Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Lägga till och hantera betalningsmetoder (endast Japan)

Viktigt! Den här artikeln gäller Google Pay-kunder i Japan.

Du kan använda Google Pay för att handla i butiker och online.

Kontaktlösa betalningar

Genom att lägga till följande kontaktlösa betalningsmetod i Google Pay kan du handla med Osaifu-Keitai i butiker som har stöd för kontaktlösa betalningar.

• E-pengar (Suica, Edy, Waon, Nanaco)
    • Det går att fylla på ett saldo för de flesta kreditkort som utfärdas i Japan.
  • Förbetalda kort, bankkort eller kreditkort (QUICPay, iD, VISA Touch och Mastercard Tap & Go)

Läs mer om vilka kort och säljare som stöder Google Pay.

Viktigt! E-pengar, QUICPay och iD är bara tillgängliga i Japan.

I betalningsappar från tredje part som använder Google-konton, till exempel iD, QUICPay, Mobile Suica och Mobile PASMO, måste du använda samma Google-konto som du använder i Google Pay.

Om enheten inte är kompatibel med Osaifu-Keitai men har Android Lollipop (5.0) eller senare kan du göra kontaktlösa köp hos säljare överallt där VISA Touch och Mastercard Tap & Go stöds. Läs mer om enhetskrav för Google Pay och vilka kort och säljare som stöder Google Pay med VISA Touch och Mastercard Tap & Go.

Handla online

• Betala i Google-produkter (som Google Play, YouTube eller Google Store.)
  • Göra köp online i appar eller på webbplatser som har stöd för Google Pay. Se vilka onlinesäljare som stöds

Lägga till ett kort

Lägga till ett kort för e-pengar

Om du inte har skapat ett kort för e-pengar på enheten kan du skapa ett från Google Pay. Om du vill lägga till ett kort för e-pengar måste enheten vara kompatibel med Osaifu-Keitai. Om enheten inte är kompatibel med Osaifu-Keitai (t.ex. Nexus) kan du inte lägga till ett kort för e-pengar.

Obs! Du kan bara ha ett kort för e-pengar per typ på enheten åt gången.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Längst ned trycker du på Betalning.
  3. Längst ned trycker du på + Betalningsmetod följt avE-pengar.
  4. Välj det kort för e-pengar som du vill lägga till.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
Lägga till ett förbetalt kort, ett bankkort eller ett kreditkort
  1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Längst ned trycker du på Betalning.
  3. Längst ned trycker du på + Kreditkort, bankkort eller förbetalt kort.
  4. Ange kortuppgifterna.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Ladda ett kort för e-pengar

Du kan sätta in pengar på ett kort för e-pengar från Google Pay.

Från Google Pay

Obs! nanaco kan bara laddas i butiker med kontanter.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på kortet för e-pengar som du vill ladda.
  3. Tryck på Lägg till pengar.
  4. Välj hur mycket pengar du vill sätta in och tryck på Välj kort.
  5. Lägg till eller välj en betalningsmetod. Se vilka kreditkort som godkänns av Rakuten Edy, Suica eller Waon.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.
  7. Kortets saldo uppdateras.
I en butik
  1. Besök en butik med stöd för att ladda e-pengar.
  2. Be kassören att fylla på kortet för e-pengar. Var noga med att nämna vilken typ av kort du vill fylla på.
  3. När du har betalat kontant trycker du telefonen mot kortläsaren.
  4. Öppna Google Pay och kontrollera att saldot har uppdaterats.
    • Om saldot inte uppdateras automatiskt trycker du på uppdateringssnurran på skärmen med kortinformation.

Få meddelande om lågt saldo

Du kan få meddelanden när saldot på kortet för e-pengar sjunker under ett visst belopp.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på kortet för e-pengar som du vill få meddelanden för.
  3. Tryck på Meddelande om lågt saldo på kortets informationsskärm.
  4. Välj det saldobelopp som ska aktivera meddelandet.

Radera ett kort

När du raderar ett kort från Google Pay tas det bort från enheten och alla appar för e-pengar. Du kommer inte åt den från Google Pay eller något annat program.

Kort för e-pengar med saldo kan inte tas bort från Google Pay. Du måste spendera eller överföra resten av saldot. Läs mer om hur du överför saldot till kortet för e-pengar i avsnittet nedan.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på det kort du vill radera.
  3. Tryck på Mer Mer följt avTa bort betalningsmetod uppe till höger.
    • Om du vill radera ett Suica-kort behöver du även radera det från Suica-appen.

Överföra kort från en gammal enhet till en ny

Nedan hittar du anvisningar för varje kort för e-pengar.

Kontakta leverantören av e-penningtjänsten om du har problem och behöver hjälp.

Om du vill överföra QUICPay eller iD raderar du kortet från den gamla enheten och lägger till det i den nya.

Visa transaktioner

Alla transaktioner, inklusive köp, kredit- och butiksavgifter och presenter visas i kortets transaktionshistorik i Google Pay.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på ett kort.

Viktigt! Om många transaktioner inträffar på kort tid kanske Google Pay inte visar alla transaktionsuppgifter.

Skydda en borttappad enhet

Om enheten är försvunnen eller stulen följer du dessa steg.

1. Om telefonen är försvunnen eller stulen kan du hitta, låsa eller radera den med Hitta min enhetObs! Detta raderar inte dina kort för e-pengar från enheten utan kredit-, bankkort eller förbetalda kort som lades till för QUICPay eller iD. Enheten måste vara online.
  2. Kontakta operatörens fjärrlåstjänst.
  3. Kontakta leverantören av e-pengar om du vill stoppa mobiltjänsten för e-pengar på enheten.