Kontrollera om Google Wallet är förinstallerat på din telefon

Om du har en Android-telefon kanske Google Wallet-appen finns i enhetens applista. Google Wallet är redan installerat på vissa Android-telefoner i länder eller regioner där appen är tillgänglig.

Vad är Google Wallet?

Läs mer om Google Wallet.

Avinstallera eller inaktivera Google Wallet

Viktigt! Om du avinstallerar eller raderar appikonen för Google Wallet bör du inaktivera kontaktlösa betalningar för alla bank- och kreditkort i Wallet.

Om du har installerat Google Wallet-appen på din enhet kan du avinstallera den. Om Google Wallet är förinstallerat på enheten kan du inte avinstallera appen, men du kan radera appikonen.

Så här inaktiverar du kontaktlösa betalningar för ett kort:
  1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på det första bank- eller kreditkortet.
  3. Tryck på Mer More uppe till höger följt avInaktivera kontaktlöst.
  4. Tryck på Tillbaka Back.
  5. Upprepa stegen för eventuella återstående kort.
Så här avinstallerar eller inaktiverar du Google Wallet:
  1. Välj Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar följt av Google Wallet.
    • Om du inte hittar Google Wallet trycker du på Visa alla appar. Svep tills du hittar Google Wallet.
  3. Tryck på Avinstallera eller Inaktivera.
Tips! Ovanstående steg kan ändras beroende på enhet och Android-version. Om stegen inte fungerar besöker du enhetstillverkarens hjälpcenter.