Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Terugkerende betalingen en abonnementen beheren

U kunt terugkerende kosten voor abonnementen en andere services betalen door naar pay.google.com te gaan. U kunt abonnementsgegevens niet beheren via de Google Pay-app.

Volg deze stappen om uw terugkerende kosten te bekijken:

1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het product dat u wilt bekijken en tik of klik op Beheren.

Inzicht in uw betaalwijze

Je terugkerende betalingen vallen in een van de volgende 4 categorieën. De categorie verschilt per Google-product en -service.

• Automatische betalingen: Als je een bepaald bedrag verschuldigd bent, wordt dit automatisch in rekening gebracht via je betaalmethode.
  • Automatische maandelijkse betalingen: De betalingen worden elke maand op hetzelfde moment in rekening gebracht via je betaalmethode.
  • Handmatige betalingen: Je kunt vooraf een tarief betalen voor producten of services die je later krijgt of gebruikt.
  • Maandelijkse facturering: Nadat je je maandelijkse factuur hebt gekregen, betaal je de rekening binnen een bepaalde termijn.
  • Prepaid-abonnementen: Je kunt een tarief betalen om een product of service voor een bepaalde tijd te gebruiken.
    • Het abonnement wordt niet automatisch verlengd.
    • Je kunt het abonnement verlengen via de app of in het gedeelte Abonnementen van de Play Store-app.

Uw methode voor automatische betalingen beheren

Uw methode voor automatische betalingen wijzigen
  1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het abonnement dat u wilt bewerken en klik op Beheren.
  3. Klik onder de kaart die u momenteel gebruikt om te betalen op Betaalmethode wijzigen. Als u deze optie niet ziet, klikt u op Betaalmethoden beheren.
  4. Kies een betaalmethode.
  5. Kies Verzenden.
Een alternatieve betaalmethode instellen
  1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het abonnement dat u wilt bewerken en klik op Beheren.
  3. Klik onder de kaart die u momenteel gebruikt om te betalen op Betaalmethode wijzigen. Als u deze optie niet ziet, klikt u op Betaalmethoden beheren.
  4. Kies Alternatieve betaalmethode updaten.
  5. Kies een betaalmethode.
  6. Kies Verzenden

Opmerking: Sommige betaalmethoden kunnen niet worden gebruikt voor abonnementen.

Een abonnement opzeggen

Eventuele betalingen die u al heeft gedaan, worden niet terugbetaald als u een abonnement opzegt. Opzeggen kan niet ongedaan worden gemaakt, maar u kunt zich altijd opnieuw abonneren.

Een Google Play-abonnement opzeggen Andere abonnementen opzeggen

U kunt sommige abonnementen opzeggen in Google Pay.

1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het abonnement dat u wilt opzeggen en tik of klik op Beheren.
  3. Kies Abonnement opzeggen.
    • Als u deze optie niet ziet, klikt u op Abonnement beheren om naar het Google-product te gaan waarop u bent geabonneerd. U kunt het abonnement daar opzeggen.
    • Als u geen van beide opties ziet, zegt u het abonnement op via de aanbieder ervan.
Opgezegde abonnementen zoeken
  1. Log in bij Abonnementen.
  2. Kies Geannuleerd bovenaan de pagina.

Eerder betalen

Als u terugkerende kosten eerder wilt betalen, kunt u deze in sommige gevallen rechtstreeks vanuit uw betalingsprofiel voldoen.

1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het abonnement op waarvoor u een betaling wilt doen en tik of klik op Beheren.
  3. Kies Eerder betalen.
Een prepaid-abonnement verlengen
Je kunt je abonnement verlengen als je je prepaid-abonnement niet wilt wijzigen in een terugkerende betaling.
Zo kun je een prepaid-abonnement verlengen via Abonnementen:
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
  4. Tik bij het prepaid-abonnement dat je wilt verlengen op Verlengen.
Zo kun je een prepaid-abonnement verlengen via de detailpagina van de app:
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Zoek en open de app met het prepaid-abonnement dat je wilt verlengen.
  4. Tik op Abonnement beheren en dan Verlengen.
Tip: Als je de app verwijdert, wordt je prepaid-abonnement niet opgezegd.