Uw betaalmethode verifiëren in de Google Wallet-app

Nadat u een betaalmethode heeft toegevoegd, wordt u mogelijk gevraagd deze te verifiëren. Met deze stap kunnen Google Wallet en uw bank uw rekening beter beschermen. Afhankelijk van uw bank kunt u kiezen uit de onderstaande opties. U krijgt uw verificatiecode van uw bank, niet van Google Wallet.

Tip: Zorg dat uw bank uw huidige telefoonnummer en e-mailadres heeft, zodat ze u de code kunnen sturen.

Hoe u een kaart kunt verifiëren

Belangrijk: Sommige methoden zijn mogelijk niet beschikbaar in uw land of regio.

Er zijn verschillende manieren om uw betaalmethode te verifiëren. Kies de optie die u wilt gebruiken. Nadat u uw code heeft ontvangen, geeft u deze op in de Google Wallet-app. Als de code niet werkt of als u deze nergens kunt opgeven, ziet u hieronder hoe u veelvoorkomende problemen kunt oplossen.

Via e-mail of sms

Bij verificatie op deze manier moet u binnen een paar minuten een verificatiecode van uw bank ontvangen. Als u geen e-mail heeft gekregen, tikt u op Nieuwe e-mail ontvangen of Nieuwe sms ontvangen. Als u problemen blijft ondervinden, neemt u contact op met uw bank.

Telefonisch

U kunt rechtstreeks telefonisch contact met uw bank opnemen en om een verificatiecode vragen. Voor sommige banken kunt u via Google Wallet een telefoongesprek aanvragen.

Via een app of website van de bank

1. Tik onderaan het scherm 'Kies uw verificatiemethode' op Meer opties.
  2. Selecteer Inloggen bij de app van de bank of Inloggen op de website van de bank.
  3. Volg de instructies op het scherm om in te loggen bij de app of website van uw bank.

Tip: Als u de bank-app niet heeft en u deze optie kiest, wordt u mogelijk gevraagd de app te installeren en vervolgens terug te gaan naar Google Wallet.

Via een tijdelijke storting

1. Tik onderaan het scherm 'Kies uw verificatiemethode' op Meer opties.
  2. Selecteer Een code naar uw bankafschrift sturen.
  3. U krijgt dan een kleine, tijdelijke afschrijving op uw bankafschrift met een code van 6 cijfers. Het kan tot 30 minuten duren voordat deze tijdelijke afschrijving zichtbaar is.
  4. Geef de verificatiecode op in de Google Wallet-app.

Opmerking: U krijgt mogelijk een melding over de storting, bijvoorbeeld via sms of e-mail. De storting wordt ook weer van uw rekening afgeschreven.

Problemen oplossen

Geen code ontvangen

1. Controleer de gegevens die bij uw verificatiemethode horen, zoals het telefoonnummer, het e-mailadres, de app of de bankrekening. Deze moeten overeenkomen met de gegevens die uw bank voor u heeft.
  2. Controleer of uw apparaat mobiel bereik of verbinding met internet heeft.
  3. Vraag een nieuwe code aan. Afhankelijk van de verificatiemethode die u heeft gekozen, tikt u op:
    • Nieuwe e-mail ontvangen
    • Nieuwe sms ontvangen
    • Opnieuw gebeld worden
  4. Als u uw code nog steeds niet ontvangt, kiest u een andere verificatiemethode en probeert u het opnieuw.
  5. Als deze methoden niet werken, neemt u telefonisch contact op met uw bank.

Code werkt niet

1. Controleer of u de juiste code heeft opgegeven.
  2. Vraag een nieuwe code aan. Afhankelijk van de verificatiemethode die u heeft gekozen, tikt u op:
    • Nieuwe e-mail ontvangen
    • Nieuwe sms ontvangen
    • Opnieuw gebeld worden
  3. Kies een andere verificatiemethode en probeer het opnieuw.
  4. Als uw code nog steeds niet werkt, neemt u telefonisch contact op met uw bank.

Heeft u nog hulp nodig?

Als u nog steeds problemen of vragen heeft, kunt u de community om hulp vragen of contact met ons opnemen.