As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Google Pay ‑palvelun käytön lopettaminen pysyvästi

Voit lopettaa Google Pay ‑palvelun käytön pysyvästi poistamalla tietosi Google Paystä ja sulkemalla Googlen maksuprofiilisi. Kun olet sulkenut maksuprofiilisi, et voi avata sitä uudelleen tai löytää tietoja vanhoista maksutapahtumista tai maksutavoista. Jos haluat aloittaa Google Payn käytön uudelleen, luo uusi maksuprofiili.

Ennen maksuprofiilin sulkemista

Kokeile seuraavia asioita ennen profiilisi sulkemista.

1. Varmista, että tiedät päätöksen seuraukset Google-tilillesi. Jos suljet Google‑maksuprofiilisi, et voi enää
    • tehdä ostoksia Google Playssa, AdWordsissa tai muissa Googlen tuotteissa
    • maksaa ostoksia Google Paylla
    • lähettää tai pyytää rahaa
    • tallentaa lahjakortteja, kanta-asiakasohjelmia ja maksutietoja
    • tarkastella maksuhistoriaasi.
  2. Jos haluat tyhjentää Google Pay ‑tietosi mutta haluat jatkossakin pystyä tekemään ostoksia, voit

Palvelun sulkeminen pysyvästi

Vaihe 1: Tietojen poistaminen Google Paysta

Tässä vaiheessa poistetaan esimerkiksi seuraavat tiedot:

• luotto‑ ja debit-korttien virtuaaliset tilinumerot sekä kolmansiin osapuoliin yhdistetyt tilit
  • kanta‑asiakaskortit, lahjakortit, tarjoukset ja matkaliput
  • virtuaalisia tilinumeroita käyttävät maksut
  • maksuyritykset kaupoissa
  • kanta‑asiakaskorttien, lahjakorttien, tarjousten, matkalippujen ja muiden Google Payhin tallennettavien kohteiden käyttö kaupoissa
  • Google Pay ‑maksut tuotteista ja palveluista muissa kuin Googlen sovelluksissa ja verkkosivustoissa (sovelluksen sisäisiä digitaalisia ostoksia lukuun ottamatta)
  • Google Paylla lähetetyt tai vastaanotetut rahapyynnöt (kesken olevat pyynnöt saattavat edelleen mennä läpi).

Tee ensin näin:

1. Siirry osoitteeseen myaccount.google.com.
    • Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Data ja personointi.
  3. Vieritä kohtaan "Lataa tai poista tiedot" ja valitse Poista palvelu ja sitten Poista palvelu.
    • Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Etsi "Google Pay" ja valitse Poista Delete.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Vaihe 2: Google-maksuprofiilin sulkeminen pysyvästi

Näin suljet Google‑maksuprofiilin:

1. Valinnainen: Jos sinulla on useita profiileja, siirry osoitteeseen pay.google.com ja varmista, että olet kirjautunut suljettavaan profiiliin.
  2. Siirry sivulle, jonka kautta voit sulkea Google-maksuprofiilin.
  3. Seuraa näytön ohjeita.

Tämä vaihe vaikuttaa muun muassa seuraaviin tietoihin:

• luotto- ja maksukortit sekä Googlen tuotteissa ja muissa kuin Googlen sovelluksissa ja verkkosivustoissa tehtäviä ostoksia varten tallennetut maksutavat
  • Google Playssa, AdWordsissa, YouTubessa tai muissa Googlen tuotteissa tehtyjen ostosten sekä sovelluksen sisäisten digitaalisten ostosten maksutiedot
  • maksutiedot Google Paylla lähetetyistä tai vastaanotetuista rahoista sekä Google Pay ‑saldo

Huom. Saatamme säilyttää joitakin maksuprofiilisi tietoja määrätyn ajan sulkemisen jälkeen, jotta voimme täyttää lakisääteiset velvoitteemme.