Waarom staat Google Pay op mijn telefoon?

Als u een Android-telefoon heeft, ziet u mogelijk de Google Pay-app in de lijst met apps op uw apparaat. In landen waar de Google Pay-app beschikbaar is, is deze op sommige Android-telefoons vooraf geïnstalleerd.

U kunt de app op elk gewenst moment uitschakelen.

Wat is Google Pay?

Meer informatie over Google Pay.

Google Pay verwijderen of uitschakelen

Als u Google Pay op uw apparaat heeft geïnstalleerd, kunt u de app verwijderen. Als Google Pay vooraf op uw apparaat is geïnstalleerd, kunt u de app niet verwijderen, maar wel uitschakelen.

U kunt Google Pay als volgt verwijderen of uitschakelen:

1. Ga op uw apparaat naar de app Instellingen en dan Apps en meldingen.
    • Op sommige apparaten gaat u mogelijk naar de app Instellingen en dan Apps en dan Google Pay.
  2. Tik op Google Pay.
    • Als u Google Pay niet ziet, tikt u op Alle apps bekijken.
  3. Tik op Verwijderen of Uitschakelen.