As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Konfigurer Google Pay

Du kan bruke Google Pay til å gjøre følgende:

• betale i Google-produkter som Foto og Play
  • bruke berøringsbetaling til å foreta raske og enkle kjøp med telefonen (se tilgjengelige land)
  • sende penger til eller motta penger fra venner og familie (bare USA)

Tips: Google Pay-appen fungerer ikke hvis enheten din er modifisert eller konfigurert for rottilgang.

Finn ut mer om hva Google Pay er, og hvor du kan bruke det.

Konfigurer Google Pay-appen

Slik konfigurerer du Google Pay-appen:

1. Telefonen din må kjøre Android Lollipop (5.0) eller en nyere versjon.
  2. Last ned Google Pay.
  3. Åpne Google Pay-appen, og følg veiledningen for konfigurering.
    • Når du blir bedt om det, legger du til et kort.
    • Du kan bli bedt om å angi en skjermlås på Android-enheten din. Google Pay fungerer med skjermlåser som PIN-kode, mønster, passord, fingeravtrykk og netthinneskanning. Google Pay fungerer ikke med ansiktsgjenkjenning eller skjermlåser som Smart Unlock eller Knock to Unlock.
    • For å betale i butikker må du kontrollere at enheten din oppfyller programvarestandardene og støtter NFC-teknologi, og at NFC-funksjonen er slått på. Telefonen din må også ha HCE.
    • Brukere av e-penger i Japan: Enheten må være kompatibel med Osaifu-Keitai. QUICPay-/iD-brukere må ha Osaifu-Keitai versjon 6.1.5 eller nyere. iD-brukere må også ha versjon 2.89 eller nyere av Google Pay-appen.
      • For tredjeparts betalingsapper som brukes med Google-kontoer, som iD, QUICPay, Mobile Suica og Mobile PASMO, bruker du den samme Google-kontoen som den du bruker i Google Pay.
  4. Hvis du har en annen app for kontaktløs betaling på telefonen din, angir du Google Pay som standard betalingsapp i Innstillinger-appen på telefonen.

Hvis du ikke finner Google Pay-appen etter å ha brukt den for første gang, kan det skyldes at den ikke er på hovedskjermen. Du kan finne den ved å endre innstillingene for startskjermen til Uttrekksmeny eller Vis alle apper i innstillingene for enheten.

Neste trinn

Problemer med konfigureringen

Hvis du ser en av de følgende feilene, kan det hende telefonen din ikke støttes.

• «Google Pay kan ikke brukes»
  • «Google kan ikke bekrefte enheten din»
  • «Du kan ikke lenger bruke Google Pay på denne telefonen»

Telefonen din må kjøre Android Lollipop (5.0) eller en nyere versjon. Slik sjekker du hvilken Android-versjon telefonen din kjører:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på telefonen.
  2. Langt nede på skjermen trykker du på System og så Avansert og så Systemoppdatering.
  3. Du ser oppdateringsstatusen din. Følg veiledningen på skjermen (hvis aktuelt).