Konfigurera Google Pay

Du kan använda Google Pay för att

• betala i Google-produkter som Foto och Play
  • snudda och betala med telefonen för att göra snabba och enkla köp (se tillgängliga länder)
  • skicka eller ta emot pengar från vänner och familj (endast USA).

Tips! Google Pay-appen fungerar inte om enheten har modifierats eller dirigerats.

Läs mer om vad Google Pay är och var du kan använda det.

Ställ in Google Pay-appen

Så här konfigurerar du Google Pay-appen:

1. Kontrollera att telefonens Android-version är Lollipop (5.0) eller senare.
  2. Ladda ned Google Pay.
  3. Öppna Google Pay-appen och följ installationsanvisningarna.
  4. När du blir ombedd att lägga till ett kort gör du det.
  5. Du kan bli ombedd att ställa in ett skärmlås på din Android-enhet. Google Pay fungerar med pinkod, grafiskt lösenord, lösenord, fingeravtryck och retinaavläsning. Det fungerar inte med ansiktsigenkänning eller skärmlås som Smart Unlock eller Knock to Unlock.
  6. För att kunna göra köp i butik: Se till att enheten uppfyller programkraven, att den har NFC och att NFC är aktiverat. Din telefon måste också ha HCE.
  7. E-Money-användare i Japan: Din enhet måste vara kompatibel med Osaifu-Keitai. QUICPay/iD-användare måste ha Osaifu-Keitai version 6.1.5 eller senare och iD-användare måste ha Google Pay-appen version 2.89 eller senare.
  8. Om du har en annan app för kontaktlös betalning på telefonen: I telefonens Inställningar ställer du in Google Pay som standardbetalningsapp.

Om Google Pay-appen försvann efter att du öppnat den för första gången kan det bero på att appen inte finns på huvudskärmen. Om du vill visa den igen öppnar du enhetsinställningarna och ändrar inställningen för startskärmen till Utdragbar panel eller Visa alla appar.

Nästa steg

Problem med konfigurationen

Om något av nedanstående fel visas kanske telefonen inte stöds.

• Google Pay kan inte användas
  • Google kan inte verifiera din enhet
  • Du kan inte använda Google Pay på den här mobilen längre

Kontrollera att telefonens Android-version är Lollipop (5.0) eller senare. Så här kontrollerar du Android-versionen:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen Inställningar
  2. Tryck på Systemföljt av Avancerat följt av Systemuppdatering långt ned på skärmen.
  3. Då visas din uppdateringsstatus. Följ eventuella anvisningar på skärmen.