Ivaretakelse av personvern i Google Belønning for meninger-appen

Informasjonen du oppgir via Google Belønning for meninger-appen, samles inn av markedsanalytikere som kjører spørreundersøkelser via Google Forbrukerundersøkelser. Med mindre noe annet står nevnt på begynnelsen av spørreundersøkelsen, behandles svarene du gir, fullstendig anonymt. Nedenfor ser du svarene på noen av de vanligste spørsmålene om personvern.

Brukes svarene mine til målretting av annonser?
Annonsene en bruker får se, endrer seg ikke på grunnlag av brukerens svar på spørsmål i spørreundersøkelser. Informasjonen som samles inn via noen av spørreundersøkelsene, kan kombineres anonymt med svar fra andre brukere og benyttes av Google for å forbedre annonsene vi viser på nettet, blant annet ved at vi viser mer relevante annonser for brukerne basert på interessene deres og den demografiske informasjonen.
Hva er kilden for de demografiske dataene i appen?
I Google Belønning for meninger blir brukerne stil en rekke spørsmål knyttet til demografisk tilhørighet, for eksempel kjønn, aldersgruppe og postnummer, i den innledende delen av undersøkelsen.
Hvilke alternativer har analytikere når de målretter spørsmålene sine mot brukere?
Bedrifter kan begrense spørsmålene sine til forskjellige målgrupper basert på demografisk informasjon (kjønn, aldersgruppe og/eller region, provins eller delstat). En klesbutikk for kvinner som betjener et bestemt geografisk område, kan for eksempel ønske å begrense svargiverne til kvinner i den aktuelle delen av landet.
Hvilken informasjon deles med bedriften bak undersøkelsen?
Bedrifter som gjennomfører spørreundersøkelser, mottar samlede svardata de kan segmentere etter utledet demografisk informasjon. I visse undersøkelser, for eksempel lokale undersøkelser, kan du bli bedt om å legge ut en anmeldelse. Det samles imidlertid ikke inn personlig identifiserende informasjon om svargiverne med mindre noe annet er oppgitt.
Gjør dere noe for å luke ut spørsmål om sensitive emner?
Alle spørsmål må overholde programretningslinjene våre. Disse retningslinjene utelukker spørsmål med innhold for voksne, hatefulle eller intolerante ytringer eller grovt språk.