As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Google Pay is mogelijk vooraf geïnstalleerd op uw telefoon

Als u een Android-telefoon heeft, ziet u mogelijk de Google Pay-app in de lijst met apps op uw apparaat. In landen waar de Google Pay-app beschikbaar is, is deze op sommige Android-telefoons vooraf geïnstalleerd.
U kunt de app op elk gewenst moment uitschakelen.

Wat is Google Pay?

Google Pay verwijderen of uitschakelen

Als u Google Pay op uw apparaat heeft geïnstalleerd, kunt u de app verwijderen. Als Google Pay vooraf op uw apparaat is geïnstalleerd, kunt u de app niet verwijderen maar wel uitschakelen.
Zo kunt u Google Pay verwijderen of uitschakelen:
  1. Ga op uw apparaat naar de app Instellingen en dan Apps en meldingen.
    • Op sommige apparaten moet u mogelijk naar de app Instellingen en danApps en danGoogle Pay gaan.
  2. Tik op Google Pay.
    • Als u 'Google Pay' niet kunt vinden, tikt u op Alle apps bekijken.
  3. Tik op Verwijderen of Uitschakelen.