Optimize instellen

In enkele eenvoudige stappen kunt u aan de slag.

Nadat u de stappen in dit artikel heeft gevolgd, is Optimize geïnstalleerd op uw site en kunt u experimenten uitvoeren.

In dit artikel:

Vereisten

Als u Optimize wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

Opmerking: Optimize kan niet worden gebruikt met overzichtsproperty's van Google Analytics.

Uw Optimize-account en -container maken

1. Ga naar optimize.google.com.
  2. Klik op Nieuw account maken.
  3. Geef een accountnaam op.
  4. Geef een containernaam op.
  5. Ga akkoord met de Servicevoorwaarden van Optimize.
  6. Klik op MAKEN.

In het artikel met Praktische tips voor het instellen van een account en container vindt u meer informatie.

Ga als volgt te werk als u uw Optimize-container aan een property en weergave van Analytics wilt linken:

Optimize container information panel.

1. Ga in Optimize naar hoofdmenu > Accounts.
  2. Klik op een container.
  3. Klik in het informatievenster voor de container op het bewerkingspictogram [Edit button] naast Google Analytics.
  4. Selecteer in het propertyvenster de Analytics-property die overeenkomt met het webdomein waarop u de experimenten uitvoert. Als u bijvoorbeeld een Optimize-container voor example.com heeft gemaakt, selecteert u de Analytics-property voor example.com.
  5. Selecteer een of meer Analytics-weergaven. Kies een weergave met een paar of geen filters.
  6. Klik op OPSLAAN.

Optimize property linking panel.

Meer informatie over hoe u Optimize aan Analytics kunt linken.

Volgende stappen

Nu u uw Optimize-account heeft gemaakt en aan Google Analytics heeft gelinkt, kunt u Optimize aan uw website toevoegen.