Maksaminen älykellolla

Tietyissä maissa voit tehdä lähimaksuja älykellolla kaupoissa, jotka hyväksyvät maksamisen Google Paylla.

Google Payn käyttäminen älykellolla edellyttää seuraavia asioita:

• Olet Australiassa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Italiassa, Puolassa, Venäjällä, Espanjassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Yhdysvalloissa.
  • Käytät tuettua kelloa. Google Pay on valmiiksi asennettu sitä tukeviin kelloihin. Kellosi sovellusluettelosta näet, tukeeko se Google Payta.
  • Käytät tuettua korttiaHuom. PayPalia ei voi käyttää Google Payssa älykellolla.

Kortin lisääminen kelloon

Jos lisäät kortin kelloosi, et tarvitse puhelinta maksamiseen.

1. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Valitse Aloita.
  3. Määritä näytön lukitus, jos se ei ole jo käytössä.
  4. Lisää luotto- tai maksukortti seuraamalla puhelimen ohjeita. Huom. Tämä lisää kortin vain kellon Google Pay ‑sovellukseen, ei puhelimeen.
  5. Kortti näkyy nyt kellossa.

Huom. Kellon Google Pay ‑sovellukseen ei ole tällä hetkellä mahdollista lisätä alennus-, kanta-asiakas- tai bonuskorttia.

Maksaminen kaupassa

1. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Pidä kelloa lähimaksupäätteen päällä, kunnes kuulet äänen tai kello värisee.
  3. Valitse kysyttäessä kortin tyypiksi credit-kortti kortin tyypistä riippumatta.
  4. Maksukorttimaksun yhteydessä on ehkä annettava pankkikortin tunnusluku.

Korttien ylläpito

Maksaminen muulla kuin oletuskortilla

Maksamiseen käytetään ensimmäistä Google Payhin lisäämääsi korttia, jollet valitse toista korttia. Tee näin:

1. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Vieritä käytettävän kortin kohdalle. Kun näet Aseta maksupäätettä vasten ‑sanoman, kortti on valmis käytettäväksi.
  3. Pidä kelloa lähimaksupäätteen päällä, kunnes kuulet äänen tai kello värisee.
  4. Jos käytät debit-korttia, tee näin:
    1. Valitse luotto.
    2. Anna kysyttäessä kortin tunnusluku.
Oletuskortin vaihtaminen
  1. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Vieritä oletukseksi asetettavan kortin kohdalle ja napauta sitä.
  3. Pyyhkäise Lisää-kuvaketta Lisää alhaalta ylös.
  4. Valitse Aseta oletuskortiksi Set as default card.
Kortin poistaminen
  1. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Vieritä poistettavan kortin kohdalle ja napauta sitä.
  3. Pyyhkäise Lisää-kuvaketta Lisää alhaalta ylös.
  4. Valitse Poista Remove.
Aiempien ostosten katsominen
  1. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta korttia.
  3. Pyyhkäise korttia ylöspäin, niin näet maksutapahtumat.

Ongelmien korjaaminen

Korttia ei voi lisätä tai se poistettiin

Korttia ei voi lisätä

Jos kortin käyttämisessä Google Payssa on ongelmia, tarkista tuetut pankit ja kortit.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa kortistasi, ota yhteyttä pankkiisi.

Verkkovirhe kortin lisäämisen aikana

Varmista, että puhelin on lähettyvillä. Sekä puhelimessa että kortissa tulisi olla Bluetooth- ja internetyhteys (joko mobiiliyhteys tai Wi-Fi).

Kortti poistettiin automaattisesti

Google Payhin lisätyt kortit poistetaan turvallisuussyistä, kun näytön lukitus poistetaan. Lisää kortti uudelleen avaamalla ensin kellon Google Pay. Lisää näytön lukitus ja lisää kortti uudelleen.

Kello ei voi muodostaa yhteyttä tai tarkistaa tilejä, tai se pyytää käynnistämään puhelimen uudelleen

Kello ei voi muodostaa yhteyttä ja jumittuu korttia lisätessä

1. Varmista, että puhelimen Bluetooth-yhteys on käytössä.
  2. Avaa puhelimella Wear OS by Google ‑sovellus Wear OS by Google.
  3. Varmista, että yläosassa näkyy tilana "Yhdistetty".
  4. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus ja yritä luoda yhteys uudelleen.

Kello ei voi tarkistaa tilejä sovellusta avatessa

Korjaa virhe päivittämällä Google Pay ‑sovellus.

1. Avaa kellosi Play Kauppa ‑sovellus Play Kauppa.
  2. Pyyhkäise ylhäältä alas ja valitse Omat sovellukset.
  3. Vieritä sivua alas ja valitse Google Pay.
  4. Napauta Päivitä.
  5. Avaa Google Pay ‑sovellus uudelleen.

Sovellus pyytää käynnistämään puhelimen uudelleen

1. Käynnistä puhelin uudelleen (ei kelloa).
  2. Odota 30–60 sekuntia. Näin varmistetaan, että puhelin on asentanut kellon käyttämiseen tarvittavat päivitykset.
  3. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus ja valitse Yritä uudelleen Retry.

Latausympyrä ei pysähdy

Sulje kellosi Google Pay ‑sovellus ja avaa se uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, käynnistä kello uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna.

Ongelmia kellon Google Pay ‑sovelluksen käyttämisessä kaupoissa

1. Varmista, että kello on napakasti kädessä ja lukitus avattuna

Napauta näyttöä ja tarkista, pyysikö Google Pay avaamaan kellon lukituksen. Jos pyysi, avaa kellon lukitus ennen maksamista.

2. Varmista, että Google Pay ‑sovellus on auki

Avaa kellon Google Pay juuri ennen maksamista ja varmista, että näet näytössä kortin, jolla haluat maksaa.

3. Pidä kelloa maksupäätteellä kauemmin

Pidä kellon NFC-antennin kohtaa maksupäätteellä, kunnes kuulet äänimerkin ja kello värisee.

Voit yrittää pitää kelloa maksupäätteellä eri asennoissa. Se voi auttaa, koska kello viestii maksupäätteen kanssa NFC-yhteydellä. Useimmissa kelloissa NFC-antenni on näytön takana, mutta voit tarkistaa sen tarkan sijainnin kellon käyttöoppaasta.

4. Varmista, että kauppa hyväksyy etämaksut

Kysy myyjältä, hyväksyykö kauppa etämaksut. Jos näin ei ole, sinun on käytettävä fyysistä korttia.