Optimize instellen

Aan de slag met Google Optimize

Met dit artikel kunt u Optimize installeren op uw site en u voorbereiden om een website-experiment te maken.

Vereisten

U moet over het volgende beschikken:

• Google Analytics geïnstalleerd op uw website
  • De Chrome-webbrowser

Optioneel: Download de Optimize-extensie voor Chrome om website-experimenten te maken in de visuele editor van Optimize.

Uw Optimize-account en -container maken

1. Log in op optimize.google.com.
  2. Klik op Account maken.
  3. Geef een accountnaam op.
  4. Ga akkoord met de Servicevoorwaarden van Optimize.
  5. Geef een containernaam op.
  6. Klik op Maken.

Google Analytics is het meetplatform dat wordt gebruikt om conclusies uit Optimize-gegevens te trekken. Als u Google Optimize wilt gebruiken, moet u daarom uw Optimize-container aan een Analytics-property koppelen. U kunt uw Optimize-container aan een van de volgende property's koppelen:

Volgende stappen

Nu u uw Optimize-account heeft gemaakt en aan Google Analytics heeft gekoppeld, kunt u Optimize installeren op uw website.