As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Met uw smartwatch betalen

In bepaalde landen kunt u uw smartwatch gebruiken om contactloze betalingen te doen als Google Pay wordt geaccepteerd.

Als je Google Pay op je horloge wilt gebruiken, geldt het volgende:

• Je moet je in een land bevinden waar Pay op Wear OS wordt ondersteund.
  • Je moet een horloge gebruiken dat wordt ondersteund. Google Pay is al geïnstalleerd op horloges die worden ondersteund. Als je wilt nagaan of je apparaat wordt ondersteund, controleer je of Google Pay in de lijst met apps op je horloge staat.
  • Je moet een ondersteunde kaart gebruiken. Tip: Op horloges kun je PayPal niet in Google Pay gebruiken.

Een kaart aan je horloge toevoegen

Als je een kaart aan je horloge toevoegt, heb je je telefoon niet nodig om te betalen.

1. Open de Google Pay-app Google Pay op je horloge.
  2. Tik op Aan de slag.
  3. Schakel schermvergrendeling in (als je dit nog niet hebt gedaan).
  4. Volg de instructies op je telefoon om een creditcard of pinpas toe te voegen. Tip: Hiermee voeg je alleen een kaart toe aan de Google Pay-app op je horloge (niet op je telefoon).
  5. Je ziet de kaart op je horloge.

Belangrijk: Op dit moment kun je geen kortings-, klanten- of bonuskaarten toevoegen aan Google Pay op je horloge.

In een winkel betalen

1. Open de Google Pay-app Google Pay op je horloge.
  2. Houd je horloge boven de contactloze betaalautomaat totdat je een geluid hoort of je horloge trilt.
  3. Kies Credit als daarom wordt gevraagd, ongeacht welk type kaart je gebruikt.
  4. Voor transacties met betaalpassen moet je wellicht een pincode invoeren. Gebruik de pincode die je voor je bank hebt ingesteld.

Je kaarten beheren

Betalen met een kaart die niet je standaardkaart is

De eerste kaart die je aan Google Pay hebt toegevoegd, wordt gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen een andere kaart te gebruiken. Dit gaat als volgt:

1. Open de Google Pay-app Google Pay op je horloge.
  2. Scroll naar de kaart die je wilt gebruiken. Wanneer je 'Tegen de terminal houden...' ziet, is deze klaar voor gebruik.
  3. Houd je horloge tegen de contactloze betaalautomaat totdat je een geluid hoort of je horloge trilt.
  4. Als je een pinpas gebruikt:
    1. Kies Credit.
    2. Voer desgevraagd de pincode in die je voor je bank hebt ingesteld.
Standaardkaart wijzigen
  1. Open de Google Pay-app Google Pay op je horloge.
  2. Scroll naar de kaart die je als standaardkaart wilt gebruiken en tik erop.
  3. Swipe vanaf de onderkant omhoog over Meer Meer.
  4. Tik op Instellen als standaardkaart Set as default card.
Een kaart verwijderen
  1. Open de Google Pay-app Google Pay op je horloge.
  2. Scroll naar de kaart die je wilt verwijderen en tik erop.
  3. Swipe vanaf de onderkant omhoog over Meer Meer.
  4. Tik op Verwijderen Remove.
Eerdere aankopen bekijken
  1. Open de Google Pay-app Google Pay op je horloge.
  2. Tik op een kaart.
  3. Veeg over de kaart omhoog om je transacties te bekijken.

Een probleem oplossen

Ik kan geen kaart toevoegen of er is een kaart verwijderd

Ik kan geen kaart toevoegen

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van je kaart met Google Pay, controleer je de lijst met deelnemende banken en ondersteunde kaarten.

Neem bij vragen of feedback over je kaart contact op met je bank.

Ik zie 'Netwerkfout' wanneer ik een kaart toevoeg

Zorg ervoor dat je telefoon in de buurt is. Op je telefoon en horloge moet Bluetooth ingeschakeld zijn en er moet een internetverbinding (mobiel of wifi) zijn.

Kaart is automatisch verwijderd

Voor je veiligheid worden kaarten die aan Google Pay op je horloge zijn toegevoegd, verwijderd wanneer je schermvergrendeling wordt uitgeschakeld. Als je je kaart opnieuw wilt toevoegen, open je Google Pay op je horloge, schakel je schermvergrendeling in en voeg je de kaart opnieuw toe.

Op mijn horloge staat 'Kan geen verbinding maken' of 'Kan accounts niet controleren' of er staat dat ik mijn telefoon opnieuw moet opstarten

Op mijn horloge staat 'Kan geen verbinding maken' en het loopt vast als ik een kaart toevoeg

1. Zorg ervoor dat Bluetooth op je telefoon ingeschakeld is.
  2. Open de Wear OS-app Wear OS by Google op je telefoon.
  3. Check of bovenaan Verbonden staat.
    • Als er 'Verbinding verbroken' staat, voer je deze stappen uit.
  4. Open de Google Pay-app op je horloge en probeer opnieuw verbinding te maken.

Op mijn horloge staat 'Kan accounts niet controleren' wanneer ik de app open

Update de Google Pay-app om deze fout op te lossen.

1. Open de Play Store-app Play Store op je horloge.
  2. Veeg vanaf de bovenkant omlaag en tik op Mijn apps.
  3. Scroll omlaag op de pagina en tik op Google Pay.
  4. Tik op Updaten.
  5. Open de Google Pay-app opnieuw.

De app geeft aan dat ik mijn telefoon opnieuw moet opstarten

1. Start je telefoon (niet je horloge) opnieuw op.
  2. Wacht 30 tot 60 seconden. Je telefoon kan dan de updates installeren die nodig zijn om je horloge te gebruiken.
  3. Open Google Pay op je horloge en tik op Opnieuw proberen Retry.

De laadcirkel stopt niet met draaien

Sluit de Google Pay-app op je horloge en open deze opnieuw. Als dat niet werkt, start je het horloge opnieuw op door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

Problemen met het gebruik van Google Pay in winkels

1. Zorg dat het horloge goed om je pols zit en ontgrendeld is

Tik op het scherm om te zien of Google Pay vraagt je horloge te ontgrendelen. Als dit het geval is, ontgrendel je het horloge voordat je betaalt.

2. Controleer of de Google Pay-app geopend is

Voordat je betaalt, open je Google Pay op je horloge en controleer je of je de kaart waarmee je wilt betalen op het scherm ziet.

3. Houd je horloge langer tegen de lezer

Houd de NFC-antenne van je horloge tegen de lezer totdat je een piep hoort en je horloge trilt.

Je kunt ook proberen je horloge in een andere positie tegen de lezer te houden. Dit helpt omdat je horloge met de lezer communiceert via NFC (Near Field Communication). De NFC-antenne van de meeste horloges bevindt zich achter het scherm. Raadpleeg de handleiding van je horloge voor de exacte locatie.

4. Controleer of de winkel contactloze betalingen accepteert

Vraag de kassier of de winkel contactloze betalingen accepteert. Als dat niet het geval is, moet je een fysieke kaart gebruiken.