Lägga till ett bank- eller kreditkort i Google Wallet-appen

Du kan lägga till ett kort som stöds i Google Wallet och betala med det i butiker med hjälp av telefonen eller smartklockan.

Lägga till nytt kort

I Google Wallet-appen
  1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på Lägg till i Wallet längst ned.
  3. Tryck på Kontokort.
    • Alla kort som du har sparat i Google-kontot visas.
  4. Tryck på Nytt kredit- eller bankkort.
    • Om du vill lägga till ett kort öppnar du kameran eller anger uppgifter manuellt.
  5. Tryck på Spara och fortsätt längst ned.
  6. Läs kortutgivarens villkor och tryck på Godkänn.
  7. Om du uppmanas att verifiera betalningsmetoden väljer du ett alternativ från listan. Läs mer om hur du verifierar betalningsmetoden.

Tips! Efter det här steget:

•  Du ser ett meddelande om att kortet har lagts till och att du kan göra betalningar i
    • butiker
    • online
    • eller i appar där Google Pay accepteras.
  • Om ett annat meddelande visas läser du om hur du åtgärdar problemet.

När du har lagt till ett kort kanske du ser en transaktion på ett litet belopp från Google Wallet i kontot. Den här transaktionen kontrollerar att ditt kort och konto är giltiga. Transaktionen försvinner kort därefter och påverkar inte ditt saldo.

Via bankens app eller webbplats
  1. Öppna bankens app eller webbplats.
  2. Logga in på ditt konto.
  3. Leta reda på knappen Lägg till i Google Wallet eller Lägg till i GPay och tryck på den.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Om du inte hittar knappen Lägg till i Google Wallet eller Lägg till i GPay kanske kortet eller banken inte har stöd för den här funktionen. Kontakta din bank om du vill ha mer information.

Åtgärda ett problem

Det gick inte att konfigurera kortet för kontaktlösa betalningar

Om det här meddelandet visas har banken inte stöd för kontaktlösa betalningar med ditt kort. Kontakta banken om du vill veta mer.

Tips! Du kan säga följande till banken: ”Jag kan inte lägga till mitt kort i den digitala plånboken för kontaktlösa betalningar.”

Det här meddelandet kan också visas om ett fel uppstår under konfigureringen av kortet. Försök igen senare eller testa med ett annat bank- eller kreditkort. Hitta betalningsmetoder som stöds i olika länder eller regioner.

Det går inte att konfigurera det här kortet för kontaktlösa betalningar
Om det här meddelandet visas har banken för närvarande inte stöd för kontaktlösa betalningar med ditt kort. Hitta betalningsmetoder som stöds i olika länder eller regioner. Du kan testa att lägga till ett annat bank- eller kreditkort. Kontakta banken om du vill veta mer.
Det går inte att konfigurera kontaktlösa betalningar på den här telefonen

Det här meddelandet kan visas av följande anledningar:

• Telefonen har inte NFC-teknik: NFC krävs för att utföra kontaktlösa betalningar. Kontrollera om telefonen har stöd för NFC.
  • Telefonen uppfyller inte säkerhetsstandarderna för kontaktlösa betalningar: Kontrollera om du
    • har en enhet med särskilda användarrättigheter
    • kör ett anpassat läsminne
    • har en olåst starthanterare
    • kör ocertifierad programvara.

Om det inte går att konfigurera kortet för kontaktlös betalning, men det har sparats i Google-kontot kan du använda det för att

• köpa Googles produkter och tjänster
  • betala i en app eller på en webbplats om Google Pay erbjuds som betalningsmetod eller knappen Köp med GPay finns i kassan.
Det gick inte att konfigurera kontaktlösa betalningar
Om det här felmeddelandet visas kan kortet vara sparat i Google-kontot, men inte i Google Wallet-appen. Testa att lägga till en annan betalningsmetod eller slutför konfigureringen. Hitta betalningsmetoder som stöds i olika länder eller regioner. Kontakta oss om problemet kvarstår.

Om det inte går att konfigurera kortet för kontaktlös betalning, men det har sparats i Google-kontot kan du använda det för att

• köpa Googles produkter och tjänster
  • betala i en app eller på en webbplats om Google Pay erbjuds som betalningsmetod eller knappen Köp med GPay finns i kassan.
Det här kortet har inte stöd för internetbetalningar
Om du får det här meddelandet går det inte att handla på internet eller i appar med kortet. Om du befinner dig i ett land eller en region som har stöd för kontaktlösa betalningar kan du kanske betala kontaktlöst med kortet.
Mina kort försvann i Google Pay-appen eller så fick jag ett e-postmeddelande om att mina kort har raderats

Dina kort kan av säkerhetsskäl tas bort från Google Wallet. Kontrollera om du

• har inaktiverat skärmlåset eller ändrat till ett skärmlås som Google Wallet inte har stöd för, till exempel Smart Unlock eller Knock to Unlock
  • har öppnat Google Wallet-appen under de senaste 90 dagarna
  • har återställt telefonen till standardinställningarna
  • har tagit bort all data från Google Play-tjänsterna eller Google Wallet i telefonens inställningar
  • har tagit bort ditt Google-konto från telefonen
  • fjärrensat eller låst enheten
  • använder Dual apps-funktionen på enheten.

Om något av ovanstående stämmer lägger du till de borttagna korten på nytt i Google Wallet genom att följa dessa steg.

Om inget av ovanstående stämmer rapporterar du ett problem eller skickar feedback om appen.

Dual apps-funktionen

Google Wallet är inte kompatibelt med Dual apps-funktionen. Om du har en enhet med Dual apps-funktionen inaktiverar du den så här:

1. Öppna inställningsappen på enheten.
  2. Scrolla ned.
  3. Tryck på Appar följt av Dual apps.
  4. Kontrollera om funktionen Dual apps är inaktiverad för de appar som stöds.
  5. Tryck på Inställningar Settings uppe till höger.
  6. Tryck på Dual app-konton följt av Radera data i dual app-konton.
  7. Starta om enheten.
  8. Öppna Google Wallet-appen.
    • Lägg till kortet/korten och kontrollera om problemet har åtgärdats.
Transaktionen kan inte slutföras

Om du uppmanas att lämna mer information efter att du fått det här meddelandet följer du anvisningarna på skärmen.

Gör så här om du inte uppmanas att ange mer information:

• Testa en annan betalningsmetod.
  • Kontrollera om faktureringsadressen för din betalningsmetod, t.ex. kreditkort, stämmer överens med adressen i inställningarna för Google Pay. Om de inte stämmer överens ska du uppdatera din adress på payments.google.com. Försök sedan utföra transaktionen igen.
  • Om du använder en app kan du försöka betala på produktens webbplats i stället.
  • Om du använder webbplatsen kan du prova appen.
  • Om du betalar med kreditkort kontaktar du banken eller finansinstitutet om transaktionen.
Det gick inte att slutföra konfigurationen för att betala i butik Något gick fel under konfigureringen. Du kan försöka igen senare.

Med American Express kan du lägga till kortet på upp till tio enheter. Om du inte kan lägga till kortet är det möjligt att du har nått gränsen. Radera kortet från gamla enheter och försök sedan konfigurera det igen. Om kortet inte finns på flera enheter kontaktar du American Express för mer hjälp.