Avsluta Google Pay-tjänsten permanent

Du kan avsluta din Google Pay-tjänst permanent. När du avslutar Google Pay-tjänsten som är kopplad till ditt Google-konto kan du inte öppna tjänsten igen.

Innan du avslutar betalningsprofilen

Läs igenom följande innan du avslutar profilen.

1. Se till att du vet vad det här innebär för ditt Google-konto. Om du avslutar din Google-betalningsprofil kan du inte
    • handla på Google Play, AdWords eller andra Google-produkter
    • betala med Google Pay
    • skicka eller begära pengar
    • spara presentkort, bonusprogram eller betalningsinformation
    • se din transaktionshistorik.
  2. Om du vill radera din Google Pay-data men fortfarande ha möjlighet att köpa något i framtiden kan du

Avsluta tjänsten permanent

Steg 1: Radera information från Google Pay

I det här steget raderas följande data:

• virtuella kontonummer för kredit- eller bankkort och länkade konton från tredje part
  • stamkundskort, presentkort, erbjudanden eller kollektivtrafikbiljetter
  • transaktioner med virtuella kontonummer
  • betalningsförsök i butik
  • de gånger du använt stamkundskort, presentkort, erbjudanden, kollektivtrafikbiljetter och andra Spara till Google Pay-objekt i butik
  • Google Pay-transaktioner för varor och tjänster på appar och webbplatser som inte tillhör Google (förutom digitala köp i appen)
  • begäranden om pengar som du skickat eller tagit emot med Google Pay (pågående begäranden kan fortfarande gå igenom)

Så här kommer du igång:

1. Öppna myaccount.google.com.
  2. Klicka på Radera kontot eller tjänster under Kontoinställningar.
  3. Klicka på Radera produkter.
  4. Klicka på Ta bort Ta bort bredvid Google Pay.
    • Om Google Pay inte finns som alternativ är tjänsten redan raderad.
  5. Bekräfta valet.

Steg 2: Avsluta din betalningsprofil i Google permanent

Så här avslutar du Google-betalningsprofilen:

1. Valfritt: Om du har flera profiler öppnar du pay.google.com och ser till att du är inloggad på den profil du vill avsluta.
  2. Navigera hit.

Det här steget påverkar följande data:

• kreditkort, bankkort och andra betalningsmetoder som sparats för köp på Google-produkter och appar och webbplatser som inte tillhör Google
  • transaktionsinformation för köp som gjorts på Google Play, AdWords, YouTube eller andra Google-produkter, samt alla digitala köp i appen
  • transaktionsinformation för pengar du har skickat eller tagit emot via Google Pay eller Google Pay-saldot

Obs! Vi kan behålla viss information i din betalningsprofil under en period efter att den avslutas för att vi ska kunna följa lagar och skyldigheter.