Variantweging

Beheer welk percentage verkeer naar elke variant gaat.

Variantgewichten bewerken

Alle varianten hebben standaard hetzelfde gewicht in Optimize. Een bezoeker die is opgenomen in uw experiment, heeft evenveel kans om de ene variant te zien als de andere. Als u meer (of minder) verkeer naar een specifieke variant wilt leiden, kunt u de instelling voor Weging van te targeten bezoekers aanpassen.

U bewerkt variantgewichten als volgt:

1. Klik naast de gewichtsverdelingsbalk op BEWERKEN.
  2. Voer voor elke variant een waarde in als percentage (tot één decimaal).
  3. Klik op GEREED.

Klik op RESETTEN NAAR GELIJK als u wilt dat de varianten weer allemaal hetzelfde gewicht hebben.

Alle variantgewichten moeten in totaal 100% zijn. Als dat niet het geval is, ziet u een rood waarschuwingsbericht. Pas de gewichten zo aan dat het totaal 100% is of klik op DIT PROBLEEM OPLOSSEN, waardoor de huidige waarden zo worden aangepast dat het totaal op 100% uitkomt.

100% weging = websitepersonalisatie

Hoewel 100% weging u de mogelijkheid biedt onmiddellijk de beste variant te implementeren, is het niet de bedoeling dat dit permanent is. Optimize-experimenten verlopen negentig dagen na de startdatum, maar websitepersonalisaties kunnen onbeperkt doorgaan.

Als u slechts één website-experiment wilt uitvoeren (in plaats van veel varianten) of als u een website-experiment meer dan negentig dagen wilt laten lopen, moet u een websitepersonalisatie maken.

Als u alle nieuwe bezoekers naar de beste Optimize-variant wilt leiden, kunt u de variant permanent implementeren.

Meer informatie in het overzicht Websitepersonalisatie.