Om Google Ads-sertifiseringer

Google Ads-sertifiseringer er en profesjonell akkreditering Google tilbyr personer som mestrer grunnleggende og avanserte aspekter ved Google Ads.

Med en Google Ads-sertifisering kan du vise at Google anerkjenner deg som ekspert på nettbasert annonsering. Du kan se Google Ads-sertifiseringene på siden med Google Ads-sertifiseringer for Skillshop.

Før du begynner

Hvis du ikke har Skillshop-konto, må du opprette en for å få tilgang til Google Ads-testene du må bestå for å bli sertifisert. Finn ut hvordan du kan opprette Skillshop-kontoer

Fordeler

• Promoter ekspertisen din. Bruk et personlig sertifikat du kan skrive ut for å vise nåværende og potensielle kunder at du er en sertifisert ekspert på nettannonsering.
  • Hjelp bedriften din til å bli Google-partner eller Premier Partner i Google Partners-programmet. Finn ut mer om kravene

Finn ut hvordan du får sertifiseringene dine til å telle opp mot bedriftens status som Google-partner.

Krav til sertifisering i Google Partners-programmet

Sertifiseringer er én av de tre kategoriene med krav du må innfri få partnerstatus eller Premier Partner-status. Sertifiseringene nedenfor teller opp mot sertifiseringskravet:

• Google Ads-søkeannonsering
  • Google Ads-bannerannonsering
  • Google Ads-videoannonsering
  • Shopping-annonser
  • Google Ads-appannonsering

Du kan se disse sertifiseringene på siden med Google Ads-sertifiseringer i Skillshop.

Merk: Google Ads-sertifiseringene for profesjonelle brukere teller ikke opp mot Partners-merket. Ingen andre sertifiseringer teller opp mot sertifiseringskravene til Google Partners- eller Premier Partners-merket.

Tilgjengelige språk

Google Ads-sertifiseringene tilbys på 22 språk.

Tilgjengelig på følgende språk: engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, indonesisk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, nederlandsk, polsk, portugisisk, portugisisk (brasiliansk), russisk, slovakisk, spansk, spansk (latinamerikansk), thai, tsjekkisk, tyrkisk, tysk og vietnamesisk

Forbered deg til Google Ads-sertifiseringene

Vi anbefaler at har praktisk erfaring i bruk av Google Ads. Du bør kjenne til konsepter innen og anbefalte fremgangsmåter for nettbasert annonsering og ha erfaring med å administrere ulike typer Google Ads-kampanjer.

Du kan også forberede deg ved å ta kurs i Skillshop.

Resultatkrav og tidsgrenser for testene

Du må oppnå en poengsum på 80 % eller høyere på sertifiseringstesten. Du har 75 minutter til å fullføre testen. Hvis du ikke består en test, kan du ta den på nytt etter én dag.

Testen har en tidtaker, som begynner å telle ned når du starter testen. Du kan ikke sette tidtakeren på pause når du først har begynt. Tidtakeren går til null hvis du avbryter testen, for eksempel ved å lukke nettleseren eller slå av datamaskinen. I så fall må du vente én dag før du kan ta testen på nytt.

Slik beholder du sertifiseringen

Google Ads-sertifiseringen din er gyldig frem til sertifiseringen for produktområdet utløper (ett år). Sertifiseringen fornyes når du tar og består sertifiseringstesten for det aktuelle produktområdet på nytt.

Retningslinjer for hvordan du kan informere andre om at du er sertifisert

Google Ads-sertifiseringen din er bevis på at du er en sertifisert ekspert på nettannonsering. Nedenfor finner du forslag til hvordan du kan formidle dette til nåværende og potensielle kunder:

• Google Ads-sertifiseringen viser at du er en sertifisert ekspert på nettannonsering.
  • Du har mottatt denne akkrediteringen etter å ha bestått Google Ads-sertifiseringen i Skillshop.

Eksempel

Her er et eksempel på hva du kan si om sertifiseringsstatusen:

«Google anerkjenner meg som en sertifisert Google Ads-bruker fordi jeg har bestått flere tester der produktkunnskapene mine ble evaluert. Jeg er kvalifisert til å hjelpe deg med å skape vekst i bedriften din på nettet med Google Ads.»

Her er noen flere retningslinjer om hvordan du kan fortelle andre at du er sertifisert:

• Du kan bare omtale deg selv som sertifisert hvis du personlig har bestått sertifiseringstestene. Det er ikke tilstrekkelig at en kollega er sertifisert, eller at byrået ditt har fått merket.
  • Du kan omtale deg selv som sertifisert så lenge sertifiseringen er gyldig. Etter utløpsdatoen kan du ikke omtale deg selv som sertifisert før du har bestått testene igjen.
  • Du kan oppgi sertifiseringen på CV-en din og visittkortene dine, i LinkedIn-profilen din og i profiler i andre sosiale medier. Husk at Google Partners-logoene bare kan brukes i henhold til retningslinjene for bruk.

Forskjellen mellom Google Ads-sertifiseringer og Google Partners-merket

• Enkeltpersoner kan oppnå Google Ads-sertifiseringer. Som sertifisert bruker kan du vise det du har oppnådd, med et personlig sertifikat fra Google.
  • Bedrifter kan få status som Google-partner eller Premier Partner via Google Partners-programmet. Bedrifter som innfrir kravene til å bli Google-partnere, kan markedsføre seg selv som nettopp Google-partnere. Vær oppmerksom på at det ikke holder å bare delta i programmet for å bli Google-partner.