Toegankelijkheid van Opinion Rewards in Android

De Google Opinion Rewards-app werkt met de TalkBack-schermlezer in Android. U kunt TalkBack gebruiken om enquêtevragen en antwoorden te dicteren.

Als TalkBack nog niet is ingeschakeld op uw Android-apparaat, kunt u dit doen bij Instellingen onder Toegankelijkheid. Ga voor uitgebreide instructies voor uw apparaat naar het helpcentrum voor het instellen van TalkBack.

Als TalkBack is ingeschakeld, kunt u naar de Opinion Rewards-app navigeren met behulp van de standaardnavigatiegebaren en de functie 'Verkennen via aanraking' in TalkBack. De volgende artikelen bevatten meer informatie over het gebruik van TalkBack:

Hieronder vindt u enkele tips voor het gebruik van de Opinion Rewards-app.

De app downloaden
  1. Navigeer op uw apparaat naar de Play Store.
  2. Dubbeltik op de zoekbalk en zoek naar Opinion Rewards door tekst in te voeren of via een gesproken opdracht.
  3. Dubbeltik op de Google Opinion Rewards-app.
  4. Dubbeltik op de knop Installeren.

U kunt de Opinion Rewards-app verwijderen door de instructies hierboven te volgen en in de laatste stap op Verwijderen te tikken.

Meedoen aan een enquête

Wanneer er een enquête beschikbaar is, ontvangt u een melding in uw vergrendelingsscherm en in de statusbalk boven in het scherm van uw apparaat. Als u met TalkBack aan een enquête wilt deelnemen, volgt u de gesproken instructies.

Enquêtes met video's en afbeeldingen

Google Surveys stelt makers van enquêtes ook in staat om via Google Opinion Rewards enquêtes met video's en afbeeldingen op gebruikers te targeten.

In video-enquêtes wordt u gevraagd om een korte video te bekijken en vervolgens vragen te beantwoorden over de inhoud van de video. De video wordt vanaf YouTube afgespeeld en is mogelijk voorzien van ondertiteling. Hoewel we makers van enquêtes aanraden om al hun video's te voorzien van ondertiteling, is dit wellicht niet altijd het geval.

Enquêtes met afbeeldingen worden bijvoorbeeld gebruikt om nieuwe merklogo's met elkaar te vergelijken of om uw reactie op een bepaalde afbeelding te peilen. We vragen de maker van een enquête met afbeeldingen altijd om de afbeeldingen te voorzien van beschrijvende tekst. Deze tekst wordt voorgelezen door TalkBack.