As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Betaalmethoden toevoegen en beheren

Belangrijk: Dit artikel is bedoeld voor Google Pay-klanten in Japan.

U kunt Google Pay gebruiken in winkels en voor online aankopen.

Contactloze betalingen

Door de volgende methode voor contactloze betaling toe te voegen aan Google Pay, kunt u aankopen doen met uw Osaifu-Keitai in winkels die contactloze betalingen ondersteunen.

• E-geld (Suica, Edy, Waon, Nanaco)
    • De meeste creditcards die in Japan worden uitgegeven, kunnen worden gebruikt om uw tegoed op te waarderen.
  • Prepaidkaarten, pinpassen of creditcards (QUICPay/iD/VISA Touch)

Meer informatie over welke kaarten en verkopers Google Pay ondersteunen.

Belangrijk: Functies voor e-geld, QUICPay en iD zijn alleen beschikbaar in Japan.

Voor betalingsapps van derden die gebruikmaken van Google-accounts, zoals iD, QUICPay, Mobile Suica en Mobile PASMO, gebruikt u hetzelfde Google-account als voor Google Pay.

Als uw apparaat niet geschikt is voor Osaifu-Keitai, maar gebruikmaakt van Android Lollipop (5.0) of hoger, kunt u mogelijk overal in de wereld aankopen doen waar VISA Touch wordt ondersteund. Lees meer over apparaatvereisten voor Google Pay en welke kaarten en verkopers Google Pay ondersteunen met VISA Touch.

Online aankopen doen

• Reken af bij producten van Google (zoals Google Play, YouTube en Google Store).
  • Doe online aankopen in apps of op websites die Google Pay ondersteunen. Bekijk ondersteunde online verkopers

Een kaart toevoegen

Een e-geldkaart toevoegen

Als u nog geen e-geldkaart op uw apparaat heeft gemaakt, kunt u er een maken via Google Pay. Als u een e-geldkaart wilt toevoegen, moet uw apparaat geschikt zijn voor Osaifu-Keitai. Als uw apparaat niet geschikt is voor Osaifu-Keitai (bijvoorbeeld Nexus), kunt u geen e-geldkaart toevoegen.

Opmerking: U kunt slechts één e-geldkaart per type tegelijk op uw apparaat hebben.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Betaling.
  3. Tik onderaan op + Betaalmethode en danE-geld.
  4. Selecteer de e-geldkaart die u wilt toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm.
Een prepaidkaart, pinpas of creditcard toevoegen
  1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Betaling.
  3. Tik onderaan op + Creditcard, pinpas of prepaidkaart.
  4. Voer de kaartgegevens in.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Geld aan een e-geldkaart toevoegen

Via Google Pay kunt u geld aan een e-geldkaart toevoegen.

In Google Pay

Opmerking: Nanaco kan alleen met contant geld in winkels worden opgewaardeerd.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik op de e-geldkaart waarvan u het saldo wilt opwaarderen.
  3. Tik op Geld toevoegen.
  4. Selecteer het bedrag dat u wilt toevoegen en tik op Kaart selecteren.
  5. Voeg een betaalmethode toe of kies er een. Bekijk welke creditcards worden geaccepteerd door Rakuten Edy, Suica en WAON.
  6. Volg de instructies op het scherm.
  7. Uw kaarttegoed wordt geüpdatet.
In een winkel
  1. Ga naar een winkel waar u e-geldkaarten kunt opwaarderen.
  2. Vraag de kassamedewerker om het saldo op uw e-geldkaart aan te vullen. Vermeld duidelijk welk type kaart u wilt opwaarderen
  3. Houd uw telefoon tegen de kaartlezer nadat u contant heeft betaald.
  4. Controleer in Google Pay of uw saldo is geüpdatet.
    • Als het saldo niet automatisch wordt geüpdatet, tikt u op de updatefunctie in het scherm met kaartgegevens.

Meldingen bij een laag saldo

U kunt instellen dat u een melding krijgt als het saldo van uw e-geldkaart onder een bepaald bedrag komt.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik op de e-geldkaart waarvoor u meldingen wilt ontvangen.
  3. Tik in het scherm met kaartgegevens op Melding bij laag saldo.
  4. Selecteer het saldobedrag waarbij u een melding wilt ontvangen.

Een kaart verwijderen

Als u een kaart uit Google Pay verwijdert, wordt deze verwijderd van uw apparaat en uit eventuele apps voor e-geld. U heeft dan geen toegang meer tot de kaart via Google Pay of andere apps.

E-geldkaarten met een tegoed kunnen niet worden verwijderd uit Google Pay. U moet de rest van uw tegoed besteden of overboeken. Meer informatie over het overboeken van uw tegoed naar uw e-geldkaart vindt u in het gedeelte onder dit overzicht.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik op de kaart die u wilt verwijderen.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en danBetaalmethode verwijderen.
    • Als u een Suica-kaart wilt verwijderen, moet u deze ook verwijderen uit de mobiele Suica-app.

Kaarten overzetten van een oud naar een nieuw apparaat

Hieronder vindt u aparte instructies voor elke soort e-geldkaart.

Als u problemen ondervindt, neemt u contact op met de serviceprovider van het e-geld.

Verwijder de kaart uit het oude apparaat en voeg deze toe aan het nieuwe apparaat voor QUICPay- of iD-overdrachten.

Transacties bekijken

Alle transacties, waaronder aankopen, opwaarderingen (in winkels) en gekochte cadeaus, worden weergegeven in de transactiegeschiedenis van uw kaart in Google Pay.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik op een kaart.

Belangrijk: Als er in korte tijd veel transacties plaatsvinden, geeft Google Pay mogelijk niet al uw transactiegegevens weer.

Een kwijtgeraakt apparaat beschermen

Volg deze stappen als uw apparaat kwijtgeraakt of gestolen is.

1. Bij verlies of diefstal van uw telefoon kunt u deze zoeken, vergrendelen of wissen met Vind mijn apparaatOpmerking: Hiermee worden uw e-geldkaarten niet verwijderd, maar worden uw creditcards, pinpassen of prepaidkaarten die voor QUICPay of iD zijn toegevoegd, verwijderd van het apparaat. Het apparaat moet online zijn.
  2. Neem contact op met de service voor vergrendeling op afstand van uw provider.
  3. Neem contact op met uw e-geldprovider om de mobiele e-geldservice op uw apparaat te stoppen.