Lähimaksaminen älykellolla

Joillakin alueilla lähimaksuja voi tehdä älykellon Google Wallet ‑sovelluksella kaikissa paikoissa, jotka tukevat Google Pay ‑lähimaksuja.

Tärkeää: Jos sinulla on ongelmia Google Pixel Watchin kanssa, siirry Google Pixel Watchin ohjekeskukseen.

Edellytykset Google Walletin käyttöön älykellolla:

Kortin lisääminen kelloon

Tärkeää:

• PayPalia ei voi käyttää maksutapana kellon Google Walletissa.

Jos lisäät kortin kelloon, et tarvitse maksamiseen puhelinta.

1. Avaa Google Wallet ‐sovellus älykellolla.
  2. Valitse Aloita.
  3. Laita näytön lukitus päälle, jos se ei ole jo käytössä.
  4. Lisää credit- tai debit-kortti seuraamalla puhelimen ohjeita.
    1. Huom. Kortti lisätään vain kellon Google Wallet ‑sovellukseen, ei puhelimeen.
  5. Kortti näkyy nyt kellossa.

Maksaminen kaupassa

Tärkeää: Jos maksat QUICPayn tai iD:n kautta, sinun ei tarvitse avata Google Wallet ‐sovellusta. Pidä vain kelloa maksupäätteellä.

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Pidä kelloa lähimaksupäätettä vasten, kunnes kuulet äänen tai kello värisee.
  3. Valitse kysyttäessä kortin tyypiksi Credit riippumatta kortin todellisesta tyypistä.
  4. Debit-korttimaksun yhteydessä on ehkä annettava pankkikortin tunnusluku.

Korttien hallinta

Maksaminen muulla kuin oletuskortilla

Ensimmäinen Google Walletiin lisäämäsi kortti on oletuskortti. Näin voit käyttää toista korttia:

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Pyyhkäise käytettävän kortin kohdalle. Kun "Aseta maksupäätettä vasten" näkyy, kortti on valmis käytettäväksi.
  3. Pidä kelloa lähimaksupäätettä vasten, kunnes kuulet äänen tai kello värisee.
  4. Jos käytät debit-korttia, tee näin:
    • Napauta Credit.
    • Lisää kysyttäessä kortin tunnusluku.
Oletuskortin vaihtaminen

Valinta tehdään eri tavalla eri kelloversioissa. Lue lisää kellon version tarkistamisesta.

Wear-versio 3.0

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Pyyhkäise korttiin, jota haluat käyttää oletuksena.
  3. Napauta korttia ja sitten Aseta lähimaksaminen oletusmaksutavaksi.

Wear-versio 2.0

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Pyyhkäise korttiin, jota haluat käyttää oletuksena.
  3. Napauta korttia.
  4. Pyyhkäise Lisää-kuvaketta More alhaalta ylös.
  5. Napauta Aseta oletuskortiksi.
Kortin poistaminen
  1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Pyyhkäise poistettavan kortin kohdalle.
  3. Napauta sitä.
  4. Pyyhkäise Lisää-kuvaketta More alhaalta ylös.
  5. Napauta Poista Remove.
Aiempien ostosten etsiminen
  1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta korttia.
  3. Pyyhkäise korttia ylöspäin, niin näet maksutapahtumat.

Ongelmien korjaaminen

Korttia ei voi lisätä tai se poistettiin

Korttia ei voi lisätä

Jos et voi käyttää korttia Google Walletissa, tarkista Walletia tukevat pankit ja yhteensopivat kortit.

Jos sinulla on kysyttävää tai palautetta kortistasi, ota yhteyttä pankkiisi.

Ilmoitus verkkovirheestä kortin lisäyksen aikana

Varmista, että puhelin on lähettyvillä. Sekä puhelimessa että kortissa tulisi olla Bluetooth- ja internetyhteys (joko mobiiliyhteys tai Wi-Fi).

Kortti on poistettu automaattisesti

Kun poistat näytön lukituksen kellosta, Google Walletiin lisäämäsi kortit poistetaan turvallisuussyistä. Näin lisäät kortin uudelleen:

1. Avaa kellon Google Wallet .
  2. Laita näytön lukitus päälle.
  3. Lisää kortti uudelleen.
Kello ei voi muodostaa yhteyttä tai tarkistaa tilejä, tai se pyytää käynnistämään puhelimen uudelleen

Kello ei voi muodostaa yhteyttä ja jumittuu korttia lisätessä

Varmista, että puhelimen Bluetooth-yhteys on päällä.

1. Avaa puhelimella Wear OS ‑sovellus Wear OS by Google.
  2. Varmista, että yläosassa näkyy tilana "Yhdistetty".
  3. Avaa kellon Google Wallet ‑sovellus ja yritä luoda yhteys uudelleen.

Kello ei voi tarkistaa tilejä sovellusta avatessa

Korjaa virhe päivittämällä Google Wallet ‑sovellus.

1. Avaa kellosi Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Pyyhkäise ylhäältä ja napauta Omat sovellukset.
  3. Pyyhkäise ja napauta Google Wallet.
  4. Napauta Päivitä.
  5. Avaa Google Wallet ‑sovellus uudelleen .

Sovellus pyytää käynnistämään puhelimen uudelleen

1. Käynnistä puhelin uudelleen (ei kelloa).
  2. Odota 30–60 sekuntia. Näin varmistetaan, että puhelin on asentanut kellon toimintaan tarvittavat päivitykset.
  3. Avaa kellon Google Wallet .
  4. Valitse Yritä uudelleen Retry.

Latausympyrä ei pysähdy

Sulje kellon Google Wallet ‑sovellus ja avaa se uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, käynnistä kello uudelleen painamalla virtapainiketta pitkään.

Ongelmia kellon Google Wallet ‑sovelluksen käyttämisessä kaupoissa

Vaihe 1: Varmista, että kello on napakasti kädessä ja lukitus avattuna

Napauta näyttöä ja tarkista, pyytääkö Google Wallet avaamaan kellon lukituksen. Jos pyytää, avaa lukitus ennen maksamista.

Vaihe 2: Varmista, että Google Wallet ‑sovellus on auki

Avaa kellon Google Wallet juuri ennen maksamista. Etsi näytöltä kortti, jolla haluat maksaa.

Vaihe 3: Pidä kelloa maksupäätteellä kauemmin

Pidä kellon NFC-antennin kohtaa maksupäätteellä, kunnes maksupääte piippaa ja kello värisee.

Vinkkejä:

• Voit myös pitää kelloa maksupäätteellä eri asennoissa. Se voi auttaa, koska kello viestii maksupäätteen kanssa NFC-yhteydellä.
  • Useimmissa kelloissa NFC-antenni on näytön takana, mutta voit tarkistaa sen tarkan sijainnin kellon käyttöoppaasta.

Vaihe 4: Varmista, että kauppa hyväksyy lähimaksut

Kysy myyjältä, hyväksyykö kauppa lähimaksut. Jos ei hyväksy, sinun on käytettävä fyysistä korttia.

Kellosi ei täytä tietoturvavaatimuksia
  1. Tarkista, onko kello Play Protect ‐sertifioitu.
  2. Jos pystyit aiemmin tekemään lähimaksuja Google Walletilla, mutta se ei enää onnistu, ota yhteyttä laitteen valmistajaan. Laitteen uusi ohjelmistopäivitys saattaa vaikuttaa toimintoon.
  3. Jos olet muokannut kelloa, varmista että se täyttää tietoturvavaatimukset. Google Wallet ei välttämättä toimi kaupassa maksettaessa, jos
    • kellossa on WearOS:n kehitysversio
    • kello on rootattu, siinä on räätälöitävä ROM-muisti tai sen tehdasohjelmistoa tai käyttöjärjestelmää on muokattu (Google Wallet ei toimi tällaisissa kelloissa tietoturvariskien vuoksi)
    • kelloa ei ole testattu eikä Google ole hyväksynyt sitä
    • kellon käynnistysohjelman lukitus on avattu.

Vinkkejä:

• Jos kellosi ei täytä tietoturvavaatimuksia, et voi käyttää lähimaksua.
  • Voit asentaa kellon alkuperäisen käyttöjärjestelmän uudelleen Googlen tietoturvavaatimusten täyttämiseksi.
  • Lisätietoa saat laitteen valmistajalta.
Google Payn valitseminen oletusmaksutavaksi

Kun olet ladannut Google Walletin uudelle laitteelle, sinun on ehkä tehtävä Google Paysta oletusmaksutapa.

1. Avaa kellon Asetukset.
  2. Siirry Yhteydet‐ tai Yhteys-kohtaan.
  3. Napauta NFC.
  4. Varmista, että Google Pay on valittu maksunvälittäjäksi.
American Express ‐korttia ei voi lisätä
American Express sallii kortin lisäämisen jopa 10 laitteelle. Jos saat tämän viestin, raja on ehkä saavutettu. Poista korttisi vanhoilta laitteilta ja yritä sitten ottaa kortti uudelleen käyttöön. Jos et ole lisännyt korttia usealle laitteelle, pyydä apua American Expressiltä.

Tarvitsetko vielä apua?

Jos sinulla on edelleen ongelmia tai kysyttävää, voit kysyä yhteisöltä tai ottaa yhteyttä meihin.