Konfigurer eller administrer en digital bilnøgle

Du kan låse, oplåse og starte bilen fra din Android-telefon med en digital bilnøgle.

Par din telefon med bilen

Vigtigt! Digitale bilnøgler er kun tilgængelige for udvalgte køretøjer på udvalgte markeder.

• De fungerer med:
    • Pixel 6 og nyere, bl.a. Pixel Fold og Pixel 8 Pro.
    • Samsung Galaxy S21+.
    • Udvalgte Android-enheder med Android 12 eller nyere.

Hvis du vil konfigurere en digital bilnøgle, skal du have forbindelse til internettet. Hvis du har en Samsung-telefon, kan du konfigurere en digital nøgle i Samsung Wallet.

Brug appen fra bilproducenten
  1. Åbn bilproducentens app for at konfigurere din konto.
  2. Du kan parre din bil med kontoen ved at finde "digital bilnøgle" og følge vejledningen.
  3. Log ind med din Google-konto på velkomstskærmen.
  4. Læs servicevilkårene.
  5. Tryk på Agree and continue [Acceptér og fortsæt].
    Tip! Du kan redigere navnet på bilnøglen nu, men dette navn kan ikke ændres senere. Det er som standard [dit navn] + [telefonmodel]. Eksempel: "Eriks Pixel 6 Pro".
  6. Tryk på Start pairing [Start parring], og vent, mens din telefon og bil parres.
  7. Når parringen er gennemført, føjes din digitale nøgle til Google Wallet.
    • Hvis du ikke har Google Wallet-appen, kan du følge vejledningen på skærmen for at downloade den.
Brug et maillink fra din bilproducent
  1. Åbn mailen med den digitale bilnøgle fra din bilproducent på din telefon.
  2. Tryk på Add to Android [Føj til Android] i mailen. Hvis det er første gang, du føjer en nøgle til din enhed, bliver du bedt om at opdatere din enhed, inden du starter parringen.
  3. Tip!. Hvis du fjerner parringen af din telefon eller fjerner din digitale nøgle, skal du igen parre din bil via et maillink, og du skal bruge en ny mail og et nyt link. Hvis mailen ikke indeholder linket "Add to Android" [Føj til Android], skal du kontakte bilproducenten for at få hjælp.
  4. Log ind med din Google-konto på velkomstskærmen.
  5. Læs servicevilkårene.
  6. Tryk på Agree and continue [Acceptér og fortsæt].
  7. Tip! Du kan redigere navnet på bilnøglen nu, men dette navn kan ikke ændres senere. Det er som standard [dit navn] + [telefonmodel]. Eksempel: "Eriks Pixel 6 Pro".
  8. Placer din telefon på bilens nøglelæser, og vent, mens din telefon og bil parres.
  9. Når parringen er gennemført, føjes din digitale nøgle til Google Wallet.
  10. Hvis du ikke har Google Wallet-appen, bliver du bedt om at downloade den. Følg vejledningen på skærmen.
Brug hovedenheden til bilen
Vigtigt! Denne valgmulighed er kun tilgængelig i visse køretøjer. Kontakt producenten af din bil for at få flere oplysninger.
  1. Vælg konfiguration af den digitale bilnøgle på bilens hovedenhed. Tjek brugervejledningen, eller spørg producenten for at få hjælp, hvis du ikke kan finde denne valgmulighed.
    • Hvis din telefonskærm er låst, skal du angive din adgangskode.
  2. Placer din telefon i bilens nøglelæser.
  3. Følg vejledningen på skærmen på bilens hovedenhed. Hvis det er første gang, du føjer en nøgle til din enhed, bliver du bedt om at opdatere din enhed, inden du starter parringen.
  4. Tryk på Setup your car key [Konfigurer din bilnøgle], når opdateringen er gennemført.
  5. Log ind på din Google-konto på velkomstskærmen.
  6. Læs servicevilkårene.
  7. Tryk på Agree and continue [Acceptér og fortsæt].
  8. Angiv din aktiveringskode.
  9. Du kan redigere navnet på bilnøglen nu, men dette navn kan ikke ændres senere. Det er som standard [brugernavn] + [telefonmodel]. Eksempel: "Eriks Pixel 6 Pro".
  10. Placer din telefon på bilens nøglelæser, og vent, mens din telefon og bil parres.
  11. Når parringen er gennemført, føjes din digitale nøgle til Google Wallet.
    • Hvis du ikke har Google Wallet-appen, bliver du bedt om at downloade den. Følg vejledningen på skærmen.

Tip! På telefonens startskærm kan du konfigurere en genvej til hurtig adgang til din digitale nøgle.

Lås, oplås og start din bil med din digitale bilnøgle.

Vigtigt! Hvis du konfigurerer en skærmlås til din digitale bilnøgle, skal du angive din adgangskode.

Lås din bil, eller lås den op

Hold bagsiden af telefonen op mod din bils dørhåndtag.

Start din bil

1. I bilen skal du placere telefonen på bilens nøglelæser.
  2. Tryk på bilens startknap.

Brug passiv adgang

Passiv adgang er som standard aktiveret, når du konfigurerer din digitale bilnøgle. Med passiv adgang behøver du ikke at holde din telefon i nærheden af dørhåndtaget for at bruge din bilnøgle. Din telefon vil automatisk låse dine bildøre op, når du er i nærheden, starte bilen, når du sidder i den, og låse bildørene, når du forlader bilen.

Vigtigt!

• Det er ikke alle køretøjer, der understøtter passiv adgang. Kontakt producenten af din bil for at få oplysninger om kompatibilitet.
  • Det er ikke alle telefoner, der understøtter passiv adgang. Kontakt producenten af din telefon for at få oplysninger om kompatibilitet.
  • På nogle enheder kan du kun bruge passiv adgang til én bil.
  • Sørg for, at dit køretøj har den nyeste software.
  • Hvis passiv adgang ikke fungerer, kan du holde din telefon op mod bilens dørhåndtag for at låse bilen op.

Deaktiver passiv adgang

1. ​Åbn appen Google Wallet .​
  2. Vælg din digitale bilnøgle.
  3. Tryk på Info.
  4. Deaktiver Passiv adgang.

Tilføj eller skift skærmlåsindstillingerne for din digitale bilnøgle

Hvis du vælger at kræve, at telefonen skal låses op for at bruge din digitale bilnøgle, skal du først deaktivere passiv adgang.

Vigtigt! Din bilnøgle kræver som standard ikke, at din skærm er låst op for at bruge nøglen.

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Tryk på din bilnøgle. Du skal muligvis rulle for at finde den.
  3. Tryk på Info og derefter Krav om oplåsning af telefonen.
  4. Vælg den handling, du vil bruge skærmlåsen til:
    • Låse bilen op.
    • Starte bilen.
    • Låse bilen op, låse den og starte den.
    • Tryk på Fra, hvis du ikke vil kræve en skærmlås for at bruge din bilnøgle.
  5. Tryk på Gem.

Brug fjernkommandoer til at låse din bil, indstille alarmer og åbne bagagerummet

I understøttede biler kan du låse og oplåse din bil, aktivere din alarm og bruge elektrisk bagklap ved hjælp af Google Wallet eller via kvikmenuen.

Vigtigt!

• Det er ikke alle kommandoer, der er tilgængelige i alle køretøjer.
  • Kontakt producenten af din bil for at få oplysninger om kompatibilitet.
  • Hvis du vil bruge kommandoer, skal du være inden for bilens Bluetooth-rækkevidde
Lås, oplås, eller aktivér din alarm
I appen Google Wallet eller i kvikmenuen skal du trykke på Lås, Lås op eller Alarm.
Åbn dit bagagerum
Tryk på Bagagerum i Google Wallet-appen eller i kvikmenuen for at åbne.
Føj kommandoer til kvikmenuen
  1. Tryk på Mere Mere øverst til højre i Google Wallet-appen.
  2. Tryk på Føj til kvikmenuen og derefter Tilføj felt.
Brug din telefon, når batteriet er løbet tør for strøm
Vigtigt! Du kan muligvis stadig bruge din telefon i et par timer, efter batteriet er løbet tør for strøm, til at låse din bil op og starte den. Du kan dog kun bruge en telefon med et afladet batteri som bilnøgle, hvis du ikke kræver, at din telefon låses op for at bruge nøglen.
  • Hold bagsiden af telefonen op mod din bils dørhåndtag.
  • Placer din telefon i nøglelæseren for at starte motoren.
Find og løs problemer med fjernkommandoer og passiv adgang
Hvis passiv adgang eller fjernkommandoer ikke fungerer på din understøttede enhed, skal du muligvis opdatere køretøjets software, slette nøglen og parre igen.

Administrer din digitale bilnøgle

Tilføj eller skift skærmlåsindstillingerne for din digitale bilnøgle

Vigtigt! Din digitale bilnøgle kræver som standard ikke, at din skærm er låst op for at bruge den. Nøglen kan bruges i et par timer, efter telefonens batteri er afladet. Hvis du vælger at kræve en skærmlås, fungerer din nøgle ikke, hvis din telefon er løbet tør for batteri.

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Tryk på din digitale bilnøgle. Du skal muligvis stryge for at finde den.
  3. Nederst skal du trykke på Info og derefter Krav om oplåsning af telefonen.
  4. Vælg den handling, du vil bruge skærmlåsen til:
    • Låse bilen op
    • Starte bilen
    • Låse bilen op, låse den og starte den
    • Tryk på Fra for ikke at bruge en skærmlås.
  5. Tryk på Gem.
Opret en genvej til din digitale bilnøgle

Sådan får du adgang til din digitale bilnøgle fra telefonens startskærm:

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Tryk på din digitale bilnøgle. Du skal muligvis stryge for at finde den.
  3. Tryk på Mere More og derefter Føj til startskærm.
Slet en digital bilnøgle
  1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Tryk på din digitale bilnøgle. Du skal muligvis stryge for at finde den.
  3. Tryk på Mere More og derefter Slet nøgle og derefter Slet.
  4. Tryk på Bekræft for at verificere din identitet. Du modtager en notifikation om, at nøglen er slettet.
Tip! På nogle bilmodeller kan du muligvis slette nøglen fra bilens skærm.
Fjern adgangen til nøglen, hvis din telefon bliver væk eller stjålet

Vigtigt! Hvis du vil slette eller suspendere en nøgle via fjernadgang, skal din telefon være tændt og have forbindelse til et netværk.

Hvis du mister din telefon eller får den stjålet, kan du fjerne adgangen til nøglen via Funktionen Find min enhed.

• Tryk på Ryd enheden for at rydde din telefon og eventuelle parrede nøgler via fjernadgang.
  • Hvis du vil suspendere din nøgle og låse din enhed via fjernadgang, skal du trykke på Beskyt enhed.
Tip! På nogle bilmodeller kan du gøre følgende:
  • Slette en nøgle, selv hvis din telefon er offline. Denne proces kan tage lidt tid.
  • Slette nøglen fra bilens skærm.
Overfør en digital bilnøgle til en ny telefon
  1. Slet din digitale nøgle på den gamle telefon.
  2. Par din nye telefon med din bil.