Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Aan de slag met digitale autosleutels

Met een digitale autosleutel kun je je auto vergrendelen, ontgrendelen en starten vanaf je Android-telefoon.

Belangrijk: De digitale autosleutel is alleen beschikbaar voor bepaalde voertuigen en werkt met de Pixel 6, Pixel 6 Pro en bepaalde Android-apparaten met Android 12. Je moet verbinding met internet hebben om een digitale autosleutel in te stellen.

Je telefoon koppelen aan je auto

Een e-maillink van de autofabrikant gebruiken
  1. Open op je telefoon de e-mail met de digitale autosleutel van je autofabrikant.
  2. Tik in de e-mail op Toevoegen aan Android. Als dit de eerste keer is dat je een sleutel toevoegt aan je apparaat, wordt je gevraagd het apparaat te updaten voordat je het koppelingsproces start.
    • Belangrijk: Als je je auto weer via een e-maillink wilt koppelen, heb je een nieuwe e-mail en link nodig. Als de e-mail die je hebt gekregen niet de link Toevoegen aan Android bevat, neem je contact op met de autofabrikant voor hulp.
  3. Tik na de update op de melding Je digitale sleutel instellen.
  4. Log op het welkomstscherm in met je Google-account.
  5. Lees de Servicevoorwaarden en selecteer Akkoord en doorgaan.
  6. Je kunt de sleutelnaam bewerken. Standaard is dit [je naam] + [telefoonmodel]. Bijvoorbeeld 'Pixel 6 Pro van Erik'. Deze naam kan later niet worden gewijzigd.
  7. Plaats je telefoon in de sleutellezer van je auto en wacht tot je telefoon en auto zijn gekoppeld.
  8. Tik na de koppeling op Toevoegen aan startscherm om een snelkoppeling aan je startscherm toe te voegen.
De app van de autofabrikant gebruiken
  1. Open de app van de autofabrikant en volg de instructies op het scherm om je account in te stellen.
  2. Als je je auto aan het account wilt koppelen, zoek je in de app naar 'digitale autosleutel' en volg je de instructies.
  3. Log op het welkomstscherm in met je Google-account.
  4. Lees de Servicevoorwaarden en selecteer Akkoord en doorgaan.
  5. Je kunt de sleutelnaam bewerken. Standaard is dit [je naam] + [telefoonmodel]. Bijvoorbeeld 'Pixel 6 Pro van Erik'. Deze naam kan later niet worden gewijzigd.
  6. Plaats je telefoon in de sleutellezer van je auto en wacht tot je telefoon en auto zijn gekoppeld.
  7. Tik na de koppeling op Toevoegen aan startscherm om een snelkoppeling aan je startscherm toe te voegen.
De hoofdeenheid van de auto gebruiken
Belangrijk: Deze optie is alleen beschikbaar in bepaalde voertuigen. Neem contact op met de fabrikant van je auto voor meer informatie.
  1. Selecteer de digitale sleutelconfiguratie op de hoofdeenheid van de auto.
  2. Als het scherm van je telefoon is vergrendeld, geef je het wachtwoord van de schermvergrendeling op.
  3. Houd je telefoon tegen de sleutellezer van de auto.
  4. Volg de instructies op het scherm van de hoofdeenheid. Als dit de eerste keer is dat je een sleutel toevoegt aan je apparaat, wordt je gevraagd het apparaat te updaten voordat je het koppelingsproces start.
  5. Tik na de update op Je digitale sleutel instellen.
  6. Log op het welkomstscherm in op je Google-account.
  7. Lees de Servicevoorwaarden en selecteer Akkoord en doorgaan.
  8. Vul je activatiecode in.
  9. Je kunt de sleutelnaam bewerken. Standaard is dit [gebruikersnaam] + [telefoonmodel]. Bijvoorbeeld 'Pixel 6 Pro van Erik'. Deze naam kan later niet worden gewijzigd.
  10. Plaats je telefoon in de sleutellezer van je auto en wacht tot je telefoon en auto zijn gekoppeld.
  11. Tik na de koppeling op Toevoegen aan startscherm om een snelkoppeling aan je startscherm toe te voegen.

De instellingen voor schermvergrendeling toevoegen of wijzigen voor je digitale autosleutel

Belangrijk: Standaard hoeft je scherm niet te worden ontgrendeld om je digitale autosleutel te kunnen gebruiken. Je kunt de sleutel nog een paar uur gebruiken als de batterij van je telefoon helemaal leeg is. Als je ervoor kiest een schermvergrendeling te vereisen, werkt je sleutel niet als de batterij van je telefoon leeg is.

1. Tik in het startscherm op de snelkoppeling voor de digitale autosleutel.
  2. Tik op Schermvergrendeling gebruiken.
  3. Kies de actie waarvoor je de schermvergrendeling wilt gebruiken:
    • Auto ontgrendelen
    • Auto starten
    • Auto ontgrendelen, vergrendelen en starten
    • Selecteer Uit om schermvergrendeling uit te zetten.
  4. Tik op Opslaan.

Je auto vergrendelen, ontgrendelen en starten met je digitale autosleutel

Belangrijk: Geef het wachtwoord op voor schermvergrendeling als je deze voor de digitale autosleutel hebt ingesteld.

Je auto vergrendelen of ontgrendelen

Houd de achterkant van je telefoon dicht bij de greep van het portier van de auto.

Je auto starten

1. Plaats je telefoon in de autolezer in de auto.
  2. Druk op de startknop van de auto.