Google Optimize is na 30 september 2023 niet meer beschikbaar. Uw experimenten en websitepersonalisaties kunnen tot die datum blijven lopen. Meer informatie

Fouten in Optimize-experimenten opsporen

Optimize bevat een aantal functies om ervoor te zorgen dat uw website-experimenten optimaal presteren, zoals de voorbeeldmodus, installatiediagnose, diagnose in de visuele editor en Google Tag Assistant om de implementatie van uw metingstags te valideren.

De Optimize-foutopsporingsfunctie bevat 2 belangrijke functies voor het oplossen van problemen: foutopsporing voor varianten en foutopsporing in live website-experimenten. Met de foutopsporingsfunctie kunt u de status van uw targetingregels bekijken, zodat u voorspelbare resultaten en een hogere nauwkeurigheid kunt behalen. De foutopsporingsfunctie is ook handig om problemen in website-experimenten op te lossen omdat u precies kunt zien welke regels 'waar' of 'onwaar' opleveren.

Belangrijke termen

Zorg er voordat u fouten opspoort in uw Optimize-experiment voor dat u weet wat de volgende termen inhouden:

• Voorbeeld: De mogelijkheid om een voorbeeld van een variant of de wijzigingen in een websitepersonalisatie te bekijken.
  • Wijziging: Een wijziging is een item in de wijzigingslijst van de visuele editor van Optimize waarmee één DOM-wijziging op de website wordt aangegeven.

Meer informatie vindt u in de Optimize-woordenlijst.

Hoe het werkt

Als u problemen met een website-experiment wilt oplossen, is het handig als u enige technische kennis heeft van de werking van Optimize. De Optimize-runtime is gebaseerd op een containertagstructuur die is gecompileerd in JavaScript en die op uw website wordt uitgevoerd wanneer u een website-experiment start. Optimize heeft 2 foutopsporingsmodi met technische details over uw website-experiment:

Fouten opsporen in een variant

De foutopsporingsfunctie voor varianten is nuttig voor het testen en verfijnen van uw website-experimenten, omdat u hiermee precies te weten komt hoe uw variant zal presteren wanneer u een experiment start. Zodra u een variant heeft gemaakt, kunt u de foutopsporingsinformatie openen door naar de variantrij te gaan en op VOORBEELD > Fouten opsporen te klikken. Hiermee wordt het venster Voorbeeld van website-experiment onderaan het scherm geopend met daarin relevante informatie over uw experiment.

Optimize: container debugger screenshot.

In het bovenstaande voorbeeld biedt de foutopsporingsfunctie van het voorbeeld de volgende informatie:

• Dit is een A/B-experiment.
  • De experiment-ID is _Djiouwhrdoiwhdrjwdfnj.

Daarnaast meldt de foutopsporing dat het website-experiment niet is toegepast, gevolgd door de resultaten van de targetingregels:

• 🚫 Besturingssysteem is gelijk aan Windows - mislukt.
  • ✅ URL bevat https://www.acmeshoes.com/ - geslaagd.
  • 🚫 Browser is gelijk aan Chrome - mislukt.
Opmerking: Als u de interface minimaliseert, kunt u deze opnieuw openen door rechtsonder op uw website te klikken op de knop Fouten opsporen:

Fouten opsporen in een live website-experiment

Behalve fouten opsporen in een variant kunt u ook fouten opsporen in een live website-experiment. Foutopsporing voor live experimenten werkt op dezelfde manier als foutopsporing voor een variant (hierboven), met één verschil: u spoort fouten in het hele website-experiment op, in plaats van in één variant. U kunt deze functie zien als foutopsporing voor alle actieve, al dan niet zichtbare website-experimenten in een container. Dit werkt net alsof u de website bezoekt zonder Optimize.

U kunt fouten in een live website-experiment opsporen door op Meer > Foutopsporing van live te klikken in de kop van het experiment.

Optimize: Debug a live experience screenshot.

Dit ziet er zo uit:

Optimize live experience debug screenshot.

In het bovenstaande voorbeeld biedt de foutopsporing voor live website-experimenten nog meer informatie:

• Er wordt een activeringsgebeurtenis gebruikt: gtm.load.
  • Er worden 2 gebeurtenissen op de pagina uitgevoerd.
  • Het 1e website-experiment is toegepast op de gebeurtenis.
  • Het 2e website-experiment is niet toegepast op de gebeurtenis.

Zie het gedeelte Problemen oplossen in het Helpcentrum en de gerelateerde artikelen hieronder voor meer informatie.