As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Lägga till en betalningsmetod

Du kan lägga till kort, bankkonton och andra betalningsmetoder i Google Pay.

Viktigt! Vissa funktioner fungerar endast med vissa betalningsmetoder.

Tips! Du kan lägga till kort via vissa bankappar och webbplatser. Kontakta din bank för mer information.
Lägg till ett kredit- eller bankkort
  1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
    • Om du har flera konton i Google Pay kan du välja vilket konto du vill ändra:
      1. Tryck på din profilbild eller initial längst upp till höger i Google Pay-appen.
      2. Tryck på det konto du vill använda för att lägga till ett bankkort eller kreditkort.
  2. Svep nedifrån och upp.
  3. Tryck på Lägg till ett kort följt av Bankkort eller kreditkort.
  4. Använd kameran för att lägga till dina kortuppgifter eller skriv in dem själv.
  5. Om du uppmanas att verifiera betalningsmetoden väljer du ett alternativ från listan. Läs mer om hur du verifierar betalningsmetoden.
  6. Hitta och skriv in verifieringskoden.

När du har lagt till ett kort kanske du ser en liten debitering från Google Pay på ditt konto. Den här debiteringen kontrollerar att ditt kort och konto är giltiga. Debiteringen försvinner och påverkar inte ditt saldo.

Alla belöningar är oförändrade

Du får samma säkerhet, fördelar och belöningar med alla kort på Google Pay.

Lägga till ett bankkonto (endast USA)

Bankkonton kan bara användas för att skicka och ta emot pengar. För snabbare transaktioner rekommenderar vi att du använder ett bankkort.

Anvisningar för USA

Du behöver först börja skicka pengar för att kunna lägga till ett bankkonto.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
    • Om du har flera konton på Google Pay: Tryck på Meny Meny längst upp till vänster. Tryck på nedåtpilen Down arrow följt av välj ett konto.
  2. Tryck på Skicka längst ned.
  3. Välj den person du vill skicka pengar till.
  4. Ange det belopp du vill skicka.
  5. Tryck på Skicka. En bekräftelseskärm öppnas och pengarna skickas inte än.
  6. Tryck på Ändra följt av Lägg till bankkonto bredvid den betalningsmetod du vill använda.
  7. Ange dina bankkontouppgifter.
  8. Tryck på Spara.
  9. Om din bank erbjuder omedelbar verifiering blir du ombedd att logga in på ditt bankkonto. Om din bank inte erbjuder det eller om du väljer provöverföring:
    • Google gör en liten insättning på ditt bankkonto, som du ser efter 2–3 dagar.
    • Verifiera dina bankuppgifter genom att bekräfta insättningsbeloppet i Google Pay.
  10. Fortsätt med betalningen eller avsluta appen.
Lägg till ett PayPal- eller Visa Checkout-konto

Du kan lägga till ett PayPal-konto i Google Pay. Du kan använda PayPal i vissa länder för att betala för vissa Google-produkter och i deltagande butiker, appar och webbplatser.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
    • Om du har flera konton på Google Pay: Tryck på Meny Meny längst upp till vänster. Tryck på nedåtpilen Down arrow följt av välj ett konto.
  2. Längst ned trycker du på Betalning.
  3. Tryck på + Betalningsmetod följt av PayPal längst ned.
  4. Logga in på PayPal och följ anvisningarna.

Du kan också lägga till ett Visa Checkout-konto (endast USA) i Google Pay. Visa Checkout-kontot går bara att använda för att betala i butiker.

Ditt PayPal-saldo fylls på automatiskt (endast USA)

När ditt PayPal-saldo tar slut fylls mer pengar på från ett bankkort eller ett bankkonto som är kopplat till ditt PayPal-konto. Standardbeloppet är 20 USD, men du kan välja ett annat belopp.

Om ditt köp överstiger saldot läggs en multipel av ditt påfyllningsbelopp till på kontot.

Hitta din PayPal-pinkod (endast USA och Tyskland)

Vissa butiker och webbplatser kan be om din PayPal-pinkod i butik. Din standardpinkod är de fyra sista siffrorna i ditt virtuella kortnummer. Ändra din PayPal-pinkod.

Så delas din information med PayPal

När du ställer in PayPal som betalningsmetod delar Google ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, din IP-adress, enhetsinformation (inklusive modell, identifierare, operativsystem och nätoperatör), profilbild, plats vid konfigureringstillfället och Google-kontoaktivitet (inklusive kontoålder och sessionslängd) med PayPal. Google tar också emot ditt namn, din faktureringsadress, ditt telefonnummer och PayPal-kontots typ och aktivitet från PayPal.

Varje gång du gör en Google Pay-betalning med PayPal delar Google din IP-adress och enhetsinformation (inklusive modell, identifierare, operativsystem och nätoperatör) med PayPal. Google tar också emot information om ditt namn och land från PayPal.

Ställa in en betalningsmetod för kontaktlösa betalningar

Du kan konfigurera kontaktlösa betalningar om du har lagt till en eller flera betalningsmetoder i Google Pay.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Betalningsmetoder uppe till vänster.
  3. Välj Aktivera kontaktlöst bredvid den betalningsmetod du vill konfigurera för kontaktlösa betalningar.
  4. Verifiera betalningsmetoden genom att följa anvisningarna.

Viktigt! När du konfigurerar kontaktlös betalning i Google Pay-appen läggs betalningsmetoden till i Android-enhetens inställningar automatiskt.

Så här kan du betala med vissa funktioner

En del funktioner i Google Pay

Funktion Kort som stöds
Betala i butiker eller kollektivtrafik med telefonen Se vilka kort, banker och tjänster som stöds
Betala i appar och på webbplatser Bankkort, kreditkort
Skicka eller ta emot pengar Bankkort, bankkonton
Betala för Google-produkter Se godkända betalningsmetoder

Viktigt!  Funktionen för att skicka eller ta emot pengar är endast tillgänglig i USA. För de amerikanska territorierna stöds den här funktionen endast om betalkortet utfärdades av en amerikansklicensierad bank.

Godkända betalningsmetoder

Kredit- och bankkort
  • American Express
  • MasterCard
  • Visa
  • Discover (endast USA)
  • JCB (endast Japan och USA)
  • Visa Electron (endast utanför USA)
  • Elo-kreditkort (endast Brasilien. Elo-bankkort accepteras ej.)

De typer av kort som godkänns av Googles tjänster varierar beroende på plats och produkt.

Visa betalningsmetoder med stöd för kontaktlösa betalningar per land.

Obs! När du använder ett kredit- eller bankkort kan du se tillfälliga reserverade belopp på kortet.

Bankkonto
I vissa länder kan du lägga till ett bankkonto i Google Pay.
E-pengar, QUICPay och iD

Om din enhet är kompatibel med Osaifu-Keitai i Japan kan du använda Google Pay i butiker där säljare har stöd för e-pengar, QUICPay och iD.

Läs mer om hur du lägger till och hanterar betalningsmetoder. (Endast Japan)

Direktdebitering via operatören
Med vissa mobila enheter och abonnemang kan du använda direktdebitering via operatören för att handla på Google Play och YouTube.
PayPal
I en del länder kan du använda PayPal för att betala för vissa Google-produkter och i deltagande butiker, appar och webbplatser.
Presentkort och kampanjkoder
Du kan spara presentkort i Google Pay och använda dem i butiker, i appar och på webben. Du kan också använda Google Pay-kampanjkoder.

För Google Play

Du kan använda presentkort och kampanjkoder för Google Play för att göra köp på Google Play i vissa länder. De går inte att använda med andra Google-produkter som Google Voice eller Project Fi. Om du löser in ett presentkort eller en kampanjkod visas det i Google Pay som ditt Google Play-saldo.
Betalningstyper som inte fungerar

Du kan inte lägga till dessa betalningsmetoder i Google Pay:

• elektroniska överföringar
  • banköverföringar
  • Western Union
  • Moneygram
  • virtuella kreditkort (VCC)
  • amerikanska sjukvårdssparkonton (HSA)
  • depositionsbetalningar
  • förbetalda kort om du använder automatiska betalningar

Lösa ett problem

Begäran misslyckades. Något gick fel eller Problem med att verifiera betalningsmetoden
Om det här felmeddelandet visas kan du försöka lägga till en annan betalningsmetod. Se godkända betalningsmetoder ovan. Kontakta oss om problemet kvarstår.
Transaktionen kan inte slutföras
Om du får det här felmeddelandet väntar du 24 timmar innan du försöker lägga till kortet igen.
Ett oväntat fel har uppstått. Använd en annan betalningsmetod eller kontakta oss om du vill fortsätta.
Det här felmeddelandet visas om det finns ett problem med betalningsmetoden du försöker använda. Testa en annan betalningsmetod från listan över godkända betalningsmetoder. Du kan kontakta oss om problemet kvarstår.
Betalningsmetoder visas redan
Är du ny Google Pay-användare? Ser du redan betalningsmetoder? Om du betalat för något via Google tidigare har Google Pay sparat ditt kort.