Uw Google Pay-service permanent beëindigen

U kunt uw Google Pay-service permanent beëindigen. Nadat u de aan uw Google-account gekoppelde Google Pay-service heeft beëindigd, kunt u deze niet opnieuw activeren.

Voordat u uw betalingsprofiel sluit

Houd rekening met het volgende voordat u uw profiel sluit.

1. Ga na welke consequenties dit heeft voor uw Google-account. Als u uw Google-betalingsprofiel sluit, kunt u het volgende niet meer doen:
    • Aankopen doen in Google Play, AdWords en andere Google-producten
    • Google Pay gebruiken om aankopen te doen
    • Geld sturen of vragen
    • Cadeaukaarten, loyaliteitsprogramma's en betalingsgegevens opslaan
    • Uw transactiegeschiedenis bekijken
  2. Als u uw Google Pay-gegevens wilt wissen, maar in de toekomst nog steeds aankopen wilt kunnen doen, heeft u deze opties:

Uw service permanent beëindigen

Stap 1: Verwijder gegevens uit Google Pay

Met deze stap verwijdert u onder meer de volgende gegevens:

• Virtuele bankrekeningnummers voor creditcards of betaalpassen en gekoppelde accounts van derden
  • Klantenkaarten, cadeaukaarten, aanbiedingen of vervoersbewijzen
  • Uw transacties met virtuele bankrekeningnummers
  • Uw pogingen om in winkels te betalen
  • Uw gebruik van klantenkaarten, cadeaubonnen, aanbiedingen, vervoersbewijzen en andere 'Opslaan in Google Pay'-items in winkels
  • Uw Google Pay-transacties voor goederen en services in apps en op websites die niet van Google zijn (behalve digitale in-app-aankopen)
  • Verzoeken om geld die u via Google Pay heeft gestuurd of ontvangen (lopende verzoeken worden mogelijk nog verwerkt)

Zo gaat u te werk:

1. Ga naar myaccount.google.com.
    • Log in als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Selecteer Gegevens en personalisatie.
  3. Scroll omlaag naar 'Uw gegevens downloaden of verwijderen' en selecteer Een service verwijderen en dan Een service verwijderen.
    • Log in als u dit nog niet heeft gedaan.
  4. Zoek 'Google Pay' en selecteer Verwijderen Delete.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Stap 2: Sluit uw Google-betalingsprofiel permanent

Zo sluit u uw Google-betalingsprofiel:

1. Optioneel: Als u meerdere profielen heeft, gaat u naar pay.google.com en zorgt u ervoor dat u bent ingelogd bij het profiel dat u wilt sluiten.
  2. Ga naar de pagina waar u uw Google-betalingsprofiel kunt sluiten.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Deze stap heeft gevolgen voor onder meer deze gegevens:

• Creditcards, pinpassen en andere betaalmethoden die zijn opgeslagen voor aankopen in Google-producten en in apps en op websites die niet van Google zijn
  • Transactiegegevens voor aankopen die u heeft gedaan in Google Play, AdWords, YouTube of andere Google-producten, en voor alle digitale in-app-aankopen
  • Transactiegegevens voor geld dat u heeft gestuurd of ontvangen via Google Pay of Google Pay-saldo

Opmerking: Mogelijk bewaren we bepaalde informatie nog enige tijd nadat u uw betalingsprofiel heeft gesloten. Dit doen we om aan wet- en regelgeving te voldoen.