Puhelimen kauppamaksutuen tarkistaminen

Android-puhelimesi on tuettava NFC-toimintoa (lähitunnistusta), jotta voit maksaa kaupassa Google Paylla.

Jos olet asentanut Google Payn ja lisännyt siihen kortin mutta maksamisessa on ongelmia, noudata näitä ohjeita.

Vaihe 1: Varmista että puhelimesi täyttää ohjelmistovaatimukset

1. Tarkista onko puhelimesi ohjelmisto Play Protect ‑sertifioitu.
  2. Jos olet muokannut puhelintasi, varmista että se täyttää turvavaatimukset. Google Pay ei välttämättä toimi kauppamaksamisessa, jos
    • puhelimessa on Androidin kehittäjäversio
    • puhelin on rootattu, siinä on räätälöity ROM-muisti tai sen tehdasohjelmistoa on muokattu (Google Pay ei toimi tällaisissa puhelimissa turvallisuusriskien vuoksi)
    • puhelin käyttää Samsung MyKnoxia
    • puhelinta ei ole testattu eikä Google ole hyväksynyt sitä
    • puhelimen käynnistyslataimen lukitus on avattu.

Voit korjata nämä ongelmat (paitsi puuttuvan Play Protect ‑sertifioinnin ja rootatun puhelimen) palauttamalla puhelimesi tehdasasetukset.

Vaihe 2: Selvitä, onko puhelimessasi NFC-toiminto, ja ota se käyttöön

1. Avaa Android-puhelimen Asetukset-sovellus.

2. Valitse Yhdistetyt laitteet.

• Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, valitse vastaavanlainen kohta, kuten Langaton verkko ja verkot, Yhteydet tai NFC. Lisäasetukset on ehkä tuotava näkyviin valitsemalla Lisää.

3. Jos näet NFC- tai vastaavan vaihtoehdon, voit maksaa kaupoissa Google Paylla.
  4. Ota NFC käyttöön.
    • Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, valitse vastaavanlainen kohta, kuten NFC ja maksaminen.

Huom. Vaiheet voivat olla erilaiset laitteesta ja Android-versiosta riippuen. Jos ne eivät auta, lisätietoja saat laitteen valmistajan ohjekeskuksesta.

Tarvitsetko vielä apua?

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä tukeen.