Een pinpas of creditcard toevoegen aan de Google Wallet-app

U kunt een ondersteunde kaart aan Google Wallet toevoegen om in winkels met uw telefoon of smartwatch te betalen.

Nieuwe kaart toevoegen

Via de Google Wallet-app
  1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik onderaan op Toevoegen aan Wallet .
  3. Tik op Betaalkaart.
    • U vindt hier alle kaarten die u in uw Google-account heeft opgeslagen.
  4. Tik op Nieuwe creditcard of pinpas.
    • Gebruik uw camera of tik op Of voer de gegevens handmatig in om een kaart toe te voegen.
  5. Tik onderaan op Opslaan en doorgaan.
  6. Lees de Voorwaarden van de kaartuitgever en tik op Accepteren.
  7. Kies een optie in de lijst als u wordt gevraagd om uw betaalmethode te laten verifiëren. Meer informatie over hoe u uw betaalmethode laat verifiëren

Tip: Na deze stap:

Nadat u een kaart heeft toegevoegd, staat er misschien een kleine transactie in uw Google Wallet-account. Deze transactie controleert of uw kaart en account geldig zijn. De transactie verdwijnt snel en heeft geen invloed op uw saldo.

Via de app of website van uw bank
  1. Open de app voor mobiel bankieren of ga naar de website van uw bank.
  2. Log in op uw account.
  3. Zoek de knop Toevoegen aan Google Wallet of Toevoegen aan GPay en tik hierop.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Als u de knop Toevoegen aan Google Wallet of Toevoegen aan GPay niet kunt vinden, bieden uw kaart of financiële instelling mogelijk geen ondersteuning voor deze functie. Neem contact op met uw bank voor meer informatie.

Een probleem oplossen

Kan kaartinstellingen voor contactloos betalen niet afronden

Als u dit bericht krijgt, ondersteunt uw bank geen contactloze betalingen met uw kaart. Neem voor meer informatie contact op met uw bank.

Tip: U kunt tegen uw bank zeggen: 'Ik kan mijn kaart niet aan mijn digitale portemonnee toevoegen voor contactloos betalen'.

Dit bericht krijgt u soms ook als er iets misgaat bij het instellen van de kaart. Probeer het later opnieuw of gebruik een andere pinpas of creditcard. Zoek ondersteunde betaalmethoden per land of regio.

Deze kaart kan niet worden ingesteld voor contactloos betalen
Als u dit bericht krijgt, ondersteunt uw bank momenteel geen contactloze betalingen met uw kaart. Zoek ondersteunde betaalmethoden per land of regio. U kunt proberen om een andere pinpas of creditcard toe te voegen. Neem voor meer informatie contact op met uw bank.
Deze telefoon kan niet worden ingesteld voor contactloos betalen

U krijgt dit bericht om de volgende redenen:

• Uw telefoon heeft geen NFC-technologie: NFC is vereist voor contactloze betalingen. Controleer of uw telefoon NFC ondersteunt.
  • Uw telefoon voldoet niet aan de beveiligingsnormen voor contactloze betalingen: Controleer of u:
    • een apparaat met roottoegang heeft,
    • een aangepaste ROM uitvoert,
    • een ontgrendelde bootloader heeft,
    • niet-gecertificeerde software gebruikt.

Als uw kaart is opgeslagen in uw Google-account, maar niet kan worden ingesteld voor contactloze betalingen, kunt u deze nog steeds gebruiken voor het volgende:

• Google-producten en -services kopen.
  • Betalen in een app of op een website die Google Pay-betalingen ondersteunt of de knop Kopen met GPay biedt bij het afrekenen.
Kan instellingen voor contactloos betalen niet afronden
Als u deze foutmelding krijgt, is uw kaart mogelijk opgeslagen in uw Google-account, maar niet in de Google Wallet-app. Voeg een andere betaalmethode toe of rond de instellingsprocedure af. Zoek ondersteunde betaalmethoden per land of regio. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact met ons opnemen.

Als uw kaart is opgeslagen in uw Google-account, maar niet kan worden ingesteld voor contactloze betalingen, kunt u deze nog steeds gebruiken voor het volgende:

• Google-producten en -services kopen.
  • Betalen in een app of op een website die Google Pay-betalingen ondersteunt of de knop Kopen met GPay biedt bij het afrekenen.
Deze kaart is niet geschikt voor online betalingen
Als u dit bericht krijgt, kan uw kaart niet worden gebruikt voor webaankopen of in-app aankopen. Als u zich in een land of regio bevindt waar contactloze betalingen worden ondersteund, kunt u mogelijk contactloos betalen met de kaart.
Mijn kaarten zijn verdwenen uit de Google Pay-app of ik heb een e-mail gekregen dat mijn kaarten verwijderd zijn

Uw kaarten kunnen uit veiligheidsoverwegingen uit Google Wallet worden verwijderd. Controleer het volgende:

• Is de schermvergrendeling uitgezet of gewijzigd naar een schermvergrendeling die Google Wallet niet ondersteunt, zoals Smart Unlock of Knock to Unlock?
  • Heeft u de Google Wallet-app 90 dagen of langer niet geopend?
  • Is uw telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen?
  • Zijn alle gegevens voor Google Play-services of Google Wallet gewist in de instellingen van uw telefoon?
  • Is uw Google-account verwijderd van uw telefoon?
  • Is uw apparaat op afstand gewist of vergrendeld?
  • Gebruikt u de functie Dual apps (Dubbele apps) op uw apparaat?

Als een van de bovenstaande punten voor u geldt, volgt u deze stappen om verwijderde kaarten opnieuw toe te voegen aan Google Wallet.

Als geen van de bovenstaande punten voor u geldt, meldt u een probleem of stuurt u feedback over de app.

Dual apps (Dubbele apps)

Google Wallet werkt niet met Dual apps. Als uw apparaat de functie Dual apps (Dubbele apps) heeft, zet u deze zo uit:

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Scroll omlaag.
  3. Tik op Apps en dan Dual apps.
  4. Controleer of de functie Dual apps uitstaat voor de ondersteunde apps.
  5. Tik rechtsboven op Settings (Instellingen) Settings.
  6. Tik op Dual app accounts (Accounts voor dubbele apps) en dan Delete data of dual app accounts (Gegevens van accounts voor dubbele apps verwijderen).
  7. Start uw apparaat opnieuw op.
  8. Open de Google Wallet-app.
    • Voeg zo nodig de kaart(en) toe en controleer of het probleem is opgelost.
Kan uw transactie niet afronden

Als u om meer informatie wordt gevraagd nadat u bovenstaand bericht krijgt, volgt u de instructies op het scherm.

Zo niet, dan probeert u het volgende:

• Gebruik een andere betaalmethode.
  • Controleer of het factuuradres voor uw betaalmethode (zoals een creditcard) overeenkomt met het adres in uw Google Pay-instellingen. Als het niet overeenkomt, updatet u uw adres op payments.google.com en probeert u de transactie opnieuw.
  • Als u een app gebruikt, probeert u in plaats daarvan op de website van het product te betalen.
  • Als u de website gebruikt, probeert u de app.
  • Als u betaalt met een creditcard, neemt u contact op met uw bank of financiële instelling over deze transactie.
Kan betalingen in winkels niet instellen. Er is iets misgegaan tijdens het instellen. Probeer het later opnieuw.

Met American Express kunt u uw kaart toevoegen aan maximaal 10 apparaten. Als u uw kaart niet kunt toevoegen, heeft u misschien de limiet al bereikt. Verwijder uw kaart van oude apparaten en probeer de kaart daarna opnieuw in te stellen. Als uw kaart niet op meerdere apparaten staat, neemt u contact op met American Express voor meer hulp.

Heeft u nog hulp nodig?

Als u nog steeds problemen of vragen heeft, kunt u de community om hulp vragen of contact met ons opnemen.