Google Optimize is na 30 september 2023 niet meer beschikbaar. Uw experimenten en websitepersonalisaties kunnen tot die datum blijven lopen. Meer informatie

Accounts en containers herstellen

Verwijderde accounts en containers kunnen binnen 30 dagen nog worden hersteld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u accounts en containers kunt herstellen die in Optimize zijn verwijderd. Als u een account of container herstelt, worden alle experimentrapporten, -resultaten en -configuraties tot 30 dagen na de verwijdering hersteld.

Wie kan een account of container herstellen?

Er zijn bepaalde rechten vereist om een Optimize-account of -container te herstellen. Dit zijn exact dezelfde rechten die u nodig heeft om in eerste instantie een account of container te maken.

• Als u een Optimize-account wilt herstellen, heeft u beheerdersrechten voor het account nodig.
  • Als u een Optimize-container wilt herstellen, heeft u publicatierechten voor de container nodig.

Meer informatie over gebruikers, groepen en rechten in Optimize vindt u in het Helpcentrum.

Een Optimize-account of -container herstellen

Als u in de afgelopen 30 dagen een Optimize-account heeft verwijderd, wordt dit onderaan de pagina met accounts weergegeven in het gedeelte Verwijderde accounts en containers.

De knop

Zo herstelt u een Optimize-account of -container:

1. Scroll helemaal omlaag op de pagina Optimize-accounts.
  2. Klik op Verwijderde accounts en containers (hierboven weergegeven).
  3. Klik op het account dat of de container die u wilt herstellen.
  4. Bevestig dat de gegevens correct zijn.
  5. Klik op Herstellen.

De lijst van verwijderde Optimize-accounts en -containers

Nadat u op een containernaam (hierboven) heeft geklikt, ziet u een scherm met de containergegevens en uw toegangsniveau (hieronder). Hiermee kunt u de gegevens bevestigen van de container die u wilt herstellen.

Scherm met containergegevens met de knop Herstellen.

Aanvullende overwegingen

Houd rekening met het volgende nadat u een Optimize-account of -container heeft hersteld:

• Als u een account of container verwijdert, worden onmiddellijk alle actieve website-experimenten beëindigd. Als u een verwijderde container herstelt, worden de website-experimenten in de beëindigde staat hersteld. Selecteer een beëindigd website-experiment en klik op 'Een kopie maken' om een kopie te maken die u kunt bewerken, een nieuwe naam kunt geven en als nieuw kunt opslaan.
  • De gebruikers, groepen en rechten in Optimize worden hersteld wanneer u een Optimize-account of -container herstelt.
  • Als u een account of container verwijdert, wordt de koppeling met Google Analytics verbroken. U moet Optimize en Analytics opnieuw koppelen voordat u de website-experimenten in Optimize opnieuw kunt uitvoeren.