Terugkerende betalingen en abonnementen beheren

U kunt terugkerende kosten voor abonnementen en andere services betalen door naar pay.google.com te gaan. U kunt abonnementsgegevens niet beheren via de Google Pay-app.

Volg deze stappen om uw terugkerende kosten te bekijken:

1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het product dat u wilt bekijken en tik of klik op Beheren.

Inzicht in uw betaalwijze

Uw terugkerende betalingen vallen in een van de volgende vier categorieën. De categorie verschilt per Google-product en -service.

• Automatische betalingen: wanneer u een bepaald bedrag verschuldigd bent, wordt dit automatisch in rekening gebracht via uw betaalmethode.
  • Automatische maandelijkse betalingen: de betalingen worden elke maand op hetzelfde moment in rekening gebracht via uw betaalmethode.
  • Handmatige betalingen: u kunt vooraf een tarief betalen voor producten of services die u later krijgt of gebruikt.
  • Maandelijkse facturering: nadat u uw maandelijkse factuur heeft ontvangen, betaalt u de rekening binnen een bepaalde termijn.

Uw methode voor automatische betalingen beheren

Uw methode voor automatische betalingen wijzigen

1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het abonnement dat u wilt bewerken en klik op Beheren.
  3. Klik onder de kaart die u momenteel gebruikt om te betalen op Betaalmethode wijzigen. Als u deze optie niet ziet, klikt u op Betaalmethoden beheren.
  4. Kies een betaalmethode.
  5. Kies Verzenden.

Een alternatieve betaalmethode instellen

1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het abonnement dat u wilt bewerken en klik op Beheren.
  3. Klik onder de kaart die u momenteel gebruikt om te betalen op Betaalmethode wijzigen. Als u deze optie niet ziet, klikt u op Betaalmethoden beheren.
  4. Kies Alternatieve betaalmethode updaten.
  5. Kies een betaalmethode.
  6. Kies Verzenden

Opmerking: Sommige betaalmethoden kunnen niet worden gebruikt voor abonnementen.

Een abonnement opzeggen

Eventuele betalingen die u al heeft gedaan, worden niet terugbetaald als u een abonnement opzegt. Opzeggen kan niet ongedaan worden gemaakt, maar u kunt zich altijd opnieuw abonneren.

Andere abonnementen opzeggen

U kunt sommige abonnementen opzeggen in Google Pay.

1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het abonnement dat u wilt opzeggen en tik of klik op Beheren.
  3. Kies Abonnement opzeggen.
    • Als u deze optie niet ziet, klikt u op Abonnement beheren om naar het Google-product te gaan waarop u bent geabonneerd. U kunt het abonnement daar opzeggen.
    • Als u geen van beide opties ziet, zeg het abonnement dan op via de aanbieder ervan.
Geannuleerde abonnementen bekijken
  1. Log in bij Abonnementen.
  2. Kies Geannuleerd bovenaan de pagina.

Eerder betalen

Als u terugkerende kosten eerder wilt betalen, kunt u deze in sommige gevallen rechtstreeks vanuit uw betalingsprofiel voldoen.

1. Log in bij Abonnementen.
  2. Zoek het abonnement op waarvoor u een betaling wilt doen en tik of klik op Beheren.
  3. Kies Eerder betalen.