Maksutietojen suojaaminen

How your card info stays safe

Täältä saat tietoa siitä, miten Google Pay säilyttää maksutietojasi suojatusti ja mitä voit tehdä, jos puhelimesi katoaa tai varastetaan tai tililläsi on tehty luvattomia veloituksia.

Tietoja tietoturvasta

Google Pay ja kauppiaat

Tuetut kauppiaat hyväksyvät Google Payn verkkosivustoilla ja sovelluksissa tehtävien tuote- ja palveluostosten maksuvälineeksi. Google kertoo tuetuille sivustoille ja sovelluksille, onko Google Payta määritetty laitteeseesi, jotta kauppiaat pystyvät tarjoamaan Google Payta maksuvälineenä. Voit kieltää Googlea jakamasta tätä tietoa Google Payn tietosuoja-asetuksissa. Kielto voi vaikeuttaa Google Payn käyttöä tiettyjen kauppiaiden kanssa.

Google Pay ja maksutapahtumien tiedot

Google voi käyttää kaupoissa tai kolmannen osapuolen sovelluksissa tai sivustoilla tekemiesi Google Pay ‑maksutapahtumien tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

• Google Pay ‑maksutapahtumien suorittaminen
  • Maksutapahtumatietojesi ja ‑historiasi näyttäminen sinulle
  • Google Payhin liittyvien ongelmiesi ratkaiseminen
  • Muiden Google Pay ‑toimintojen tarjoaminen sinulle

Lisätietoja on Googlen tietosuojakäytännössä.

Automaattiset turvaominaisuudet

Alla on kuvattu muutama tapa, jolla Google Pay turvaa tietosi.

Tietojen suojaus

Maksutietosi salataan ja niitä säilytetään suojatuilla palvelimilla.

Virtuaaliset tilinumerot

Virtuaalinen tilinumero on eräänlainen väliaikainen koodinimi todelliselle tilinumerollesi. Virtuaalinen tilinumero luodaan, kun lisäät kortin Google Pay ‑sovelluksella tai pankkisi sovelluksen kautta. Kun maksat ostoksia kaupoissa, virtuaalinen tilinumerosi välitetään kauppiaalle todellisen tilinumerosi sijaan. Näin tilitietosi pysyvät suojassa.

Voit selvittää virtuaalisen tilinumerosi seuraavasti:

1. Avaa Google Pay ‑sovellus.
  2. Napauta Maksu.
  3. Valitse maksukortti.
  4. Vieritä sivun alalaitaan, josta näet virtuaalisen tilinumerosi (vain neljä viimeistä numeroa ovat näkyvissä).

Huom. Jos et näe Virtuaalinen tilinumero ‑kohtaa, sinun on määritettävä maksukortti kauppamaksamista varten.

Näytön lukitus ja pienet maksut

Sinun on määritettävä laitteeseesi näytön lukitus, ennen kuin voit lisätä kortteja Google Pay ‑sovellukseen tai kauppamaksamista varten. Jos poistat näytön lukituksen käytöstä, Google Pay poistaa turvallisuussyistä virtuaalisen tilinumerosi laitteestasi.

Useimmissa maksuissa puhelimen lukitus on avattava, mutta joissakin pienissä maksuissa se ei ole tarpeen.

Kadonneen puhelimen paikallistaminen, lukitseminen ja tyhjentäminen

Huom. Nämä tiedot eivät koske Japanissa olevia asiakkaita. Katso lisätietoja kadonneen laitteen suojaamisesta, jos olet Japanissa.

Puhelimellasi voi maksaa ostoksia kaupassa aina, kun sen lukitus on avattu. Jos puhelimesi katoaa tai varastetaan, voit paikantaa, lukita tai tyhjentää sen Paikanna puhelin ‑palvelun avulla.

Jos lukitset laitteesi, Google Payta ei voi käyttää. Jos laitteeseesi ei saada yhteyttä, maksutietosi on ehkä poistettu, jotta kukaan ei voisi käyttää niitä. Jos löydät laitteesi, avaa sen lukitus ja lisää maksutietosi uudelleen käyttääksesi Google Payta.

Google Pay ei tallenna korttisi tietoja puhelimeesi, joten korttisi on turvassa, vaikka joku löytäisi tai varastaisi puhelimesi eikä puhelintasi olisi lukittu.

Vinkkejä maksutietojen suojaamiseksi

Seuraavien ohjeiden avulla maksutietosi pysyvät paremmassa turvassa.

1. Lähetä rahaa vain tutuille

Rahan lähettäminen Google Payn kautta on tarkoitettu ensisijaisesti pienten rahasummien siirtämiseen ystävien ja perheenjäsenten välillä. Kun olet valtuuttanut rahansiirron, Google ei vastaa mahdollisista kiistoista sinun ja vastaanottajan välillä.

Huijarit käyttävät joskus verkkofoorumeita, kuten Craigslistia, pyytääkseen rahaa tuotteista (kuten puhelimista, kengistä tai konserttilipuista) tai palveluista.

Älä siirrä rahaa verkossa varsinkaan, jos myyjä

• kieltäytyy tapaamasta kasvokkain
  • pyytää maksua ennen tuotteiden lähettämistä
  • myy digitaalisia tuotteita
  • myy harvinaisia tai loppuunmyytyjä tuotteita
  • myy kalliita tuotteita huomattavan halvalla.
2. Ilmoita luvattomista veloituksista välittömästi

Jos epäilet tulleesi huijatuksi tai huomaat luvatonta toimintaa maksuprofiilissasi, ilmoita siitä meille 120 päivän kuluessa maksutapahtumasta.

3. Tunnista Google Pay ‑aiheiset huijausviestit ja ilmoita niistä meille

Huijarit käyttävät tietojenkalastelua ja osoitteen väärentämistä päästäkseen käsiksi henkilötietoihisi.

• Tietojenkalastelu tarkoittaa sitä, että huijari tekeytyy joksikin toiseksi ja pyytää sinua antamaan luottamuksellisia tietoja.
  • Osoitteen väärentäminen tarkoittaa sitä, että huijari naamioi lähettäjän sähköpostiosoitteen näyttämään luotettavalta.
Jos saat epäilyttävän sähköpostin, älä vastaa siihen äläkä lähetä pyydettyjä tietoja.
  • Jos viestissä väitetään sen olevan Googlelta, tee siitä ilmoitus.
  • Jos epäilet tulleesi huijatuksi, selvitä miten toimia.

Näin tunnistat epäilyttävän sähköpostin

1. Katso mitä tietoja viestissä pyydetään

Jos sinua pyydetään lähettämään alla mainittuja tietoja, viesti on todennäköisesti huijausta.

• Käyttäjätunnukset ja salasanat
  • Henkilötunnukset
  • Pankkitilien numerot
  • PIN-koodit
  • Luottokorttien numerot

Jos et ole aivan varma viestin aitoudesta, ole mieluummin ylivarovainen äläkä lähetä lähettäjälle rahaa tai henkilötietojasi.

Huom. Google voi lähettää viestejä, joissa sinua pyydetään vahvistamaan sähköpostiosoitteesi klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Emme pyydä sinulta mitään tietoja ennen kuin olet kirjautunut Google-tilillesi. Jos emme voi vahvistaa Google Pay ‑tietojasi, saatamme lähettää sinulle sähköpostin, jossa sinua pyydetään kirjautumaan tilillesi ja lähettämään meille tarvittavat asiakirjat laskutustietojesi vahvistamiseksi. Tällaiset viestit lähetetään osoitteesta googlepay-noreply@google.com tai jostakin toisesta Googlen sähköpostiosoitteesta.

2. Selvitä sähköpostin todellinen lähettäjä

1. Avaa viesti Gmailissa, klikkaa Vastaa-painikkeen vierestä avattavaa valikkoa ja valitse Näytä alkuperäinen.
  2. Varmista että lähettäjän osoite ja vastausosoite vastaavat toisiaan.
  3. Tarkista, että Message-ID-tunnuksen osoite vastaa lähettäjän verkkotunnusta.
  4. Jos et käytä Gmailia, kysy sähköpostin tarjoajalta, miten lähettäjä vahvistetaan.