Google Optimize is na 30 september 2023 niet meer beschikbaar. Uw experimenten en websitepersonalisaties kunnen tot die datum blijven lopen. Meer informatie

Voorbeeldmodus

Bekijk een voorbeeld van uw experimentvarianten op meerdere apparaten.

In de voorbeeldmodus kunt u controleren of een variant eruitziet zoals u voor ogen heeft voordat u een experiment start. U kunt ook een voorbeeld van een actief experiment bekijken.

We raden u aan de voorbeeldmodus te gebruiken in Chrome. Als u Safari gebruikt, gaat u naar Voorkeuren > Privacy. Vink het selectievakje Voorkom volgen door gekoppelde sites uit om de voorbeeldmodus te kunnen gebruiken. Firefox-gebruikers moeten Verbeterde bescherming tegen volgen uitzetten via het schildje in de browserbalk.

Voorbeeldmodus gebruiken

In de voorbeeldmodus ziet u uw experiment precies zoals uw gebruikers het zouden zien. Nadat u een variant heeft gemaakt, kunt u een voorbeeld genereren door deze stappen te volgen:

1. Ga naar de pagina met gegevens over een website-experiment van Optimize.
  2. Klik op Voorbeeld.
  3. Selecteer een voorbeeldoptie (Internet, Tablet of Mobiel) om de pagina te openen op een nieuw tabblad.

Foutopsporingsmodus gebruiken

Gebruik de Optimize-foutopsporingsmodus om uw website-experiment van Optimize en de bijbehorende targetingregels te bekijken voordat u ze live publiceert. Als u de foutopsporingsmodus voor een variant gebruikt, wordt deze geopend op een nieuw browsertabblad. Daar kunt u checken of de variant naar verwachting wordt weergegeven.

Opmerking: U heeft leestoegang (of hoger) nodig tot de container om de foutopsporingsmodus te kunnen gebruiken. Bekijk meer informatie over rechten voor Optimize.

De foutopsporingsmodus openen:

1. Ga naar de pagina met gegevens over een website-experiment van Optimize.
  2. Klik op Voorbeeld > Fouten opsporen.

In de foutopsporingsmodus ziet u de status van uw targetingregels, zodat u voorspelbaardere resultaten krijgt met een grotere nauwkeurigheid. De foutopsporingsmodus is ook handig om problemen in website-experimenten op te lossen omdat u precies kunt zien welke regels 'waar' of 'onwaar' opleveren. Bekijk meer informatie over hoe u fouten in website-experimenten van Optimize opspoort.

De Chrome-extensie gebruiken

Als u de Optimize-extensie in Chrome gebruikt, ziet u aanvullende functies (naast de functies Web-voorbeeld en Voorbeeld delen), zoals Voorbeeldweergave voor tablet en Mobiel voorbeeld. Als u een voorbeeld van een variant bekijkt, kunt u op het icoon van de Optimize-extensie  (rechts naast de adresbalk) klikken om informatie te bekijken over de container, het experiment en de variant waarvoor u een voorbeeld bekijkt.

The Optimize extension dialog is displayed when previewing a variation.

Voorbeeldmodus sluiten

Sluit de voorbeeldmodus om terug te gaan naar de oorspronkelijke versie van uw site. Klik hiervoor op Voorbeeldweergave uitzetten in de extensie of op de pagina met experimentgegevens. Als er op de pagina met experimentgegevens een knipperend voorbeeldicoon  wordt getoond, is de voorbeeldmodus nog actief.

Statussen van het extensie-icoon

De Optimize-extensie geeft waardevolle informatie over de status van de variant waarvoor u een voorbeeld bekijkt. Het pictogram geeft de volgende statussen aan:

Status Actief voorbeeld.
Inactieve voorbeeldpagina. Dit komt voor als u een andere variant bekijkt
en de variant op het huidige tabblad niet meer actief is.
Op de pagina is geen Optimize-fragment gedetecteerd.
Van de huidige pagina wordt geen voorbeeld weergegeven.

Een voorbeeld delen

Klik op de pagina met experimentgegevens bij de voorbeeldopties op Voorbeeld delen om een URL te maken die ter beoordeling kan worden gedeeld met een collega of stakeholder. Als de gebruiker op de link klikt, gaat die naar de voorbeeldmodus. De gebruiker moet de voorbeeldmodus weer sluiten om terug te gaan naar de oorspronkelijke versie van de site. Als u de voorbeeldmodus wilt sluiten, klikt u op Voorbeeldweergave uitzetten op de landingspagina van de URL voor Voorbeeld delen.

Problemen oplossen

Bij het delen van een voorbeeld kunt u soms een lege pagina te zien krijgen. Als dit gebeurt, sluit u het venster en probeert u het opnieuw in een nieuw venster.