Bli belönad

När du deltar i Google Konsumentpanel får du enkäter från marknadsundersökningsföretag. Hur ofta du får enkäter kan variera, och du behöver inte svara på alla enkäter som du får. I utbyte får du bonusbelopp i Google Play. Här svarar vi på några vanliga frågor om Google Play-bonusbelopp.

Hur mycket betalar ni per enkät?
Hur stort bonusbelopp i Google Play som du får för att svara på undersökningar kan variera. Det beror på hur många frågor som är med i undersökningen och hur lång tid det tar att svara. Du behöver inte svara på frågorna på ett specifikt sätt för att få bonusbeloppet, och vi rekommenderar att du inte tänker så. Ju ärligare dina svar är desto värdefullare blir de, vilket gör att du kan få fler enkäter och ett större saldo.
Varför fick jag inte betalt för en enkät?
För vissa enkäter, bland annat de första installationsfrågorna, får du inget saldo i Google Play. Sådana enkäter används för att mäta kvaliteten på enkätdeltagarna och förbättra produkten. Det bästa sättet att fortsätta få saldon och enkäter är att svara ärligt på frågorna.
Kan jag svara på ytterligare enkäter för att få mer saldo i Google Play Butik?
Just nu är det enda sättet att hitta och svara på en undersökning genom att vi meddelar dig att det finns en att svara på. Kom ihåg att det bästa sättet att kontinuerligt få fler enkäter är att svara på dem ärligt och med korrekt information.
Jag fick inget saldo för en enkät som jag har svarat på, hur rapporterar jag det?
Det kan ta några dagar innan saldot syns i ditt konto. Om du fick ett meddelande om att det uppstod problem när svaret skickades kan du kontrollera om du har installerat AdBlocker. Stäng i så fall av AdBlocker och starta om Konsumentpanel-appen. Om du fick ett meddelande om att du har tjänat saldo på att ha besvarat en enkät men inte har fått saldot inom sju dagar kan du klicka på menyknappen högst upp till höger i appen och sedan på menyalternativet Feedback.
Hur mycket betalar ni för en hänvisning i hänvisningsprogrammet?
Du och personen du hänvisar tjänar båda 0,50 USD för en giltig hänvisning. Detta kan dock ändras när som helst. Beloppet kan även variera beroende på användarens geografiska plats.
I vilka länder är hänvisningsprogrammet tillgängligt?
Hänvisningsprogrammet är för närvarande endast tillgängligt för Google Konsumentpanel-användare i USA.
Hur registrerar jag mig för hänvisningsprogrammet?
Det är endast inbjudna som kan registrera sig för detta program och din medverkan kan när som helst sägas upp. Programmet är för närvarande endast tillgängligt för användare med Android-enheter (du kan hänvisa personer som använder iOS-enheter men de kan inte i sin tur hänvisa andra). Programmet är dessutom endast tillgängligt i vissa länder.
Går det att se hur många användare jag har hänvisat i hänvisningsprogrammet?
Du kan se belöningarna i din belöningshistorik. Här kan du se hur många giltiga hänvisningar du har slutfört sedan början i appen.
Varför fick jag inte betalt för en hänvisning?

Belöningar utfärdas endast för kvalificerade hänvisningar. För att en inbjuden person ska bli kvalificerad för belöning får hen inte ha använt appen tidigare och måste befinna sig i ett land där hänvisningsprogrammet är tillgängligt. Du hittar en fullständig lista över de länder där hänvisningsprogrammet är tillgängligt i avsnittet I vilka länder är hänvisningsprogrammet tillgängligt?

För att motverka bedrägligt beteende finns det en gräns för hur många användare som du kan hänvisa och få belöning för. Du kan göra och belönas för upp till tio hänvisningar per vecka och 100 hänvisningar totalt. Detta kan dock ändras när som helst. Om personen som hänvisar har nått maxgränsen får inte heller den inbjudna personen någon belöning för hänvisningen.

Betalningar för kvalificerade hänvisningar kan försenas precis som betalningar för enkäter. Vi skickar en avisering när du får en belöning via hänvisningsprogrammet. Det finns en sida för belöningshistorik i appen där du kan se din belöningshistorik, både för registrering via hänvisningsprogrammet och för hänvisning av användare via programmet.