Maksutietojen suojaaminen

How your card info stays safe

Lue, miten Google Pay auttaa suojaamaan maksutietojasi ja mitä sinun kannattaa tehdä, jos puhelimesi katoaa tai varastetaan. Tutustu myös vinkkeihin epäilyttävien pyyntöjen välttämisestä.

Tietoja tietosuojasta

Google Pay ja kauppiaat

Tuetut kauppiaat hyväksyvät Google Payn verkkosivustoilla ja sovelluksissa tehtävien tuote- ja palveluostosten maksuvälineeksi. Google kertoo tuetuille sivustoille ja sovelluksille, onko Google Payta otettu käyttöön laitteellasi, jotta kauppiaat pystyvät tarjoamaan Google Payta maksuvälineenä. Voit kieltää Googlea jakamasta tätä tietoa Google Payn yksityisyysasetuksista. Kielto voi vaikeuttaa Google Payn käyttöä tiettyjen kauppiaiden kanssa.

Google Pay ‑maksudata

Google voi käyttää kaupoissa tai kolmannen osapuolen sovelluksissa tai sivustoilla tekemiesi Google Pay ‑maksutapahtumien tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

• Google Pay ‑maksutapahtumien suorittaminen
  • Maksutapahtumatietojesi ja ‑historiasi näyttäminen sinulle
  • Google Payhin liittyvien ongelmiesi ratkaiseminen
  • Muiden Google Pay ‑ominaisuuksien tarjoaminen sinulle

Lue lisää Googlen tietosuojakäytännöstä.

Vinkkejä maksutietojen suojaamiseksi

Kun seuraat näitä ohjeita, maksutietosi pysyvät paremmassa turvassa.

Tietojen salaaminen

Kun data on salattu, sen lukeminen on mahdollista vain, kun puhelimen tai tabletin lukitus on avattuna. Kun avaat laitteen lukituksen, datan salaus puretaan. Esimerkkejä salauksen hyödyistä:

• Salaus voi auttaa suojaamaan dataa, jos laitteesi varastetaan.
  • Salatulla laitteella suurin osa henkilökohtaisesta datasta on salattu.

Monet laitteet on salattu oletusarvoisesti. Joissakin laitteissa salaus on kuitenkin laitettava päälle laitteen asetuksista.

Voit parantaa salatun datan suojausta määrittämällä laitteen vaatimaan PIN-koodia, kuviota tai salasanaa käynnistyksen yhteydessä.

Lähetä rahaa vain tutuille

Tärkeää: Kun olet hyväksynyt maksun, Google ei ole vastuussa sinun ja vastaanottajan välisistä kiistoista.

Voit lähettää rahaa kavereille ja perheenjäsenille Google Payssa tai pyytää heiltä rahaa.

Näin vältät petoksia ja huijauksia:

• Varmista aina, että maksupyyntö on peräisin tuntemaltasi henkilöltä. Huijarit voivat luoda väärennettyjä tilejä, jotka näyttävät kaverin tai perheenjäsenen tililtä.
  • Älä lähetä rahaa tuntemattomille ihmisille.
  • Älä hyväksy rahapyyntöjä tuntemattomilta henkilöiltä.
  • Älä osta tavaroita tai palveluita tuntemattomilta käyttäen rahansiirtoa.
  • Älä yritä myydä tuotteita tai palveluita käyttäen rahansiirtoa.

Opettele välttämään maksuhuijauksia.

Ilmoita luvattomista veloituksista välittömästi

Jos epäilet tulleesi huijatuksi tai huomaat luvatonta toimintaa maksuprofiilissasi, ilmoita siitä meille 120 päivän kuluessa maksutapahtumasta.

Vinkki: Luvaton veloitus tarkoittaa maksutapahtumaa, jonka uskot olevan vilpillinen. Jos haluat kiistauttaa Google Pay ‑saldolla tehdyn tai kaverille lähetetyn maksun, lue lisää maksun kiistauttamisesta.

Tunnista Google Pay ‑huijausviestit ja ilmoita niistä meille

Huijarit käyttävät tietojenkalastelua ja väärennettyjä osoitteita päästäkseen käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi.

• Tietojenkalastelussa joku teeskentelee olevansa toinen henkilö ja pyytää sinulta henkilökohtaisia tietoja.
  • Osoitteen väärentäminen tarkoittaa sitä, että huijari naamioi lähettäjän sähköpostiosoitteen näyttämään luotettavalta.

Jos saat epäilyttävän sähköpostin, älä vastaa siihen äläkä lähetä pyydettyjä tietoja.

Näin tunnistat epäilyttävän sähköpostin

Tärkeää: Google ei koskaan pyydä sinua lähettämään henkilökohtaisia tietoja, kuten salasanoja, credit-korttien numeroita tai verotietoja sähköpostitse, tekstiviestitse tai puhelimitse. Jos saat ilmoituksen, jonka mukaan Googlen on vahvistettava tietosi, siirry suoraan osoitteeseen payments.google.com. Jos Googlen täytyy vahvistaa tietosi, näet oikeassa yläkulmassa ilmoituksen, jossa on ohjeet.

Vaihe 1: Katso mitä tietoja viestissä pyydetään

Jos joku pyytää sinulta Google Payssa henkilökohtaisia taloustietoja tai muita arkaluontoisia tietoja, kyseessä on huijaus. Älä koskaan jaa arkaluontoisia tietoja sähköpostitse tai puhelimitse. Esimerkkejä arkaluontoisista tiedoista:

• salasanat, tunnuskoodit ja salasanan vaihtolinkit
  • PIN-koodit
  • debit- ja credit-korttien tiedot
  • pankkitiedot, kuten tilinumerot
  • henkilökohtaiset tiedot, kuten osoite ja henkilötunnus

Google ei pyydä sinua lataamaan sovellusta, jotta saat tukea tai pystyt ratkaisemaan ongelman.

Jos et ole aivan varma viestin aitoudesta, ole varovainen äläkä lähetä lähettäjälle rahaa tai henkilötietojasi.

Vaihe 2: Selvitä sähköpostin todellinen lähettäjä

1. Gmailissa valitse Vastaa-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Näytä alkuperäinen.
  2. Varmista että lähettäjän osoite ja vastausosoite vastaavat toisiaan.
  3. Tarkista, että Message-ID-tunnuksen osoite vastaa lähettäjän verkkotunnusta.
  4. Jos et käytä Gmailia, kysy sähköpostin tarjoajalta, miten lähettäjä vahvistetaan.

Automaattiset turvaominaisuudet

Google Pay suojaa tietojasi esimerkiksi seuraavin tavoin.

Sisäänrakennettu tietoturva

Google Pay suojaa sinua huijauksilta ja petoksilta. Se tunnistaa epäilyttävät maksut sisäänrakennettujen suojausten avulla entistä tehokkaammin esimerkiksi silloin, kun lähetät tai vastaanotat rahaa.

Ilmoitus epäilyttävästä maksusta

Google Pay ilmoittaa sinulle, jos yrität maksaa sellaiselle henkilölle tai saat rahapyynnön sellaiselta henkilöltä, joka ei ole yhteystiedoissasi. Näin se auttaa sinua välttämään epäilyttäviä maksutapahtumia.

Datasuojaus

Maksutietosi ja toimintasi tallennetaan turvallisesti käyttäen alan parasta salausta. Google Pay suojaa sinua tapahtumien yhteydessä salaamalla kaikki maksusi.

Virtuaaliset tilinumerot

Virtuaalinen tilinumero on eräänlainen väliaikainen koodinimi todelliselle tilinumerollesi. Virtuaalinen tilinumero luodaan, kun lisäät kortin Google Pay-, Google Wallet- tai pankkisovelluksella. Kun esimerkiksi maksat kaupassa,

• virtuaalinen tilinumerosi välitetään kauppiaalle
  • todellista tilinumeroasi ei paljasteta. Näin tilitietosi pysyvät turvassa.

Näin löydät virtuaalisen tilinumerosi:

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Valitse yläreunasta kortti, jolla maksoit ostoksen.
    • Pyyhkäise näyttöä tarvittaessa oikealta vasemmalle ja napauta sitten korttia.
  3. Valitse alareunasta Tiedot ja sitten Virtuaalinen tilinumero.

Vinkki: Jos et näe Virtuaalinen tilinumero ‑kohtaa, sinun on määritettävä maksukortti kaupoissa maksamista varten.

Näytön lukitus

Ennen kuin voit lisätä kortteja Google Pay ‑sovellukseen tai kaupoissa maksamista varten, sinun täytyy määrittää laitteesi näytön lukitus. Jos poistat näytön lukituksen käytöstä, Google Pay poistaa virtuaalisen tilinumerosi laitteeltasi turvallisuussyistä.

Useimpien maksujen yhteydessä puhelimen lukitus on avattava, mutta joidenkin pienten maksujen yhteydessä se ei ole tarpeen.

Kadonneen laitteen löytäminen ja suojaaminen

Varaudu laitteen katoamisen tai varastamiseen

Varaudu Android-laitteen katoamiseen tutustumalla varotoimiin.

Mitä maksutiedoille tapahtuu varastetulla laitteella?

Mitä teen, jos laitteeni katoaa tai varastetaan?

1. Seuraa Kadonneen Android-laitteen löytäminen, lukitseminen ja tyhjentäminen ‑artikkelin ohjeita.

Vinkki: Kun tyhjennät laitteen, maksutiedot, kuten credit- ja debit-kortit, poistetaan laitteelta.

2. Jos epäilet, että Google-tilisi on hakkeroitu, seuraa ohjeita artikkelista Hakkeroidun tai vaarantuneen Google-tilin suojaaminen.