Google Optimize is na 30 september 2023 niet meer beschikbaar. Uw experimenten en websitepersonalisaties kunnen tot die datum blijven lopen. Meer informatie

[GA4] Overzicht van doelen

Bekijk meer informatie over hoe u experimentdoelen instelt in Optimize.

In dit artikel leggen we uit hoe u doelen instelt als u een Google Analytics 4-property koppelt. Lees dit artikel voor containers die zijn gekoppeld aan een Universal Analytics-property.

Doelen worden gebruikt om te bepalen hoe uw varianten presteren. Hiermee wordt ook informatie verzameld voor het statistische model dat wordt gebruikt om de beste varianten te kiezen. U kunt doelen zien als de statistieken of activiteiten die u met uw varianten wilt meten. In dit artikel worden de soorten doelen beschreven die in Optimize beschikbaar zijn en wordt uitgelegd hoe u deze instelt.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Vereisten

Als u doelen in Optimize wilt instellen, heeft u dit nodig:

U heeft bewerkingsrechten voor de Optimize-container nodig om een doel in te stellen.

Een doel kiezen

U moet eerst een experimentdoel instellen om een experiment uit te voeren. Het experimentdoel wordt gebruikt om te bepalen of er een beste variant voor een experiment is gevonden. Met aanvullende doelen kunt u uw experiment ten opzichte van andere statistieken meten, maar u krijgt geen melding als er een beste variant is gevonden.

Zo kiest u een primair doel:

1. Ga naar de pagina met experimentgegevens.
  2. Zorg ervoor dat u in het gedeelte Meting en doelen een koppeling heeft gemaakt met een Google Analytics 4-property.
  3. Klik op Experimentdoel toevoegen om een doel te kiezen.
  4. Optioneel: Klik op Aanvullend doel toevoegen om meer doelen te kiezen.

Doeltypen

U kunt de volgende typen doelen kiezen in Optimize:

• Systeemdoelen
  • Conversiedoelen
  • Aangepaste doelen

Systeemdoelen

Systeemdoelen zijn vooraf gedefinieerde doelen die vaak in experimenten worden gebruikt. Systeemdoelen zijn in alle Optimize-experimenten beschikbaar:

Doel Beschrijving
Aankopen Het gemiddelde aantal aankoopgebeurtenissen per gebruiker in het experiment.
Aankoopopbrengst De gemiddelde opbrengst van aankopen per gebruiker in het experiment.
Paginaweergaven Het gemiddelde aantal paginaweergaven per gebruiker in het experiment.

Conversiedoelen

Conversiedoelen zijn doelen op basis van de gebeurtenissen die u als conversies markeert in uw gekoppelde Google Analytics 4-property. Met conversiedoelen kunt u uw experimenten meten ten opzichte van de gebeurtenissen die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Optimize vult uw experiment met conversiedoelen nadat u deze heeft gekoppeld aan een Google Analytics 4-property.

Voorbeeld: U kunt Aantal aankopen maximaliseren kiezen om vast te stellen welke webpagina de meeste aankopen oplevert als u de gebeurtenis purchase markeert als conversie.

Aangepaste doelen

Naast systeem- en conversiedoelen kunt u aangepaste doelen gebruiken als doelen van het experiment. Met aangepaste doelen kunt u doelen voor het experiment maken met de gebeurtenissen in de Google Analytics 4-property. U kunt bijvoorbeeld de gebeurtenis view_item opgeven om te bepalen wat de webpagina is die de meeste itemweergaven oplevert.

Aangepaste doelen zijn een goede optie als systeem- en conversiedoelen niet voldoende zijn om uw experimenten te meten.

Zo maakt u een aangepast doel:

1. Ga naar het gedeelte Meting en doelen op de pagina met experimentgegevens.
  2. Zorg dat u uw Optimize-container heeft gekoppeld aan uw Google Analytics 4-property. Meer informatie
  3. Klik op Experimentdoel toevoegen en dan op Aangepast doel maken.
  4. Geef de naam van een gebeurtenis op in uw gekoppelde Google Analytics 4-property.
    Voor een lijst met alle gebeurtenissen in uw Google Analytics 4-property gaat u naar Instellen > Gebeurtenissen in het linkernavigatiemenu van Google Analytics.
  5. Klik op Opslaan.

Doellimieten

U kunt maximaal 3 doelen per experiment gebruiken en gegevens voor die doelen in Optimize-rapporten bekijken. Als u upgradet naar Google Analytics 360, kunt u tot 10 aanvullende doelen per experiment kiezen.