Kolla om det går att göra kontaktlösa betalningar med din telefon

Om du vill göra kontaktlösa betalningar med Google Pay behöver telefonen ha stöd för NFC (närfältskommunikation).

Följ de här anvisningarna om du har konfigurerat Google Pay och lagt till ett kort men har problem med att betala i butik.

Steg 1: Kontrollera att telefonen uppfyller programkraven

1. Kolla om telefonens programvara är Play Protect-certifierad.
  2. Om du har modifierat telefonen behöver du se till att den uppfyller säkerhetsstandarderna. Google Pay kanske inte fungerar i butiker med telefoner som
    • kör utvecklarversioner av Android
    • är rootade, kör ett anpassat läsminne eller har modifierad fabriksprogramvara. Google Pay körs inte på dessa telefoner på grund av säkerhetsrisker.
    • är otestade och inte har godkänts av Google
    • har en olåst starthanterare.

Lös de här problemen (förutom Play Protect-certifiering och rootade telefoner) genom att återställa telefonen till fabriksinställningarna.

Steg 2: Ta reda på om telefonen har NFC

1. Öppna Inställningar Inställningar.
  2. Skriv NFC i fältet Sök inställningar.
  3. Tryck och aktivera NFC.
    • Det går inte att göra kontaktlösa betalningar med telefonen om du inte hittar NFC.

Steg 3: Se till att Google Pay är inställd som standardbetalningsapp

1. ​Öppna Inställningar Inställningar.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Standardappar.
    • Standardappar kan finnas under Avancerat.
  3. Tryck på Tryck och betala.
  4. Ställ in Google Pay som standardapp.

Behöver du fortfarande hjälp?

Tips!

• Kontakta tillverkaren av enheten om du tidigare kunde göra kontaktlösa betalningar med Google Pay men inte kan det längre. Det kan vara så att en uppdatering av enhetens programvara påverkar funktionen.
  • Om enheten inte svarar när du håller den mot terminalen kanske Google Pay inte konfigurerats för kontaktlösa betalningar. Följ stegen ovan för att lägga till en betalningsmetod och slutföra eventuell verifiering av utfärdaren.
  • Testa att hålla telefonen mot terminalen i några sekunder till.
  • För vissa transaktioner kan du behöva låsa upp telefonen flera gånger.
  • Google Pay kan bli otillförlitligt eller sluta fungera helt på enheten medan du deltar i ett betaprogram. Om du har frågor eller synpunkter på hur betaprogrammet kan påverka möjligheten att använda Google Pay bör du kontakta enhetstillverkaren för mer information.
  • Tyskland och Ryssland:Besök gruppen för Google Pay för att bläddra igenom tidigare diskussioner eller ställ en egen fråga och be om råd.

Du kan skicka feedback och rapportera tekniska problem via appen.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Skicka feedback

Vi kanske inte alltid har möjlighet att svara på din feedback, men det betyder inte att vi inte granskar den.​