Google Payments ‐palvelun käytön lopettaminen pysyvästi

Tärkeää: Jos käytät Google Payta ja suljet maksuprofiilisi, sinun on luotava uusi Google-tili, jos haluat käyttää Google Payta myöhemmin.
Näiden ohjeiden avulla voit sulkea Google-maksupalvelun pysyvästi, poistaa tietosi Google Paysta ja sulkea Google-maksuprofiilisi. Kun olet sulkenut maksuprofiilisi, et voi avata sitä uudelleen tai löytää tietoja vanhoista maksutapahtumista tai maksutavoista.

Ennen maksuprofiilin sulkemista

1. Varmista, että tiedät päätöksen seuraukset Google-tilillesi. Jos suljet Google‐maksuprofiilisi, et voi
    • tehdä ostoksia Google Playsta, Google Adsista, Google Fistä, Google Onesta tai muista Googlen tuotteista
    • maksaa ostoksia Google Paylla
    • lähettää tai pyytää rahaa
    • tallentaa lahjakortteja, kanta-asiakasohjelmia ja maksutietoja
    • hakea tapahtumahistoriaasi.
  2. Jos haluat poistaa suurimman osan Google Pay ‐datastasi mutta tehdä ostoksia jatkossakin, voit

Palvelun sulkeminen pysyvästi

Tärkeää: Lakien ja säädösten noudattamiseksi saatamme säilyttää joitakin tietoja tietyn ajan maksuprofiilisi poistamisen jälkeen.

Vaihe 1: Poista Google-maksupalvelu tililtäsi

Tärkeää: Voit ladata tietosi ennen niiden poistamista.

Tässä vaiheessa poistetaan esimerkiksi seuraavat tiedot:

• luotto‑ ja debit-korttien virtuaaliset tilinumerot sekä kolmansiin osapuoliin yhdistetyt tilit
  • kanta‐asiakaskortit, lahjakortit, tarjoukset, palkinnot ja matkaliput
  • virtuaalisia tilinumeroita käyttävät maksut
  • maksuyritykset kaupoissa
  • kanta‑asiakaskorttien, lahjakorttien, tarjousten, matkalippujen ja muiden Google Payhin tallennettavien kohteiden käyttö kaupoissa
  • Google Pay ‑maksut tuotteista ja palveluista muissa kuin Googlen sovelluksissa ja verkkosivustoissa (sovelluksen sisäisiä digitaalisia ostoksia lukuun ottamatta)
  • Google Paylla lähetetyt tai vastaanotetut rahapyynnöt (kesken olevat pyynnöt saattavat edelleen mennä läpi)
  • haut Google Pay ‐sovelluksessa
  • Google Pay ‐sovelluksessa tehdyt tilaukset
  • säädöstenmukaisuutta varten tallennusta odottavat maksutiedot Google Paylla lähetetyistä tai vastaanotetuista rahoista sekä Google Pay ‑saldo

Tietojen poistaminen Google Paysta:

1. Siirry osoitteeseen myaccount.google.com.
    • Kirjaudu sisään, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  2. Valitse Yksityisyys ja personointi.
  3. Vieritä kohtaan "Lataa tai poista tiedot".
  4. Valitse Poista palvelu Poista palvelu.
    • Kirjaudu tarvittaessa uudelleen sisään.
  5. Etsi Google Pay.
  6. Valitse Poista Delete.
  7. Seuraa näytön ohjeita.

Vaihe 2: Google-maksuprofiilin sulkeminen pysyvästi

Tärkeää: Jos Google Play ‐saldossasi on rahaa, suosittelemme käyttämään sen ennen profiilin sulkemista. Google Play ‐saldoa ei voi siirtää tilien välillä.

Tämä vaihe vaikuttaa esimerkiksi

• credit- ja debit-kortteihin, pankkitileihin ja muihin maksutapoihin, jotka on tallennettu Googlen tuotteissa ja Googlen ulkopuolisissa sovelluksissa ja verkkosivustoissa tehtäviä ostoksia varten
  • Google Playssa, Google Adsissa, YouTubessa ja muissa Googlen tuotteissa tehtyjen ostosten sekä sovelluksen sisäisten ostojen tapahtumatietoihin
  • Google Pay ‑sovelluksella lähetettyjen tai vastaanotettujen rahojen ja Google Pay ‑saldon tapahtumatietoihin.

Näin suljet Google‑maksuprofiilin:

1. Valinnainen: Jos sinulla on useita profiileja, siirry osoitteeseen pay.google.com ja varmista, että olet kirjautunut suljettavaan profiiliin.
  2. Mene osoitteeseen payments.google.com Asetukset.
  3. Valitse Maksuprofiilin tila ‐kohdasta Sulje maksuprofiili.
  4. Seuraa näytön ohjeita.