Betala med smartklockan

I vissa länder kan du betala i butiker som tar emot Google Pay via smartklocka.

Om du vill använda Google Pay på din klocka behöver du

• befinna dig i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Polen, Ryssland, Spanien, Storbritannien eller USA
  • använda en klocka som stöds. Google Pay är redan installerat på kompatibla klockor. Kolla om Google Pay finns i listan med appar på klockan och se om enheten stöds.
  • använda ett kort som stödsObs! Det går inte att använda PayPal med Google Pay på klockor.

Lägga till ett kort i klockan

Om du lägger till ett kort i klockan behöver du inte betala med mobilen.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay på klockan.
  2. Tryck på Kom igång.
  3. Aktivera skärmlåset (om du inte redan har gjort det).
  4. På mobilen följer du anvisningarna för att lägga till ett kredit- eller bankkort. Obs! Kortet läggs bara till i Google Pay-appen på klockan (inte mobilen).
  5. Kortet finns nu i klockan.

Obs! Det går just nu inte att lägga till rabatt-, stamkunds- eller bonuskort i Google Pay på klockan.

Betala i en butik

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay på klockan.
  2. Håll klockan över RFID-terminalen tills du hör ett ljud eller känner vibrationer från klockan.
  3. Om du får frågan väljer du Kredit oavsett vilken typ av kort du har.
  4. Vid bankkortstransaktioner kan du behöva ange en pinkod. Använd den pinkod du vanligtvis använder för bankkortet.

Hantera korten

Betala med ett kort som inte är standard

Det första kortet du lägger till i Google Pay används om du inte väljer ett annat kort. Gör så här:

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay på klockan.
  2. Rulla till det kort du vill använda. När du ser Håll mot terminalen kan du använda kortet.
  3. Håll klockan mot RFID-terminalen tills du hör ett ljud eller känner vibrationer från klockan.
  4. Om du använder ett bankkort:
    1. Välj kredit.
    2. Om du behöver ange pinkod använder du den pinkod du vanligtvis använder för bankkortet.
Ändra standardkort
  1. Öppna Google Pay-appen Google Pay på klockan.
  2. Rulla till det kort du vill använda som standard och tryck på kortet.
  3. Svep uppåt på menyn med tre punkter Mer nedifrån.
  4. Tryck på Ange som standardkort Set as default card.
Ta bort ett kort
  1. Öppna Google Pay-appen Google Pay på klockan.
  2. Tryck på det kort du vill ta bort.
  3. Svep uppåt på menyn med tre punkter Mer nedifrån.
  4. Tryck på Ta bort Remove.
Se tidigare köp
  1. Öppna Google Pay-appen Google Pay på klockan.
  2. Tryck på ett kort.
  3. Svep uppåt på kortet för att se transaktionerna.

Åtgärda ett problem

Det går inte att lägga till ett kort eller kortet försvann

Det går inte att lägga till ett kort

Om du har problem med att använda ditt kort med Google Pay dubbelkollar du listan över deltagande banker och kort som stöds.

Kontakta banken om du har frågor eller synpunkter om kortet.

Nätverksfel när du lägger till ett kort

Se till att mobilen är i närheten. Bluetooth bör vara aktiverat på mobilen och klockan. Du bör också ha en internetanslutning (antingen mobilnät eller Wi-Fi).

Kortet försvann

Av säkerhetsskäl raderas kort som läggs till i Google Pay på klockan när skärmlåset tas bort. Om du vill lägga till kortet igen öppnar du Google Pay på klockan. Aktivera skärmlåset och lägg sedan till kortet igen.

Klockan visar felmeddelandena ”Det går inte att ansluta” eller ”Det går inte att kontrollera konton” eller uppmanar dig att starta om mobilen

Klockan visar meddelandet ”Det går inte att ansluta” och slutar svara när du lägger till ett kort

1. Kontrollera att Bluetooth är aktiverad på mobilen.
  2. Öppna appen Wear OS by Google Wear OS by Google på mobilen.
  3. Se till att det står Connected (Ansluten) högst upp.
    • Försök med de här stegen om det står Disconnected (Frånkopplad).
  4. Öppna Google Pay-appen på klockan och försök ansluta igen.

Klockan visar meddelandet ”Det går inte att kontrollera konton” när du öppnar appen

Lös det här problemet genom att uppdatera Google Pay-appen.

1. Öppna Play Butik-appen Play Butik på klockan.
  2. Svep nedåt från skärmens överkant och tryck på Mina appar.
  3. Rulla ned för sidan och tryck på Google Pay.
  4. Tryck på Uppdatera.
  5. Öppna Google Pay-appen igen.

Jag uppmanas av appen att starta om mobilen

1. Starta om mobilen (inte klockan).
  2. Vänta 30–60 sekunder. Nu har mobilen alla uppdateringar som behövs för att kunna använda klockan.
  3. Öppna Google Pay på klockan och tryck på Försök igen Retry.

Laddningsikonen försvinner inte

Stäng Google Pay-appen på klockan och öppna den igen. Om det inte fungerar startar du om klockan genom att hålla in avstängningsknappen.

Problem med att använda Google Pay på klockan i butiker

1. Se till att klockan sitter ordentligt och är upplåst

Tryck på skärmen och se om du har uppmanats av Google Pay att låsa upp klockan. I så fall låser du upp klockan innan du betalar.

2. Se till att Google Pay-appen är öppen

Precis innan du betalar öppnar du Google Pay på klockan och ser till att det kort du vill betala med syns på skärmen.

3. Håll klockan mot terminalen lite längre

Prova att hålla klockans NFC-sändare över terminalen tills den piper och klockan vibrerar.

Du kan också prova att hålla klockan mot terminalen i en annan position. Det kan hjälpa eftersom klockan kommunicerar med terminalen via NFC (närfältskommunikation). På de flesta klockor sitter NFC-sändaren bakom skärmen, men kolla i klockans manual för den exakta platsen.

4. Kontrollera att butiken tar emot kontaktlösa betalningar.

Fråga expediten om butiken tar emot kontaktlösa betalningar. Om butiken inte gör det måste du använda ett fysiskt kort.