As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Uw Google Pay-service permanent beëindigen

U kunt uw Google Pay-service permanent beëindigen door uw gegevens uit Google Pay te verwijderen en uw Google-betalingsprofiel te sluiten. Als u uw betalingsprofiel sluit, kunt u het niet opnieuw openen. Ook heeft u geen toegang meer tot informatie over eerdere transacties of uw betaalmethode. U kunt wel een nieuw betalingsprofiel maken als u Google Pay weer wilt gebruiken.

Voordat u uw betalingsprofiel sluit

Houd rekening met het volgende voordat u uw profiel sluit.

1. Ga na welke consequenties dit heeft voor uw Google-account. Als u uw Google-betalingsprofiel sluit, kunt u het volgende niet meer doen:
    • Aankopen doen in Google Play, AdWords en andere Google-producten
    • Google Pay gebruiken om aankopen te doen
    • Geld sturen of vragen
    • Cadeaukaarten, loyaliteitsprogramma's en betalingsgegevens opslaan
    • Uw transactiegeschiedenis bekijken
  2. Als u uw Google Pay-gegevens wilt wissen, maar in de toekomst nog steeds aankopen wilt kunnen doen, heeft u deze opties:

Uw service permanent beëindigen

Stap 1: Verwijder gegevens uit Google Pay

Met deze stap verwijdert u onder meer de volgende gegevens:

• Virtuele bankrekeningnummers voor creditcards of betaalpassen en gekoppelde accounts van derden
  • Klantenkaarten, cadeaukaarten, aanbiedingen of vervoersbewijzen
  • Uw transacties met virtuele bankrekeningnummers
  • Uw pogingen om in winkels te betalen
  • Uw gebruik van klantenkaarten, cadeaubonnen, aanbiedingen, vervoersbewijzen en andere 'Opslaan in Google Pay'-items in winkels
  • Uw Google Pay-transacties voor goederen en services in apps en op websites die niet van Google zijn (behalve digitale in-app-aankopen)
  • Verzoeken om geld die u via Google Pay heeft gestuurd of ontvangen (lopende verzoeken worden mogelijk nog verwerkt)

Zo gaat u te werk:

1. Ga naar myaccount.google.com.
    • Log in als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Selecteer Gegevens en personalisatie.
  3. Scrol omlaag naar 'Uw gegevens downloaden of verwijderen' en selecteer Een service verwijderen en dan Een service verwijderen.
    • Log in als u dit nog niet heeft gedaan.
  4. Zoek 'Google Pay' en selecteer Verwijderen Delete.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Stap 2: Sluit uw Google-betalingsprofiel permanent

Zo sluit u uw Google-betalingsprofiel:

1. Optioneel: Als u meerdere profielen heeft, gaat u naar pay.google.com en zorgt u ervoor dat u bent ingelogd bij het profiel dat u wilt sluiten.
  2. Ga naar de pagina waar u uw Google-betalingsprofiel kunt sluiten.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Deze stap heeft gevolgen voor onder meer deze gegevens:

• Creditcards, pinpassen en andere betaalmethoden die zijn opgeslagen voor aankopen in Google-producten en in apps en op websites die niet van Google zijn
  • Transactiegegevens voor aankopen die u heeft gedaan in Google Play, AdWords, YouTube of andere Google-producten, en voor alle digitale in-app-aankopen
  • Transactiegegevens voor geld dat u heeft gestuurd of ontvangen via Google Pay of Google Pay-saldo

Opmerking: Mogelijk bewaren we bepaalde informatie nog enige tijd nadat u uw betalingsprofiel heeft gesloten. Dit doen we om aan wet- en regelgeving te voldoen.