Tillgänglighet till Konsumentpanel på Android

Appen Google Konsumentpanel är kompatibel med skärmläsningsprogrammet TalkBack på Android. Du kan diktera enkätfrågor och svar med TalkBack.

Om TalkBack inte är aktiverat på din Android-enhet kan du aktivera det i Inställningar under Tillgänglighet. Detaljerade anvisningar för din enhet finns i hjälpcentret för TalkBack-konfigurering.

När TalkBack är aktiverat kan du navigera i appen Konsumentpanel med hjälp av de vanliga navigeringsgesterna och knapptryckningarna i TalkBack. Följande artiklar innehåller mer information om TalkBack:

I avsnitten nedan finns specifika tips för appen Konsumentpanel.

Ladda ned appen
  1. Öppna Play Butik på din enhet.
  2. Tryck snabbt två gånger på sökfältet och sök efter Konsumentpanel med text eller röst.
  3. Tryck snabbt två gånger på appen Google Konsumentpanel.
  4. Tryck snabbt två gånger på Installera.

Du kan även installera appen Konsumentpanel genom att följa anvisningarna ovan och klicka på Avinstallera i det sista steget.

Besvara en enkät

När det finns en enkät att svara på visas en avisering på låsskärmen och i statusfältet högst upp på enhetens skärm. Följ anvisningarna för röst om du vill svara på enkäten med TalkBack.

Enkäter med video och bild

Företag som skapar enkäter kan använda Google Surveys för att inkludera video och bild i enkäterna och inrikta dem på användare via Google Konsumentpanel.

I videoenkäter får du lyssna och titta på en kort video och sedan svara på frågor om innehållet i videon. Företaget som har skapat enkäten tillhandahåller videon från YouTube, så den kanske inte är textad. Vi rekommenderar alla som skapar enkäter att lägga till textning i sina videor, men alla gör inte det.

I bildenkäter kanske företaget bakom enkäten vill jämföra nya varumärkeslogotyper eller utvärdera din reaktion på en viss bild. Vi ber företagen som skapar bildenkäter att lägga till beskrivande text om sina bilder. Det är den texten som läses upp i TalkBack.