Bekreft betalingsmåter i Google Wallet-appen

Etter at du har lagt til en betalingsmåte, kan du bli bedt om å bekrefte den. Hvis du fullfører dette trinnet, blir det enklere for Google Wallet og banken å beskytte kontoen din. Du kan velge mellom flere alternativer, avhengig av hvilken bank du bruker. Bekreftelseskoden kommer fra banken, ikke fra Google Wallet.

Tips: For å motta koden må du sørge for at riktig telefonnummer og e-postadresse er registrert hos banken.

Slik kan du bekrefte betalingsmåter

Viktig: Det er ikke sikkert at alle betalingsmåtene er tilgjengelige i landet eller regionen du befinner deg i.

Du kan bekrefte betalingsmåten på flere måter. Velg hvilket alternativ du vil bruke. Når du har mottatt koden, oppgir du den i Google Wallet-appen. Hvis koden ikke fungerer eller du ikke kan oppgi den noe sted, kan du se nedenfor hvordan du løser vanlige problemer.

Via e-post eller tekstmelding

Når du velger dette alternativet, sender banken deg en bekreftelseskode innen få minutter. Hvis du ikke mottar den, kan du trykke på Send en ny e-post eller Send en ny SMS. Kontakt banken hvis du fortsatt har problemer.

Via telefon

Du kan ringe banken din direkte for å få en bekreftelseskode. Med enkelte banker kan du bruke Google Wallet til å be om å bli oppringt.

Via appen eller nettstedet til banken

1. Nederst på skjermbildet «Velg hvordan du vil bekrefte» trykker du på Flere alternativer.
  2. Velg Logg på appen til banken eller Logg på nettstedet til banken.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å logge på appen eller nettstedet til banken.

Tips: Hvis du velger dette alternativet uten å ha bankappen, kan du bli bedt om å installere den og komme tilbake til Google Wallet når du har gjort det.

Via midlertidig innskudd

1. Nederst på skjermbildet «Velg hvordan du vil bekrefte» trykker du på Flere alternativer.
  2. Velg Send en autorisasjonskode til kontoutskriften min.
  3. Du kan se en liten, midlertidig belastning på kontoutskriften som inneholder en 6-sifret kode. Det kan ta opptil 30 minutter før denne midlertidige belastningen vises.
  4. Skriv inn bekreftelseskoden i Google Wallet-appen.

Tips: Du kan få et varsel om innskuddet, for eksempel via SMS eller e-post. Innskuddet fjernes fra kontoen din som en belastning.

Løs problemer

Jeg har ikke mottatt noen kode

1. Sjekk at du har valgt riktig telefonnummer, e-postadresse, app eller bankkonto for bekreftelsesmetoden. Disse opplysningene må samsvare med det som er registrert hos banken din.
  2. Sjekk at enheten din har mobildekning.
  3. Be om en ny kode. Avhengig av hvilken bekreftelsesmetode du har valgt, trykker du på:
    • Send en ny e-post
    • Send en ny SMS
    • Ring meg på nytt
  4. Hvis du fortsatt ikke mottar koden, velger du en annen bekreftelsesmetode og prøver på nytt.
  5. Ring banken hvis ingen av disse metodene fungerer.

Koden fungerer ikke

1. Sjekk at du har oppgitt riktig kode.
  2. Be om en ny kode. Avhengig av hvilken bekreftelsesmetode du har valgt, trykker du på:
    • Send en ny e-post
    • Send en ny SMS
    • Ring meg på nytt
  3. Velg en annen bekreftelsesmetode, og prøv på nytt.
  4. Ring banken hvis koden fortsatt ikke fungerer.