As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Inzicht in valutaconversies

Afhankelijk van de Google-service die u gebruikt om een aankoop te doen, wordt uw aankoop mogelijk niet in de valuta van uw eigen land gefactureerd.

Hoe wisselkoersen werken

Indien mogelijk factureert Google uw aankopen in de valuta van uw thuisland. Google leidt deze informatie af uit het woonadres dat u heeft opgegeven.

Als dit niet mogelijk is, wordt er een andere valuta gebruikt om te factureren. Voor gebruikers buiten de Verenigde Staten houdt dit meestal in dat er Amerikaanse dollars worden gebruikt.

Opmerking: U krijgt de valuta die wordt gebruikt om te factureren altijd te zien voordat u de transactie voltooit.

Uw factureringsland bijwerken

Als u naar een ander land bent verhuisd, kunt u uw privéadres updaten, zodat uw aankopen in de valuta van uw land in rekening worden gebracht.