Met uw smartwatch betalen

In bepaalde landen kunt u uw smartwatch gebruiken om te betalen in winkels die Google Pay accepteren.

Als u Google Pay op uw horloge wilt gebruiken, geldt het volgende:

• U moet zich bevinden in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten of Zwitserland.
  • U moet een horloge gebruiken dat wordt ondersteund. Google Pay is al geïnstalleerd op horloges die worden ondersteund. Als u wilt nagaan of uw apparaat wordt ondersteund, controleert u of Google Pay in de lijst met apps op uw horloge staat.
  • U moet een ondersteunde kaart gebruiken. Opmerking: Op horloges kunt u PayPal niet in Google Pay gebruiken.

Een kaart aan uw horloge toevoegen

Als u een kaart aan uw horloge toevoegt, heeft u uw telefoon niet nodig om te betalen.

1. Open de Google Pay-app Google Pay op uw horloge.
  2. Tik op Aan de slag.
  3. Schakel schermvergrendeling in (als u dit nog niet heeft gedaan).
  4. Volg de instructies om de kaart in te stellen op uw telefoon.
  5. Uw kaart verschijnt op uw horloge.

Opmerking: Op dit moment kunt u geen kortings-, klanten- of bonuskaarten toevoegen aan Google Pay op uw horloge.

In een winkel betalen

1. Open de Google Pay-app Google Pay op uw horloge.
  2. Houd uw horloge boven de contactloze betaalautomaat totdat u een geluid hoort of uw horloge trilt.
  3. Kies desgevraagd Credit, ongeacht uw type kaart.
  4. Voor transacties met betaalpassen moet u wellicht een pincode invoeren. Gebruik de pincode die u bij uw bank heeft ingesteld.

Uw kaarten beheren

Betalen met een kaart die niet uw standaardkaart is

De eerste kaart die u aan Google Pay heeft toegevoegd, wordt gebruikt. U kunt er ook voor kiezen een andere kaart te gebruiken. Dit gaat als volgt:

1. Open de Google Pay-app Google Pay op uw horloge.
  2. Scroll naar de kaart die u wilt gebruiken. Wanneer u 'Tegen de terminal houden...' ziet, is deze klaar voor gebruik.
  3. Houd uw horloge tegen de contactloze betaalautomaat totdat u een geluid hoort of uw horloge trilt.
  4. Als u een betaalpas gebruikt:
    1. Kies Credit.
    2. Voer desgevraagd de pincode in die u bij uw bank heeft ingesteld.
Standaardkaart wijzigen
  1. Open de Google Pay-app Google Pay op uw horloge.
  2. Scroll naar de kaart die u als standaardkaart wilt gebruiken en tik erop.
  3. Veeg vanaf de onderkant omhoog over Meer Meer.
  4. Tik op Instellen als standaardkaart Set as default card.
Een kaart verwijderen
  1. Open de Google Pay-app Google Pay op uw horloge.
  2. Scroll naar de kaart die u wilt verwijderen en tik erop.
  3. Veeg vanaf de onderkant omhoog over Meer Meer.
  4. Tik op Verwijderen Remove.
Eerdere aankopen bekijken
  1. Open de Google Pay-app Google Pay op uw horloge.
  2. Tik op een kaart.
  3. Veeg over de kaart omhoog om uw transacties te bekijken.

Een probleem oplossen

Ik kan geen kaart toevoegen of er is een kaart verwijderd

Ik kan geen kaart toevoegen

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van uw kaart met Google Pay, controleert u de lijst met deelnemende banken en ondersteunde kaarten.

Neem bij vragen of feedback over uw kaart contact op met uw bank.

Ik zie 'Netwerkfout' wanneer ik een kaart toevoeg

Zorg ervoor dat uw telefoon in de buurt is. Op uw telefoon en horloge moet Bluetooth ingeschakeld zijn en moet u een internetverbinding (mobiel of wifi) hebben.

Kaart is automatisch verwijderd

Voor uw veiligheid worden kaarten die aan Google Pay op uw horloge zijn toegevoegd, verwijderd wanneer uw schermvergrendeling wordt uitgeschakeld. Als u uw kaart opnieuw wilt toevoegen, opent u Google Pay op uw horloge, schakelt u schermvergrendeling in en voegt u uw kaart opnieuw toe.

Op mijn horloge staat 'Kan geen verbinding maken' of 'Kan accounts niet controleren' of er staat dat ik mijn telefoon opnieuw moet opstarten

Op mijn horloge staat 'Kan geen verbinding maken' en het loopt vast als ik een kaart toevoeg

1. Zorg ervoor dat Bluetooth op uw telefoon ingeschakeld is.
  2. Open de Wear OS by Google-app Wear OS by Google op uw telefoon.
  3. Controleer of er 'Verbonden' staat.
    • Als er 'Verbinding verbroken' staat, probeert u deze stappen
  4. Open de Google Pay-app op uw horloge en probeer opnieuw verbinding te maken.

Op mijn horloge staat 'Kan accounts niet controleren' wanneer ik de app open

Update de Google Pay-app om deze fout op te lossen.

1. Open de Play Store-app Play Store op uw horloge.
  2. Veeg vanaf de bovenkant omlaag en tik op Mijn apps.
  3. Scroll omlaag op de pagina en tik op Google Pay.
  4. Tik op Updaten.
  5. Open de Google Pay-app opnieuw.

De app geeft aan dat ik mijn telefoon opnieuw moet opstarten

1. Start uw telefoon opnieuw op (niet uw horloge).
  2. Wacht 30 tot 60 seconden. Uw telefoon kan dan de updates installeren die nodig zijn om uw horloge te gebruiken.
  3. Open Google Pay op uw horloge en tik op Opnieuw proberen Retry.

De laadcirkel stopt niet met draaien

Sluit de Google Pay-app op uw horloge en open deze opnieuw. Als dat niet werkt, start u het horloge opnieuw op door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

Problemen met het gebruik van Google Pay in winkels

1. Zorg dat het horloge goed om uw pols zit en ontgrendeld is

Tik op het scherm om te zien of Google Pay u vraagt uw horloge te ontgrendelen. Als dit het geval is, ontgrendelt u het horloge voordat u betaalt.

2. Controleer of de Google Pay-app geopend is

Voordat u betaalt, opent u Google Pay op uw horloge en zorgt u ervoor dat u de kaart waarmee u wilt betalen op het scherm ziet.

3. Houd uw horloge langer tegen de betaalautomaat

Houd de NFC-antenne van uw horloge tegen de betaalautomaat totdat u een piep hoort en uw horloge trilt.

U kunt ook proberen uw horloge in een andere positie tegen de betaalautomaat te houden. Dit helpt omdat uw horloge met de betaalautomaat communiceert via NFC (Near Field Communication). De NFC-antenne van de meeste horloges bevindt zich achter het scherm. Raadpleeg de handleiding van uw horloge voor de exacte locatie.

4. Controleer of de winkel contactloze betalingen accepteert

Vraag de kassier of de winkel contactloze betalingen accepteert. Als dat niet het geval is, moet u een fysieke kaart gebruiken.