Integritet i samband med appen Google Konsumentpanel

Informationen som du tillhandahåller i appen Google Konsumentpanel samlas in av marknadsundersökningsföretag som genomför enkäter via Google Kundundersökningar. Om inget annat anges i början av enkäten är dina svar anonyma och behandlas tillsammans med andras svar. Nedan hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna.

Används mina svar för att rikta in annonser?
Hur en användare svarar på en enkät påverkar inte vilka annonser som visas för personen. Informationen som samlas in i vissa enkäter kan komma att slås ihop med andra användares svar och användas för att hjälpa Google att förbättra annonserna vi visar på webben, bland annat genom att visa mer relevanta annonser för användare beroende på intresse och demografi.
Varifrån hämtas demografiuppgifterna i appen?
Som en del av de första enkätfrågorna ställer Google Konsumentpanel ett antal frågor om demografiska uppgifter till användarna, till exempel om ålder, kön och postnummer.
Hur kan marknadsundersökningsföretagen rikta in sina frågor?
Företag kan begränsa sina frågor till olika målgrupper utifrån demografi (kön, ålder och/eller region, provins eller delstat). En lokal butik som säljer damkläder kanske till exempel vill begränsa deltagarna till kvinnor i en viss del av landet.
Vilken information delas med företaget bakom enkäten?
Företag som kör enkäter får samlad svarsdata och kan segmentera resultaten efter antaganden om demografi. I vissa enkäter, till exempel lokala enkäter, kan företaget begära ditt tillstånd att lägga upp en recension. Om inget annat anges samlas dock ingen personligt identifierande information in om deltagarna.
Vad gör ni för att sålla bort frågor om känsliga ämnen?
Frågorna måste följa våra programpolicyer. Enligt policyerna tillåts inte barnförbjudet innehåll, hatiska eller intoleranta budskap och vulgärt språk.