Puhelimen lähimaksutuen tarkistaminen

Puhelimesi on tuettava NFC-lähitunnistusta, jotta voit tehdä lähimaksuja Google Paylla.

Jos olet asentanut Google Payn ja lisännyt siihen kortin mutta maksamisessa on ongelmia, seuraa näitä ohjeita.

Vaihe 1: Varmista että puhelimesi täyttää ohjelmistovaatimukset

1. Tarkista onko puhelimesi ohjelmisto Play Protect ‑sertifioitu.
  2. Jos olet muokannut puhelintasi, varmista että se täyttää turvavaatimukset. Google Pay ei välttämättä toimi kauppamaksamisessa, jos
    • puhelimessa on Androidin kehittäjäversio
    • puhelin on rootattu, siinä on räätälöity ROM-muisti tai sen tehdasohjelmistoa on muokattu (Google Pay ei toimi tällaisissa puhelimissa turvallisuusriskien vuoksi)
    • puhelinta ei ole testattu eikä Google ole hyväksynyt sitä
    • puhelimen käynnistyslataimen lukitus on avattu.

Voit korjata nämä ongelmat (paitsi puuttuvan Play Protect ‑sertifioinnin ja rootatun puhelimen) palauttamalla puhelimesi tehdasasetukset.

Vaihe 2: Selvitä, onko puhelimessasi NFC-toiminto

1. Avaa Asetukset Asetukset.
  2. Kirjoita Hakuasetukset-kenttään NFC.
  3. Laita NFC päälle.
    • Jos NFC:tä ei löydy, puhelintasi ei voi käyttää lähimaksamiseen.

Vaihe 3: Varmista, että Google Pay on oletusarvoinen maksusovellus

1. ​Avaa Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Oletussovellukset.
    • Oletussovellukset-kohta voi olla Lisäasetuksissa.
  3. Valitse Napauttamalla maksaminen.
  4. Aseta Google Pay oletussovellukseksi.

Tarvitsetko vielä apua?

Vinkkejä:

• Jos pystyit aiemmin tekemään lähimaksuja Google Paylla mutta et enää, ota yhteyttä laitteen valmistajaan. Laitteeseen on voinut tulla laiteohjelmistopäivitys, joka vaikuttaa toiminnon käyttöön.
  • Jos laitteesi ei reagoi, kun asetat sen maksupäätettä vasten, Google Payta ei ole ehkä otettu käyttöön lähimaksuja varten. Seuraa yllä olevia ohjeita, lisää maksutapa ja tee vaaditut vahvistustoimenpiteet.
  • Pidä puhelinta maksupäätteellä hieman kauemmin.
  • Jotkut maksutapahtumat voivat edellyttää, että avaat puhelimen lukituksen useita kertoja.
  • Jos osallistut betaohjelmaan, Google Pay voi toimia epävakaasti tai lakata kokonaan toimimasta laitteessasi. Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten betaohjelma vaikuttaa Google Payn käyttöön, pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.
  • Saksa ja Venäjä: Siirry Google Payn yhteisöön ja selaa aiempia keskusteluita tai lähetä oma kysymyksesi.

Voit lähettää palautetta ja ilmoittaa teknisistä ongelmista sovelluksella.

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta Valikko Valikko ja sitten Lähetä palautetta

Emme voi aina vastata palautteisiin, mutta se ei tarkoita, ettemmekö olisi lukeneet niitä.​