As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Lägga till en betalningsmetod

Du kan lägga till kort, bankkonton och andra betalningsmetoder i Google Pay.

Viktigt! Vissa funktioner fungerar endast med vissa betalningsmetoder.

Tips! Du kan lägga till kort via vissa bankappar och webbplatser. Kontakta din bank för mer information.
Lägg till ett kredit- eller bankkort
  1. Logga in på Betalningsmetoder.
  2. Klicka på Lägg till betalningsmetod längst ned.
  3. Klicka på Lägg till kredit- eller bankkort.
  4. Ange dina kortuppgifter.
  5. Om du uppmanas att verifiera betalningsmetoden väljer du ett alternativ från listan.
  6. Hitta och skriv in verifieringskoden.

Obs! När du har lagt till ett kort kan du se en liten tillfällig debitering på ditt konto från Google. Den här debiteringen kontrollerar att ditt kort och konto är giltiga. Den påverkar inte ditt saldo och försvinner snart.

Alla belöningar är oförändrade

Du får samma säkerhet, fördelar och belöningar med alla kort på Google Pay.

Lägga till ett bankkonto (endast USA)
  1. Logga in på Betalningsmetoder.
  2. Klicka på Lägg till betalningsmetod längst ned.
  3. Klicka på Lägg till ett bankkonto.
  4. Ange routing- och kontonumren för ditt bankkonto. De här uppgifterna hittar du på en check. Du kan också få tag på dem genom att kontakta banken.
  5. Klicka på Spara.
  6. Om din bank erbjuder omedelbar verifiering blir du ombedd att logga in på ditt bankkonto. Om din bank inte erbjuder det eller om du väljer provöverföring:
    • Google gör en liten insättning på ditt bankkonto, som du ser efter 2–3 dagar.
    • Verifiera dina bankuppgifter genom att bekräfta insättningsbeloppet i Google Pay.

Så här kan du betala med vissa funktioner

En del funktioner i Google Pay

Funktion Kort som stöds
Betala i butiker eller kollektivtrafik med telefonen Se vilka kort, banker och tjänster som stöds
Betala i appar och på webbplatser Bankkort, kreditkort
Skicka eller ta emot pengar Bankkort, bankkonton
Betala för Google-produkter Se godkända betalningsmetoder

Viktigt!  Funktionen för att skicka eller ta emot pengar är endast tillgänglig i USA. För de amerikanska territorierna stöds den här funktionen endast om betalkortet utfärdades av en amerikansklicensierad bank.

Godkända betalningsmetoder

Kredit- och bankkort
  • American Express
  • MasterCard
  • Visa
  • Discover (endast USA)
  • JCB (endast Japan och USA)
  • Visa Electron (endast utanför USA)
  • Elo-kreditkort (endast Brasilien. Elo-bankkort accepteras ej.)

De typer av kort som godkänns av Googles tjänster varierar beroende på plats och produkt.

Visa betalningsmetoder med stöd för kontaktlösa betalningar per land.

Obs! När du använder ett kredit- eller bankkort kan du se tillfälliga reserverade belopp på kortet.

Bankkonto
I vissa länder kan du lägga till ett bankkonto i Google Pay.
E-pengar, QUICPay och iD

Om din enhet är kompatibel med Osaifu-Keitai i Japan kan du använda Google Pay i butiker där säljare har stöd för e-pengar, QUICPay och iD.

Läs mer om hur du lägger till och hanterar betalningsmetoder. (Endast Japan)

Direktdebitering via operatören
Med vissa mobila enheter och abonnemang kan du använda direktdebitering via operatören för att handla på Google Play och YouTube.
PayPal
I en del länder kan du använda PayPal för att betala för vissa Google-produkter och i deltagande butiker, appar och webbplatser.
Presentkort och kampanjkoder
Du kan spara presentkort i Google Pay och använda dem i butiker, i appar och på webben. Du kan också använda Google Pay-kampanjkoder.

För Google Play

Du kan använda presentkort och kampanjkoder för Google Play för att göra köp på Google Play i vissa länder. De går inte att använda med andra Google-produkter som Google Voice eller Project Fi. Om du löser in ett presentkort eller en kampanjkod visas det i Google Pay som ditt Google Play-saldo.
Betalningstyper som inte fungerar

Du kan inte lägga till dessa betalningsmetoder i Google Pay:

• elektroniska överföringar
  • banköverföringar
  • Western Union
  • Moneygram
  • virtuella kreditkort (VCC)
  • amerikanska sjukvårdssparkonton (HSA)
  • depositionsbetalningar
  • förbetalda kort om du använder automatiska betalningar

Lösa ett problem

Begäran misslyckades. Något gick fel eller Problem med att verifiera betalningsmetoden
Om det här felmeddelandet visas kan du försöka lägga till en annan betalningsmetod. Se godkända betalningsmetoder ovan. Kontakta oss om problemet kvarstår.
Transaktionen kan inte slutföras
Om du får det här felmeddelandet väntar du 24 timmar innan du försöker lägga till kortet igen.
Ett oväntat fel har uppstått. Använd en annan betalningsmetod eller kontakta oss om du vill fortsätta.
Det här felmeddelandet visas om det finns ett problem med betalningsmetoden du försöker använda. Testa en annan betalningsmetod från listan över godkända betalningsmetoder. Du kan kontakta oss om problemet kvarstår.
Betalningsmetoder visas redan
Är du ny Google Pay-användare? Ser du redan betalningsmetoder? Om du betalat för något via Google tidigare har Google Pay sparat ditt kort.