Avsluta Google Pay-tjänsten permanent

Om du vill avsluta Google Pay-tjänsten permanent raderar du dina uppgifter från Google Pay och stänger betalningsprofilen på Google. När du har stängt betalningsprofilen kan du inte öppna den igen eller hitta tidigare information om transaktioner eller betalningsmetod. Om du vill använda Google Pay igen kan du skapa en ny betalningsprofil.

Innan du avslutar betalningsprofilen

Läs igenom följande innan du avslutar profilen.

1. Se till att du vet vad det här innebär för ditt Google-konto. Om du avslutar din Google-betalningsprofil kan du inte
    • handla på Google Play, AdWords eller andra Google-produkter
    • betala med Google Pay
    • skicka eller begära pengar
    • spara presentkort, bonusprogram eller betalningsinformation
    • se din transaktionshistorik.
  2. Om du vill radera din Google Pay-data men fortfarande ha möjlighet att köpa något i framtiden kan du

Avsluta tjänsten permanent

Steg 1: Radera information från Google Pay

I det här steget raderas följande data:

• virtuella kontonummer för kredit- eller bankkort och länkade konton från tredje part
  • stamkundskort, presentkort, erbjudanden eller kollektivtrafikbiljetter
  • dina transaktioner med virtuella kontonummer
  • betalningsförsök i butik
  • de gånger du använt stamkundskort, presentkort, erbjudanden, kollektivtrafikbiljetter och andra Spara till Google Pay-objekt i butik
  • Google Pay-transaktioner för varor och tjänster i appar och på webbplatser som inte tillhör Google (förutom digitala köp i appen)
  • begäranden om pengar som du skickat eller tagit emot med Google Pay (pågående begäranden kan fortfarande gå igenom).

Så här kommer du igång:

1. Öppna myaccount.google.com.
    • Du kan behöva logga in.
  2. Välj Data och anpassning.
  3. Scrolla ned till Ladda ned eller radera dina uppgifter och välj Ta bort en tjänst följt av Ta bort en tjänst.
    • Du kan behöva logga in.
  4. Leta reda på Google Pay och välj Ta bort Delete.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Steg 2: Avsluta din Google-betalningsprofil permanent

Så här avslutar du Google-betalningsprofilen:

1. Valfritt: Om du har flera profiler öppnar du pay.google.com och ser till att du är inloggad på den profil du vill avsluta.
  2. Öppna sidan där du kan avsluta din Google-betalningsprofil.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Det här steget påverkar följande data:

• kreditkort, bankkort och andra betalningsmetoder som sparats för köp på Google-produkter och appar och webbplatser som inte tillhör Google
  • transaktionsinformation för köp som gjorts på Google Play, AdWords, YouTube eller andra Google-produkter, samt alla digitala köp i appen
  • transaktionsinformation för pengar du har skickat eller tagit emot via Google Pay eller Google Pay-saldot.

Obs! Vi kan behålla viss information i din betalningsprofil under en period efter att den avslutas för att vi ska kunna följa lagar och skyldigheter.