tilaus ja valitse Hallinnoi.
  3. Valitse Peruuta tilaus.
    • Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, klikkaa Hallinnoi tilausta siirtyäksesi Google-tuotteeseen, jonka kautta teit tilauksen. Voit peruuttaa tilauksen tuotteen kautta.
    • Jos kumpaakaan vaihtoehtoa ei näy, tilaus on peruutettava palveluntarjoajan kautta.
Peruutettujen tilausten katseleminen
  1. Kirjaudu Tilauksiin.
  2. Valitse sivun yläreunasta Peruutettu.

Muille yrityksille Google Payn kautta tehdyt maksut

Jos haluat peruuttaa, kiistauttaa tai ilmoittaa maksun, jonka olet tehnyt Googlen ulkopuoliselle yritykselle kaupassa, verkossa tai sovelluksessa, ota yhteyttä kyseiseen jälleenmyyjään.

Toiselle henkilölle lähetetyt rahat

Huom. Jos lähetät rahaa pankkitililtä, et voi peruuttaa maksutapahtumaa Google Payn kautta. Voit ottaa yhteyttä pankkiisi tai pyytää vastaanottajaa palauttamaan rahat.

Toiselle henkilölle tehdyn rahansiirron peruuttaminen

1. Mene osoitteeseen pay.google.com.
  2. Klikkaa peruutettavaa maksua. Jos et näe sitä, klikkaa Näytä lisää tapahtumia.
  3. Klikkaa Peruuta maksu. Jos tätä valintaa ei ole näkyvissä, vastaanottaja on jo lunastanut rahat tai maksua ei voi enää peruuttaa. Tässä tapauksessa pyydä vastaanottajaa palauttamaan rahat.
    • Hyvityksen maksamisessa kestää enintään kymmenen päivää käytetystä maksutavasta riippuen.

Ystävälle tehdyn rahansiirron kiistautus

Tee kiistautus.