Översikt över kvittoskanning (Android)

Introduktion till kvittoskanning i Google Konsumentpanel för Android.

Vad är det?

Kvittoskanning är en ny funktion i Google Konsumentpanel-appen för Android. Funktionen gör det enklare att ladda upp dina kvitton från butiksköp för att få fler premier.

Vad är nytt?

Användare har frivilligt laddat upp sina kvitton i utbyte mot premier via enkäter i appen sedan 2016. Nu är det ännu enklare att ladda upp kvitton via vårt nya användargränssnitt.

Förutsättningar

Obs! Endast ett begränsat antal användare väljs ut till programmet.

1. ett aktiverat Konsumentpanel-konto
  2. godkänn vår inbjudan (utvalda användare bjuds in)
  3. endast Android
  4. Platshistorik måste vara aktiverat i ditt konto.

Så fungerar det

När du har blivit godkänd att delta i kvittoskanningsprogrammet visas det nya uppgiftskortet Kvitto på startskärmen i Konsumentpanel under Mina uppgifter.

Ladda upp ett kvitto

Så här lägger du till ett kvitto:

1. Öppna Google Konsumentpanel-appen (Android).
  2. Tryck på Kvittouppgifter eller Visa alla (bild 1).
  3. Tryck på Ladda upp kvitto (bild 2) på startskärmen Kvitton.
  4. Välj hur du vill ladda upp kvittot (bild 3).
  5. Få betalt!

The Google Opinion Rewards home screen.

Bild 1: Startskärmen i Google Konsumentpanel

The Opinion Rewards Receipts screen.

Bild 2: Skärmen Kvitton i Konsumentpanel

Opinion Rewards: Options for uploading a receipt.

Bild 3: Alternativ för att ladda upp ett kvitto

Andra alternativ för kvittouppgifter

Om en kvittouppgift inte är relevant för dig eller om du inte vill ladda upp ett kvitto trycker du på Mer Mer i uppgiften och väljer ett av dessa alternativ:

• Jag har inte besökt denna butik
  • Jag besökte butiken men köpte inget
  • Jag köpte något men har inget kvitto
  • Hoppa över denna uppgift

Genom att besvara dessa korta enkäter hjälper du oss att utveckla våra modeller och förbättra upplevelsen för alla användare.

Opinion Rewards: Responding to a receipt task when you don’t have a receipt.

Bild 4: Svara på en kvittouppgift när du inte har ett kvitto

Komma åt och radera kvitton

Det är enkelt att hantera din kvittoinformation i Konsumentpanel. Du kan när som helst komma åt och radera din kvittoinformation i Google Receipt Manager.

Obs! Du kan komma åt och radera din kvittoinformation i Konsumentpanel via Google Receipt Manager även om du har valt att inte använda kvittoskanning eller har avinstallerat eller raderat ditt Konsumentpanel-konto. Alla uppladdade bilder som inte är kvitton raderas automatiskt så att de inte visas i Google Receipt Manager

När du deltar i kvittoskanningsprogrammet kan du också hantera din kvittoinformation direkt i Konsumentpanel-appen:

Inställningar > Dela kvitton > Hantera kvitton i Google Receipt Manager

När du deltar i kvittoskanningsprogrammet betyder det att du har

1. installerat Konsumentpanel-appen (Android)
  2. skapat ett Konsumentpanel-konto
  3. mottagit och accepterat en inbjudan till kvittoskanningsprogrammet.

Välja bort funktionen

Du kan välja att inte använda kvittoskanning i Konsumentpanel-appen (Android):

Inställningar > Dela kvitton > Välj att inte dela kvitton

Opinion Rewards: Settings page with links to delete receipts and opt-out.

Bild 5: Inställningssida med länkar för att radera kvitton och välja bort funktionen

Vanliga frågor

Vanliga frågor

• Fråga: När får jag betalt?
  • Svar: Du får betalt när du slutför kvittouppgiften.
  • Fråga: Hur mycket kan jag tjäna?
  • Svar: Hur mycket du tjänar varierar beroende på vilken typ av och hur många kvittouppgifter du slutför. Beloppet kan ändras när som helst.
  • Fråga: Vilka butiker ingår i programmet?
  • Svar: Handla som vanligt så meddelar vi dig när du kan lägga till ett kvitto i Konsumentpanel-appen.

• Fråga: Vilken typ av kvitton accepteras?
  • Svar: Endast fysiska kvitton/papperskvitton accepteras för närvarande. Kvittot måste tydligt visa leverantörens namn, adress, rader och totalbelopp. Du kan skanna kvitton med hjälp av mobilkameran direkt i Konsumentpanel-appen eller lägga till kvitton från ditt fotogalleri.

• Fråga: Varför ser jag platser som jag inte har besökt?

• Svar: Platstekniken är inte perfekt och ibland gissar vi fel. Om vi ber om ett kvitto från en felaktig butik kan du trycka på Mer Mer på kvittouppgiften och sedan på Jag har inte besökt denna butik. Genom att lämna feedback hjälper du oss att förbättra Konsumentpanel.

• Fråga: När löper kvittouppgifterna ut?
  • Svar: Alla kvittouppgifter löper ut efter sju (7) dagar.

• Fråga: Vad händer om jag befinner mig utanför USA?
  • Svar: Kvittoskanning stöds för närvarande endast i USA. Om du är registrerad i programmet och lämnar USA får du inga nya kvittouppgifter medan du är utomlands. När du kommer tillbaka fortsätter vi att skicka uppgifter så snart de blir tillgängliga.

• Fråga: Hur aktiverar jag platshistorik?
  • Svar: Välj Inställningar > Google Platshistorik > och tryck på Platshistorik.