Bli belönad

När du deltar i Google Konsumentpanel får du enkäter från marknadsundersökningsföretag. Hur ofta du får enkäter kan variera, och du behöver inte svara på alla enkäter som du får. I utbyte får du betalningar från Google Konsumentpanel via PayPal. Nedan hittar du några vanliga frågor om att ta emot och ta ut betalningar via PayPal.

Hur mycket betalar ni per enkät?
Du får mellan 0,10 och 1,00 USD per enkät. Beloppet kan variera och beror på antalet frågor och hur lång tid det tar att besvara enkäten. Du behöver inte svara på frågorna på ett särskilt sätt för att få betalningen, och vi rekommenderar att du inte tänker så. Ju ärligare dina svar är desto värdefullare blir de, vilket gör att du kan få fler enkäter.
Varför fick jag inte betalt för en enkät?
För vissa enkäter utgår ingen betalning, till exempel för de första inställningsfrågorna och frågorna som avgör om du är en lämplig deltagare i en panel. Sådana enkäter används för att förbättra vår produkt, inkludera användare i en panel där de kan få enkäter i framtiden eller mäta kvaliteten på deltagarpanelen. Du har större chans att fortsätta ta emot betalda enkäter genom att svara ärligt på enkäterna.
Kan jag svara på ytterligare enkäter för att tjäna mer pengar?
Just nu kan du bara svara på en enkät när vi meddelar dig om att det finns en sådan att svara på. När du får en avisering har du 24 timmar på dig att svara på enkäten. Kom ihåg att det bästa sättet att kontinuerligt få fler enkäter är att svara på dem ärligt och med korrekt information.
Hur överför jag mina betalningar från Google Konsumentpanel till PayPal?

Varje gång du samlar på dig 2,00 USD i ditt Google Konsumentpanel-konto skickas en betalning till den e-postadress du har registrerat i Google Konsumentpanel via PayPal. Om din e-postadress för Google Konsumentpanel är samma som du använder med PayPal får du automatiskt dessa betalningar i ditt PayPal-konto.

Om din e-postadress för Google Konsumentpanel inte är samma som för PayPal måste du godkänna den första betalningen inom 30 dagar genom att koppla din e-postadress för Google Konsumentpanel till ditt PayPal-konto. När du har godkänt den första betalningen och pengarna har överförts till ditt konto sker framtida överföringar automatiskt (men du fortsätter att få aviseringsmeddelanden).

Du bör kontrollera att du har åtkomst till betalningar från Google Konsumentpanel i ditt PayPal-konto. På PayPals webbplats finns information om hur du hanterar dina pengar, bland annat om hur du spenderar dem eller överför dem till ditt bankkonto.

Förfaller mitt betalningssaldo?

Om du inte använder samma e-postadress för Google Konsumentpanel och PayPal måste du godkänna minst en betalning från Google Konsumentpanel inom 30 dagar för att ta emot denna och alla framtida betalningar automatiskt. Om du inte godkänner den första betalningen från Google Konsumentpanel inom 30 dagar förfaller betalningen.

Du bör kontrollera att du har åtkomst till betalningar från Google Konsumentpanel i ditt PayPal-konto. På PayPals webbplats finns information om hur du hanterar dina pengar, bland annat om hur du spenderar dem eller överför dem till ditt bankkonto.

Vad händer om jag inte samlar på mig tillräckligt med pengar för att få en utbetalning?
Om du inte samlar på dig ett saldo på 2,00 USD i ditt Google Konsumentpanel-konto får du ingen utbetalning och saldot förfaller ett år efter att du svarade på den senaste enkäten. Om du planerar att sluta använda appen rekommenderar vi att du väntar tills du har samlat på dig ett saldo på 2,00 USD.
Jag fick ett e-postmeddelande från PayPal om att Google Konsumentpanel har skickat en utbetalning till mig, men jag har inget PayPal-konto. Vad ska jag göra?

Anvisningar om hur du registrerar dig för ett PayPal-konto finns här: https://www.paypal.com/selfhelp/article/FAQ2323

Använd samma e-postadress som i det Google-konto där du har loggat in på Google Konsumentpanel.

Min e-postadress för PayPal-kontot skiljer sig från e-postadressen för Google Konsumentpanel. Vad ska jag göra?

När du registrerar dig för Google Konsumentpanel rekommenderar vi att du använder samma e-postadress som för ditt PayPal-konto. Men du kan ta emot betalningar även om du redan har registrerat ditt konto. Du måste koppla din e-postadress för Google Konsumentpanel till ditt PayPal-konto genom att följa dessa anvisningar: https://www.paypal.com/selfhelp/article/FAQ1797

Tänk på att om din primära e-postadress för PayPal skiljer sig från din e-postadress för Google Konsumentpanel får du aviseringsmeddelanden om utbetalningar från Google Konsumentpanel via din primära e-postadress för PayPal.

Om du får problem med att lägga till ditt Gmail-konto för Google Konsumentpanel i ditt PayPal-konto kan du ringa eller skicka e-post till PayPal direkt för att få hjälp med att lösa problemet.
Jag fick inga betalningar för enkäterna jag besvarade. Var rapporterar jag detta?
Det kan ta några dagar innan betalningarna syns i ditt konto. Om du fick ett meddelande om att det uppstod problem när svaret skickades kan du kontrollera om du har installerat AdBlocker. Stäng i så fall av AdBlocker och starta om appen Google Konsumentpanel. Om du fick ett meddelande om att du har tjänat pengar på att ha besvarat en enkät men inte har fått betalningen inom sju dagar kan du klicka på menyknappen högst upp till höger i appen och sedan på Feedback.
Jag har problem med PayPal. Kan ni hjälpa mig?
PayPal-supportteamet hjälper dig gärna! Besök deras hjälpcenter, ring eller skicka e-post till dem.
Hur mycket betalar ni för en hänvisning i hänvisningsprogrammet?
Du och personen du hänvisar tjänar båda 0,50 USD för en giltig hänvisning. Detta kan dock ändras när som helst. Beloppet kan även variera beroende på användarens geografiska plats.
I vilka länder är hänvisningsprogrammet tillgängligt?

Hänvisningsprogrammet är för närvarande endast tillgängligt för Google Konsumentpanel-användare i USA.

Hur registrerar jag mig för hänvisningsprogrammet?

Just nu kan du inte registrera dig för hänvisningsprogrammet om du använder en iOS-enhet. Användare med iOS-enheter kan registrera sig och bli belönade via länkar från användare med Android-enheter. Däremot kan de inte skicka en egen hänvisningslänk.

Varför fick jag inte betalt för en hänvisning?

Belöningar utfärdas endast för kvalificerade hänvisningar. För att en inbjuden person ska bli kvalificerad för belöning får hen inte ha använt appen tidigare och måste befinna sig i ett land där hänvisningsprogrammet är tillgängligt. Du hittar en fullständig lista över de länder där hänvisningsprogrammet är tillgängligt i avsnittet I vilka länder är hänvisningsprogrammet tillgängligt?

För att motverka bedrägligt beteende finns det en gräns för hur många användare per vecka och totalt som du kan hänvisa och få belöning för. Detta kan dock ändras när som helst. Om personen som hänvisar har nått maxgränsen får inte heller den inbjudna personen någon belöning för hänvisningen.

Betalningar för kvalificerade hänvisningar kan försenas precis som betalningar för enkäter. Vi skickar en avisering när du får en belöning via hänvisningsprogrammet. Det finns en sida för belöningshistorik i appen.