Tietoja Google Analytics Individual Qualification (IQ) ‑sertifioinnista

Google Analytics Individual Qualification (IQ) eli henkilökohtainen sertifiointi on osoitus Google Analytics ‑osaamisesta. Se myönnetään jokaiselle, joka läpäisee Google Analytics ‑kokeen. Sertifiointi osoittaa, että käyttäjä osaa hyödyntää Google Analyticsia tehokkaasti organisaatiossaan ja voi auttaa muita tekemään samoin. Voit tehdä kokeen ja saada sertifioinnin Skillshopissa (Googlen verkkokoulutusalustalla).

Ennen kuin aloitat

Jos sinulla ei ole Skillshop-tiliä, sinun on luotava sellainen, jotta voit suorittaa sertifioinnin edellyttämät Google Ads ‑testit. Katso, miten voit luoda Skillshop-tilin.

Kuinka Google Analytics IQ toimii?

Google Analytics ‑sertifiointi edellyttää Google Analytics ‑kokeen läpäisemistä. Kun luot Skillshop-tilin, voit suorittaa Google Analytics ‑kokeen.

Google Analytics ‑sertifiointikoe on saatavilla 19 kielellä.

Tuetut kielet: tšekki, kiina (perinteinen ja yksinkertaistettu), hollanti, englanti (Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat), ranska, saksa, indonesia, italia, japani, korea, puola, portugali (Portugali ja Brasilia), venäjä, slovakki, espanja (Espanja ja Latinalainen Amerikka), thai, turkki ja vietnam.

Henkilökohtaisesta sertifioinnista tiedottaminen

Henkilökohtainen sertifiointi osoittaa, että hallitset Google Analyticsin perustaidot. Huomaa, että Google Analytics IQ ‑tunnuksen luominen tai käyttäminen on vastoin Googlen brändäyskäytäntöjä ja voi rikkoa Googlen tavaramerkkioikeuksia. Sertifiointisi voidaan peruuttaa, jos luot tällaisen tunnuksen tai käytät sellaista.

Yleisiä kysymyksiä

Mitä eroa on henkilökohtaisella sertifioinnilla ja Partner-tunnuksella?

• Yksittäiset henkilöt sertifioidaan. Kuka tahansa Partners-ohjelman jäsen voi saada Google Analytics Individual Qualification ‑sertifioinnin. Kun olet läpäissyt Google Analytics IQ ‑kokeen, voit kertoa saavutuksestasi Googlen myöntämällä henkilökohtaisella sertifikaatilla.
  • Toimistot saavat tunnuksia. Partner-vaatimukset täyttävä toimisto saa Google Partner ‑tunnuksen ja voi mainostaa olevansa Google Partner. Huomaa, että yritys ei pääse Google Partneriksi vain liittymällä ohjelmaan.

Mitä eroa on henkilökohtaisella sertifioinnilla ja sillä, että on Google Analyticsin sertifioitu yhteistyökumppani?

Google Analyticsin sertifioitu yhteistyökumppani (GACP) on asiantuntijapalveluita tarjoava organisaatio, joka on läpäissyt tiukat vaatimukset saadakseen valtuutuksen. Kumppaniyritykset on listattu Google Analyticsin asiantuntijapalveluiden hakusivulla. Google Analytics Individual Qualification puolestaan on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa osoittaa tai jonka on osoitettava pätevyytensä Google Analyticsin käytössä. Henkilökohtainen sertifiointi ei vielä tarkoita, että olisit Google Analyticsin sertifioitu yhteistyökumppani. Jos haluat lisätietoja siitä, miten pääset sertifioiduksi yhteistyökumppaniksi, siirry tälle sivulle.

Kokeen tekeminen

Voit tehdä kokeen Skillshopissa Google Analytics Individual Qualification ‑oppimispolun osiossa nimeltä "Certification requirements".

Lue lisää kokeiden tekemisestä ja sertifiointien saamisesta Skillshopista