Varför finns Google Pay på min mobil?

Om du har en Android-telefon kan Google Pay-appen finnas i enhetens lista med appar. Google Pay är förinstallerad på vissa Android-telefoner i länder där appen är tillgänglig.

Du kan inaktivera appen när du vill.

Vad är Google Pay?

Läs mer om Google Pay.

Avinstallera eller inaktivera Google Pay

Om du installerade Google Pay på din enhet går det att avinstallera appen. Om Google Pay var förinstallerad på enheten kan du inte avinstallera appen, men du kan inaktivera den.

Gör så här för att radera eller inaktivera Google Pay:

1. Öppna enhetens Inställningar följt av Appar och aviseringar.
    • På vissa enheter kan du behöva öppna Inställningar följt av Appar följt av Google Pay.
  2. Tryck på Google Pay.
    • Om Google Pay inte finns i listan trycker du på Visa alla appar.
  3. Tryck på Avinstallera eller Inaktivera.